ETA 2836 2 Automatic vs 6R15 23J Automatic

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Claudiu
Forum Owner

Re: ETA 2836 2 Automatic vs 6R15 23J Automatic

Mesaj de Claudiu »

Am citit cu curiozitate posturile tuturor,si,obiectiv privind,pot intelege argumentele fiecaruia.
Seiko,daca il privim ca brand,s-a banalizat deoarece f.multi ani a fost un ceas ieftin,cu un mecanism relativ bun,dar nu extraordinar,facut totusi cu un raport pret calitate avantajos.De citiva ani tind sa atinga si un segment de piata mai de lux,dar se impiedica de istoria pe care o au,si aici ma refer la faptul ca este privit ca un ceas ieftin.
Tissot are istorie,pina la un punct,dar lucrind cu ETA a intrat in malaxorul brandurilor impersonale.Pe de alta parte,daca discutam de mecanisme,2824 ,cu toate ca este un mecanism f.bun,s-a banalizat datorita folosirii lui pe scara larga.Dar oare de ce este folosit asa de mult? Si de branduri ,hai sa zicem, serioase? De ce aceste branduri serioase nu folosesc mecanisme Seiko?

Solutiile tehnice ale 7s sau 6r nu sunt de natura sa creeze o revolutie in materie,fiind de la inceput gindite sa fie solutii ieftine ,asta neinsemnind ca si proaste,doar constructiv ieftine.
ETA a fost un mecanism scump pe cind se numea Eterna,fiind la acea vreme unul din cele mai reusite mecanisme,si revolutionar,iar la ora actuala a ramas un mecanism f.bun,optimizat la maxim atit din pdvdr tehnic cit si al costurilor.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Zar

Mesaj de Zar »

Se impun cateva precizari, in special pt. Viktor. Sunt ceasuri din clase diferite, unul este sport/diver (Tissot) celalalt e clasic/elegant - de costum (Seiko). Exista si diferenta de dimensiuni intre ele, PRC200 fiind mai mare in diametru si grosime. Intrebarea este : Practic ce gen te intereseaza mai mult ? Pt. ceva clasic-elegant de la Tissot si tot cu 2836-2 eu iti sugerez Visodate (re-editare 1957), comparabil la design cu Spirit. :)

Imagine
AR1070-56E
rubin

Mesaj de rubin »

Mai zar Tissot-ul asta l-as lua si eu ! Arata tare bine !! Chipes !
Dar si la Seiko spirit sunt cateva modele faine !
Sau bongiorno....
priam

Mesaj de priam »

Cat costa Visodate?
everything around me, but me, is changing
rubin

Mesaj de rubin »

Viktor vezi ca are bridgestone si PR 200 si un frumos Certina DS automatic !
Sau bongiorno....
Razvee

Mesaj de Razvee »

Pretul recomandat pentru Visodate este de 450 de euro. La BB este 1990 lei, fara negocierea unor reduceri.
Si mie mi se pare foarte reusit modelul asta, am vazut si probat pe viu ceasul cu cadran alb, este simplu, placut, elegant.

In privinta subiectului initial, dat fiind ca vorbim de acelasi palier de pret si eu votez cu Tissot si al sau ETA.
rubin

Mesaj de rubin »

priam scrie:Cat costa Visodate?
Vazut la Cellini
Scump - 2200 SS si 2400 SS GP
Impresia mea ?
Din fata e frumos si bine finisat, limbi clasice, un mix de limbi spada ( stil Seiko retro ) si secundar chrono vintage, geam safir bombat. Diametru cam mare pt mine poate mic pt altii -am incheietura de 19,5 cm si pare mare pe mana mea, gros, cred ca are 12-13 mm.
Ce mi-a displacut foarte mult este mecanismul 2836-2 complet nefinisat !!! Numai rotorul este finisat obisnuit si de culoare aurie - chiar si la varianta SS ( e greu sa faci design dar macar puteau sa-l asorteze ) restul mecanimului este gri brobonat exact ca la cel mai ordinar Swatch ! Eu as fi pus un capac frumos inscriptionat si aveam o scuza ca nu se vede.
Eu nu as lua altii poate numai de sunt fani Tissot.
Sau bongiorno....
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Arata totusi bine reeditarea...
Credeti ca varianta veche arata mai bine ?

Imagine

Imagine

Imagine

Evident daca ar fi fost fotografiat de un profesionist ar fi fost mai frumoase pozele asa...cu telefonul...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
rubin

Mesaj de rubin »

In Otel cu siguranta ! Ma enerveaza la cel nou ca are zi si data adica dedicat pt oamenii care il vor folosi ca unic ceas !
Sau bongiorno....
tezz

Mesaj de tezz »

rubin scrie:In Otel cu siguranta ! Ma enerveaza la cel nou ca are zi si data adica dedicat pt oamenii care il vor folosi ca unic ceas !
sau la care sa le vindem un winder :lol:
rubin

Mesaj de rubin »

tezz scrie:
rubin scrie:In Otel cu siguranta ! Ma enerveaza la cel nou ca are zi si data adica dedicat pt oamenii care il vor folosi ca unic ceas !
sau la care sa le vindem un winder :lol:
:lol: :lol: :lol:

Inca ceva despre Tissot Visodate - cureaua nu avea spate din piele si poate nici fata - e rusinos la 2200 lei sau 500 dolari cum e pe ebay !
Sau bongiorno....
TR40

Mesaj de TR40 »

Salut baieti . Eu zic ca un AS2066 automatic 21 jewels va fi peste amindoua ETA inclusiv si peste Seiko chiar daca este din 1970 .... Singura buba la AS este roata din plastic la schimbarea datei , atit , in rest nu cred ca are un punct slab ...............
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Si mie imi place AS 2066, dar pe linga buba semnalata de TR40, cred ca si parghia de la tragaci reprezinta un punct nevralgic.
Stiu ca Omax Crystal a folosit intens acest mecanism (Omax-urile destul de frecvent intalnite in RO), si mai toate aveau aceasta hiba + data.

Este un ceas robust, eu mai am cateva Omax-uri printr-o cutie, asteapta sa fie resuscitate, dar mai am si un "Gala" care functioneaza f bine (fara revizie + 20 sec / 24h si un power reserve de invidiat: 50h), si am mai vazut Gruen si Ulysse Nardin echipat cu AS 2066.

Eu as pune ETA 2836 la egalitate cu AS 2066 - ca sa nu se supere nimeni ...
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
controller

Mesaj de controller »

Na' ca am vazut si eu topicul asta, dupa un secol de dezbateri. :)

Ca posesor al ambelor mecanisme pot spune ca n-am sesizat o mare diferenta intre ele dpdv al performantelor.
Plusul pt 6R15 ar fi rezerva de mers mai mare, iar pt 2836-2 quick-change-ul de data/zi si oarecum finisarile.

In rest, ca optiune strict personala, intre un PRC200 si un Spirit l-as alege cu ochii inchisi pe cel de-al doilea.
If time is money, I'll spend my money on time.
incubus

ETA 2836 2 Automatic vs 6R15 23J Automatic

Mesaj de incubus »

saphire scrie:ETA 2824-2,2836-2 mult peste orice 7S26,7S36,7S35 chiar si 6R15,4R15!
vreau sa vad si eu exemplificari concrete! ce au unii si nu au ailalti?
...calatorule, de vei ajunge odata pe muntele Cassino, opreste-te o clipa.Poate vei auzi si acum suierul gloantelor, vuietul obuzelor si gemetele ranitilor....(Sven Hassel-Montecassino)
Scrie răspuns