Stare de normalitate sau problema
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Stare de normalitate sau problema
Intoarce-l odata pina la capat si lasa=l sa mearga pina cind se opreste complect.In acest timp verifici precizia si tot odata vezi care este rezerva reala de mers a ceasului, si mai vezi si momentul in care ceasul incepe sa mearga cu erori mari.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Domnule Claudiu, astea sunt noile observatii facute:
-in primele 24h ceasul a avut un avans de +2sec;
-intre 24h - 48h ceasul a avut un avans de +12sec; ( in intervalul 24h-35h a avut un avans de +3sec iar in intervalul 35h-48h a avut un avans de +9sec; in perioada asta a avut cele mai mari erori, intre 35-48h).
Ceasul a avut o rezerva de mers de 50h. Sigurul lucru care nu l-am mai observat a fost a abaterea intre 48h-50h deoarece cand am vrut sa-i vad abaterile, ceasul era oprit.
Nu inteleg de ce s-a comportat acum asa. L-a inceput cand am uitat sa-l intorc dupa luni de zile (acesta in aceasta perioada a fost intors mereu 24 din 24) a ramas in urma aprox.5min in 48H. A doua oara a ramas in urma cu 3 min, iar a treia oara in 48h a mers inainte cu 14 sec.
Sunt curios sa vad care sunt concluziile dumneavoastra pentru ca eu chiar ca nu mai inteleg nimic, de ce a avut acest comportament diferit?
-in primele 24h ceasul a avut un avans de +2sec;
-intre 24h - 48h ceasul a avut un avans de +12sec; ( in intervalul 24h-35h a avut un avans de +3sec iar in intervalul 35h-48h a avut un avans de +9sec; in perioada asta a avut cele mai mari erori, intre 35-48h).
Ceasul a avut o rezerva de mers de 50h. Sigurul lucru care nu l-am mai observat a fost a abaterea intre 48h-50h deoarece cand am vrut sa-i vad abaterile, ceasul era oprit.
Nu inteleg de ce s-a comportat acum asa. L-a inceput cand am uitat sa-l intorc dupa luni de zile (acesta in aceasta perioada a fost intors mereu 24 din 24) a ramas in urma aprox.5min in 48H. A doua oara a ramas in urma cu 3 min, iar a treia oara in 48h a mers inainte cu 14 sec.
Scuze dar pun si eu o intrebare care ar putea avea macar un strop de relevanta:
toate 3 testele au fost facute cu ceasul la mana ?
toate 3 testele au fost facute cu ceasul la mana ?
Da, a fost purtat la mana, dar nu 24 din 24 , aprox 6-8 ore pe zi. Acasa, l-am lasat mereu pe birou (asa procedez mereu, cand ajung acasa il las jos de la mana). Daca e foarte important acest aspect, il pot purta si 24 din 24.
Tind sa cred ca este un comportament normal,si am sa explic de ce.
Pina sa-l lasati jos,l-ati armat in permanenta la 24h.
Regimul de purtare a fost relativ constant.
Dupa ce l-ati lasat jos si s-a oprit,a-ti inceput sa-l purtati putin altfel,mai pe mana,mai pus jos,nu a avut acelasi regim.
Iar ceasurile in general au erori atit pozitionale cit si datorate desfasurarii arcului.
daca a-ti face un test de genul:armez ceasul si-l port pe mana pina cind se opreste,veti constata ca erorile vor fi destul de constante.
In mod normal eu l-as verifica pe tester in diverse pozitii,pentru aflarea tolerantelor de functionare cit si pentru aflarea deviatiei medii.care dupa cele spuse de dvs cred ca se va incadra undeva in 5 sec/24h
Pina sa-l lasati jos,l-ati armat in permanenta la 24h.
Regimul de purtare a fost relativ constant.
Dupa ce l-ati lasat jos si s-a oprit,a-ti inceput sa-l purtati putin altfel,mai pe mana,mai pus jos,nu a avut acelasi regim.
Iar ceasurile in general au erori atit pozitionale cit si datorate desfasurarii arcului.
daca a-ti face un test de genul:armez ceasul si-l port pe mana pina cind se opreste,veti constata ca erorile vor fi destul de constante.
In mod normal eu l-as verifica pe tester in diverse pozitii,pentru aflarea tolerantelor de functionare cit si pentru aflarea deviatiei medii.care dupa cele spuse de dvs cred ca se va incadra undeva in 5 sec/24h

Ceasornicar,FBHI
Am inteles si va multumesc! Chiar mi-ati fost de ajutor, eram ingrijorat ca trebuie sa-l trimit catre Sinn, iar cu raspunsul primit de la ei nu stiam ce sa mai cred. As vrea sa va mai pun o intrebare daca imi permiteti: ce este afectat la mecanismul ceasului daca acesta nu este intors 24 din 24 si el ar fi recomandat sa fie intros exact la acceasi ora ?
Ca si piese nu este afectat nimic.
Ca si mers,daca nu-l armezi regulat,pe masura desfasurarii arcului se schimba si mersul.
Este bine a fi intors in generak dimineata,in jurul aceleiasi ore.
Ca si mers,daca nu-l armezi regulat,pe masura desfasurarii arcului se schimba si mersul.
Este bine a fi intors in generak dimineata,in jurul aceleiasi ore.

Ceasornicar,FBHI
-
ediculturistul
de ce nu seara sa fie armat?
Pentru ca in principiu ai nevoie de el ziua.Si armandu-l dimineata beneficiezi de portiunea cea ma favorabila din arc.
daca-l armezi seara,dimineata arcul este deja desfasurat in buna parte,peste zi fiind folosita partea finala a arcului,care nu ofera aceeasi putere mecanismului.
dar daca lucrezi "de noapte",atunci armeaza-l seara!
daca-l armezi seara,dimineata arcul este deja desfasurat in buna parte,peste zi fiind folosita partea finala a arcului,care nu ofera aceeasi putere mecanismului.
dar daca lucrezi "de noapte",atunci armeaza-l seara!

Ceasornicar,FBHI
poate ar trebui sa-l lasi sa se descarce arcul uneori si peste acele 24h, sa lucreze mai bine.
in legatura cu problema tolerantei de 4min,poate fi pusa pe seama arcului, care poate a ramas nedesfasurat in caseta.
poate i-ar trebui curatat si uns arcul.
in legatura cu problema tolerantei de 4min,poate fi pusa pe seama arcului, care poate a ramas nedesfasurat in caseta.
poate i-ar trebui curatat si uns arcul.
Eu cred ca ceasul se comporta cat se poate de normal ! Daca ceasul este nou atunci nu ai nici un motiv sa-l desfaci in urmatorii 3 ani !
Armeaza ceasul in fiecare dimineata ! Daca este un obicei de care nu te poti tine atunci e bine sa te orientazi catre un automatic !!
Daca porti mai multe ceasuri alternativ
atunci e bine sa-l mai lasi din cand in cand sa se destinda complet !
Armeaza ceasul in fiecare dimineata ! Daca este un obicei de care nu te poti tine atunci e bine sa te orientazi catre un automatic !!
Daca porti mai multe ceasuri alternativ
Sau bongiorno....
Da, aveti cu totii dreptate. Am sa incerc si varianta asta - tot timpul la mana- pentru a vedea de curiozitate care sunt abaterile purtat asa. O sa incerc (avand in vedere ce a spus domnul Claudiu) si varianta - lasat de la mana in diferite poziti - pt a vedea cum se comporta si asa. Poate ca e chiar foarte bine sa-i mai schimb pozitia cand nu-l port daca avem in vedere forta gravitationala, care duce in functie de pozitie la uzuri diferite.
Foarta interesanta aceasta discutie.
Inainte de toate, am si eu o intrebare: ce vechime are ceasul, sau cand i s-a facut ultima revizie?
Acum legat de mers:
- am inteles ca purtati ceasul 6-8 ore/zi, si de cand il aveti, in ciuda rezervei de putere de peste 50 de ore, il intorceati mereu la 24h.
- parerea mea e ca mecanismul "se obisnuise" cu acest regim si de aceea functiona precis, dar in momentul in care l-ati lasat mai mult de 28h, a intrat in lucru alta zona a arcului, neutilizata de mult, si de aici abaterea de 5 minute. La a doua functionare peste 30 de ore abaterea a fost de 3 minute, si in fine la a 3-a, abaterea a ajuns la 14s.
Concluzia expusa de 300 mi se pare logica. Din cand in cand sa-l lasati sa mearga pana la oprire (pentru a-si folosi tot arcul), si e posibil ca o revizie sa-i fie benefica. Mai are mult pana la 3 ani?
PS: nici eu nu port ceas pe mana din momentul in care ajung acasa. Il feresc de accidente nedorite.
Inainte de toate, am si eu o intrebare: ce vechime are ceasul, sau cand i s-a facut ultima revizie?
Acum legat de mers:
- am inteles ca purtati ceasul 6-8 ore/zi, si de cand il aveti, in ciuda rezervei de putere de peste 50 de ore, il intorceati mereu la 24h.
- parerea mea e ca mecanismul "se obisnuise" cu acest regim si de aceea functiona precis, dar in momentul in care l-ati lasat mai mult de 28h, a intrat in lucru alta zona a arcului, neutilizata de mult, si de aici abaterea de 5 minute. La a doua functionare peste 30 de ore abaterea a fost de 3 minute, si in fine la a 3-a, abaterea a ajuns la 14s.
Concluzia expusa de 300 mi se pare logica. Din cand in cand sa-l lasati sa mearga pana la oprire (pentru a-si folosi tot arcul), si e posibil ca o revizie sa-i fie benefica. Mai are mult pana la 3 ani?
PS: nici eu nu port ceas pe mana din momentul in care ajung acasa. Il feresc de accidente nedorite.
Dus cu CEASUL!
Da, l-am intors mereu 24 din 24 (exceptii au mai fost in primele saptamani deoarece mai uitam ; eram obisnuit cu automaticul
) . Ceasul are aproximativ 9 luni de zile de cand l-am cumparat de nou.
Va mai sunt dator cu o explicatie (pentru a nu se intelege altceva)
In 2008 am mai venit cu o intrebare legata de un Regulator de la Sinn. NU ESTE VORBA DESPRE ACELASI CEAS. Asta
e altul achizitionat de la Ceasuri Germane anul trecut.
e altul achizitionat de la Ceasuri Germane anul trecut.