Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In ultimii ani chinezi au realizat o SuperClona de Rolex, copie 1 la 1 in totalitate ce poate fi foarte usor confundata cu un original.
Singura diferenta vizibila este Finisajele si reglajului de la balansier care in varianta originala se foloseste "Microstella" niste mici piulite ce sunt in interiorul balansierului si spiralul care este dintr-un marterial Albastrui numit Parachrom iar pe clona este reglaj normal ca la orce ceas.
Cat de reusita este aceasta clona ?
Rubinele, materialele din care sunt facute arcurile mers-balansier, rotile ? cat de stabil este mecanismul per total ?
E o mizerie care n-are nicio legatura cu originalul.
Si pana la urma care-i rostul topicului?
Fara sa mai punem la socoteala ca aici n-au loc discutii despre mizerii de genul asta.
Lume multa...oameni putini. Candva puteam sa zbor.Nu pot dovedi,dar imi aduc aminte.
Luca,
Am avut de-a face cu aceste copii.....sunt niste mizerii.Pot ei sa le numeasca cum vor ei-clone,super clone,mega clone,etc-intrebarea este ce cauti,Rolex?Sau doar vrei sa creada lumea ca ai Rolex?
Daca doar vrei sa creada lumea ca ai Rolex-pentru ca altfel nu vad de ce ai lua o clona-poti sa iei orice mizerie de copie,pana la urma nu conteaza,e doar o copie.
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Este putin mai complicat de spus de ce mi-asi lua o clona de rolex. totusi l-am intrebat pe Chat GPT:
spunemi intrun tabel ce avantaje si dezavantaje asi avea daca asi cumpara o clona de rolex in defavoare unui original ?
Si uitati ce mi-a raspuns:
### Avantaje ale achiziționării unei clone de Rolex în defavoarea unui original:
1. **Costuri mai mici**:
- Prețul unei clone de Rolex este considerabil mai mic decât al unui ceas original, ceea ce face achiziția accesibilă pentru mai multe persoane.
2. **Apariție similară**:
- Multe clone sunt realizate cu atenție la detalii, astfel încât să semene foarte mult cu originalul, oferind astfel o aparență de lux la un preț redus.
3. **Fără teamă de pierdere sau deteriorare**:
- Fiind mai ieftin, există mai puțin stres legat de pierderea sau deteriorarea ceasului în comparație cu un original scump.
4. **Fără implicare financiară majoră**:
- Achiziția unei clone nu implică un angajament financiar major, permițând utilizatorilor să experimenteze stilul unui ceas de lux fără a cheltui o sumă mare de bani.
5. **Flexibilitate**:
- Pentru cei care își schimbă des stilul sau preferințele, o clonă poate fi o opțiune bună pentru a avea mai multe modele fără a face investiții semnificative.
### Dezavantaje ale achiziționării unei clone de Rolex în defavoarea unui original:
1. **Calitate inferioară**:
- Clonele nu se ridică la nivelul calității și durabilității unui Rolex original, ceea ce poate duce la probleme de funcționare sau uzură rapidă.
2. **Lipsa prestigiului**:
- Un Rolex original are un statut și o recunoaștere globală, oferind un sentiment de prestigiu pe care o clonă nu îl poate reproduce.
3. **Fără valoare de revânzare**:
- Spre deosebire de ceasurile Rolex originale, care își pot menține sau chiar crește valoarea în timp, clonele nu au valoare de revânzare.
4. **Probleme legale și morale**:
- Achiziționarea sau deținerea unui ceas contrafăcut poate avea implicații legale, iar din punct de vedere etic, susține o industrie ilegală care adesea încalcă drepturile de proprietate intelectuală.
5. **Fiabilitate scăzută**:
- Funcționalitatea și precizia unei clone sunt adesea inferioare, ceea ce poate duce la necesitatea reparațiilor frecvente sau la înlocuirea rapidă a ceasului.
6. **Lipsa garanției și a suportului**:
- Spre deosebire de ceasurile originale, clonele nu beneficiază de garanție sau de suport post-vânzare din partea unui producător de încredere.
7. **Impact negativ asupra imaginii personale**:
- Dacă este descoperit că purtați o clonă, acest lucru poate afecta imaginea personală și credibilitatea, mai ales în cercurile unde autenticitatea este apreciată.
Eu unul nu as lua o clona, indiferent cat de bine este facuta. A fost celebru un caz de acum cativa ani, cand un asa zis om de afaceri care vroia sa epateze, a luat masa cu partenerii de afaceri, si i-a cazut geamul de la Rolex in farfuria cu mancare (spre deliciul celorlalti meseni). Am fost si eu in dilema daca sa imi cumpar o copie de Rolex, pe acest site am fost sfatuit sa nu o fac, si pana la urma mi-am cumparat un Seiko automatic (de care sunt f multumit).
Sustin si eu ideia mai bine un seiko original decat un rolex fake ordinar.
Eu astept clipa cand chinezii se perfectioneaza si reusesc sa faca mecanisme de rolex copii 1.1 cu originalu si ca finisaje si calitatea materialelor macar 50% cum au facut cu mecanismele eta 2824 produsa de Seagull care se vand cu 50 usd pe ebay fata de 200 cat este un mecanism original.
Preturile la ceasurile bune au cam luato in sus rau si cam nejustificat cred eu, nuprea mai reusesti sa te lipesti de un ceas bun ca om normal ce lucrezi pe salariu romanesc, de o colectie cu mai multe modele ce sa mai zic. de acea eu astept sa apara copii 1.1 la 10% din pretul unui original !
Ia-ti un Hamilton la mana a doua cu 500 de euro, cu bratara de otel, ETA 2892 sau 7750, care te va tine o viata, si nu mai astepta dupa chinezi.
Oricum lumea mai degraba va crede ca Rolexul tau original este fake, decat ca fake-ul tau este original. Iar dincolo de asta, tu stii ca este fake, deci care-i rostul??
Logica unui ceas scump este ca iti arata tie ca ai reusit in viata atat de bine incat iti permiti sa atunci banii pe chestii disproportionat de scumpe si cam nefolositoare
Eu astept clipa cand chinezii se perfectioneaza si reusesc sa faca mecanisme de rolex copii 1.1 cu originalu si ca finisaje si calitatea materialelor macar 50% cum au facut cu mecanismele eta 2824 produsa de Seagull care se vand cu 50 usd pe ebay fata de 200 cat este un mecanism original.
Nu vor aparea prea curand ceasuri care sa fie 1:1, nu pentru ca nu s-ar putea, ci pentru ca ar fi si mai scumpe de produs fata de cat costa replicile acum. Oricum, sintagma de 1:1 este doar o formulare de marketing pentru a ii prinde pe cei care nu se pricep si care sunt si mai creduli. In realitate, sunt mai multe fabrici de replici in China, fiecare are rezultatele sale, o iteratie copiaza mai bine ceva, urmatoarea altceva. Pentru ei (chinezi, mafie, ce or fi) este o mare afacere, adica nu asteapta 5 ani pana fac 99.9999% din original si atunci le scot pe piata, ci le dau drumul cum asa cum ies ca sa mai cumperi acelasi model iarasi si la anul sau sa il cumpere alt posibil nehotarat care crede ca daca ceva e mai nou e si mai bun.
Ok,cred ca discutia asta s-a dus putin prea departe.
Din punctul meu de vedere,una este sa faci o clona-care automat te duce in derizoriu
Sau sa faci un ceas ,indiferent cat de prost,pe care sa ti-l asumi,si sa incerci sa-l perfectionezi in timp.
Am sa apreciez a doua varianta oricand mai mult decat prima.
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people