SEIKO 7S26

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
paunas

SEIKO 7S26

Mesaj de paunas »

Salutare tuturor
De curand mi-am cumparat un ceas SEIKO calibrul 7S26(are cam 2 saptamani)
As avea cateva intrebari :
1)O ia inainte cam cu 10 secunde pe zi(ceea ce mi se pare foarte mult ) Este normal ? E posibil ca dupa un anumit timp sa isi mai revina si sa nu mai aiba o abatere asa de mare ?
2)Data mi se modifica in jurul orei 00:10 (sa zic ca este acceptabil) , dar ziua mi se modifica mult dupa aceasta ora , cam in jurul orei 02:00 . Cum as putea face ca ambele sa se modifice in jurul orei 00:00 ?
Exista ceva mai rau decat oamenii rai ; indiferenta oamenilor buni !
Gabi
Site Admin

Re: SEIKO 7S26

Mesaj de Gabi »

Asa este conceput mecanismul si functioneaza in parametri normali. Ceasul tau nu este defect sau prost reglat.

1. Abaterea este sub limita propusa de producator de +15/-20s/zi si poate fi considerata o abatere decenta. O abatere mai mica de atat e foarte greu de obtinut pentru acest mecanism, cu riscul de ramane in urma, precum al meu Seiko 5 dupa ce a fost ajustat in incercarea de a corecta aceasta abatere.

2. Pentru a acoperi tot discul de schimbare a datei, si a nu ramane spatii mari goale intre zile, Seiko 7S26 ofera zilele saptamanii in doua limbi, cel mai adesea engleza-spaniola si engleza-germana. Astfel ca in jurul orei 2 se va schimba pe limba secundara (germana/spaniola), si la ora 3 pe cea pe care o folosesti de regula (engleza). Nu se poate ajusta, asa e conceput sa functioneze.
paunas

Mesaj de paunas »

multumesc mult pentru raspuns
Nicu

Mesaj de Nicu »

Din cite stiu eu , din constructie mecanismul este facut in asa fel incit data si ziua sa se schimbe decalat . Aceasta pentru ca momentul/puterea necesar(a) ( schimbarii datei si zilei in acelasi timp ) ar putea fi prea mare si ar influenta precizia ceasului .

Right or wrong, Claudiu ?

Referitor la precizie , un raspuns al lui Tokunaga , care a fost designerul sef al lui Seiko pentru citeva dintre divere :

http://watches.fortunecookie.info/viewt ... f6877ae390

Se pare ca precizia ceasurilor cu mcanism de 3 Hz este in gama +45 / -35 s pe zi .

Toate cele bune
Nicu
PS Te deranjeaza schimbarea decalata ?
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
paunas

Mesaj de paunas »

Nicu scrie:Din cite stiu eu , din constructie mecanismul este facut in asa fel incit data si ziua sa se schimbe decalat . Aceasta pentru ca momentul/puterea necesar(a) ( schimbarii datei si zilei in acelasi timp ) ar putea fi prea mare si ar influenta precizia ceasului .

Right or wrong, Claudiu ?

Referitor la precizie , un raspuns al lui Tokunaga , care a fost designerul sef al lui Seiko pentru citeva dintre divere :

http://watches.fortunecookie.info/viewt ... f6877ae390

Se pare ca precizia ceasurilor cu mcanism de 3 Hz este in gama +45 / -35 s pe zi .

Toate cele bune
Nicu
PS Te deranjeaza schimbarea decalata ?
nu schimbarea decalata ma deranjeaza ci schimbarea zilei cam la 2 ore dupa miezul noptii. Mi se pare totusi cam tarziu
Si inca ceva
Exista cumva o asa zisa perioada de "rodaj" pentru ceasuri ? in sensul ca ar fi posibil dupa un anumit timp abaterea sa fie mai mica
rubin

Mesaj de rubin »

schimbarea zilei cam la 2 ore dupa miezul noptii. Mi se pare totusi cam tarziu !

Asa este la Seiko de cand fac ei mecanisme cu zi si data ! este normal ! Mecanismul nu are nimic :idea:

In legatura cu precizia eu am observat ca aproape toate 7S26 se incadreaza din fabrica in +_10 secunde si jumate din ele in +_5 secunde abatere zilnica ! 7S36 funtioneaza chiar mai precis si au abatere mica daca nu sunt purtate 24 ore !
Sau bongiorno....
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ceasaul este in parametri normali,atiti ca si precizie cit si ca schimbare a datei.
Precizia este buna,iar data nefiind de tip instant,se schimba pe parcursul a 2 ore. :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
paunas

Mesaj de paunas »

Care ar fi explicatia la un ceas automatic calibru 7S26 pentru faptul ca atunci cand il port la mana abaterea este mai mare decat atunci cand ceasul nu este purtat ?
carcozep

Mesaj de carcozep »

Atunci cand este purtat, arcul este incontinuu incarcat, deci aproape de maxim. Asa ca atunci cand sta, el doar se detensioneaza, si evident ca se va misca mai "lent" decat atunci cand e incarcat => nu o va mai lua atat de inainte pe cat o lua mai devreme cand era purtat la mana.
Scuze pt. explicatia abramburita :)
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

paunas scrie:Care ar fi explicatia la un ceas automatic calibru 7S26 pentru faptul ca atunci cand il port la mana abaterea este mai mare decat atunci cand ceasul nu este purtat ?

Atunci cind este pe mana,pozitia ceasului se schimba in permanenta,si se stie ca mersul nu este constant in toate pozitiile.Cind este pe masa sta intr-o singura pozitie,in care probabil abaterea este mai mica decit abtarea generala a ceasului.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
paunas

Mesaj de paunas »

a trecut aproximativ 1 luna de cand mi-am cumparat ceasul SEIKO SNX111(7S26) , l-am purtat aproape 24/24 si abaterea a scazut la doar 5 secunde /zi
cred ca este mai mult decat multumitor
sa ma astept poate si la o abatere mai mica de 5sec/zi ?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Greu! :lol:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Nicu

Mesaj de Nicu »

Ehehe ,
Poti sa te astepti la multe ! :wink:
Daca se si realizeaza ... :roll: este cu totul altceva .

Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
mihainet

Mesaj de mihainet »

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un SEIKO 5,sau un SEIKO 5 DESERT STORM.
Acum nu stiu sigur ce sa fac.Unii spun ca este un ceas bun,care isi face treaba bine,altii nu sunt prea multumiti de el.
Eu sunt un "impatimit " al ceasurilor.....dar mai ales de automatice.
Imi place de Seiko 5 deoarece este un "clasic" din punctul meu de vedere.
Se merita acest ceas?
Am vazut ca pe internet este mai ieftin decat din magazin...Nu stiu daca este voie aici sa se posteze,dar daca da,va rog sa postati site-uri de unde pot comanda acest model.

VA multumesc anticipat...o zi buna!!
chivualex

Mesaj de chivualex »

Am cumparat eu unul de la B&B acum 2 saptamani si m-a costat 399RON + 29ron o curea de piele,deoarece cea cu care vine ceasul(bratara de metal) e cu zalele goale si nu mi-a placut.

Daca totusi vrei sa dai mai putin pe un Seiko 5 ai putea sa vb cu user-ul zaytsuca http://zaytsuca.ceasuridemana.ro/
Scrie răspuns