Nici nu stiu cum sa descriu tehnic problema, dar voi face tot posibilul sa ma fac inteles.
Din luna mai 2023 port un Zeppelin Hindenburg LZ129, cumparat nou. Are un Cal. 821A.
Acum o saptamana a inceput pendulul de la sine sa se invarta din ce in ce mai tare pana cand s-a oprit singur (pendulul). Ceasul parea ca functioneaza in continuare. Am banuit ca e o problema, dar nu am acordat atentie atunci.
La cateva zile apoi s-a intamplat iar de cateva ori. Si in final ceasul nu s-a mai miscat, pierzand tensiunea si nici nu pare sa mearga in sistemul automatic.
Din intamplare, necunoscand tehnica ceasurilor prea bine, am descoperit ca il pot incarca prin a invarti rotita. Apoi, pare ca exista ceva viata in el, pare ca si pendului opune acea rezistenta a unui ceas deja cu tensiune in el. Functioneaza in felul asta cateva zile, probabil ca si incarca de unul singur. Daca vreau sa ajustez limbile, tragand de rotita la al doilea nivel (primul e pentru setarea zilei), pendulul incepe sa se invarta si pierde tensiunea.
E stricat, dar oare cat de stricat?
Multumiri!