Ceas Tissot - Original si Replica (Fake)

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
SilQ

Re: Ceas Tissot - Original si Replica (Fake)

Mesaj de SilQ »

Asa cum am promis am luat la rand toate magazinele din Cluj cu ceasuri Tissot si am intors ceasurile pe toate partile.
Am rediscutat si cu ambii vanzatori de mai sus, primul mentionat imi spune ca pe bratara se afla mentiunea inscriptionata mare : PTK BL , care din cate am inteles apare doar pe falsuri. Acesta nu trimite coletele cu deschidere la desfacere deoarece spune ca nu exista o astfel de firma. Acesta este din Bucuresti.

Al 2-lea vanzator este din Pitesti si trimite oriunde cu deschidere la livrare prin star curier. Accepta orice test. Ceasul si nici bratara nu contin mentiunea PTK, BL sau BI. Chiar mi-a trimis acum mai multe poze cu ceasul de aproape pentru a vedea exact ce si cum. Va rog sa va dati cu parerea despre acest ceas in urma pozelor. Pozele le-am urcat in picasa in linkul de mai jos deoarece sunt multe.

https://plus.google.com/photos/10639458 ... teLQ1tDwbA

Multumesc,
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Ceasul prezentat in fotografii este original.
Poate ca ar fi bine sa citesti putin si despre mecanism (Eta G10) inainte de a-l comanda.

Succes!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Din cate stiu eu la Tissot original bucsele aratatoarelor sunt din otel si au aspect lucios.Aici vad ca sunt vopsite in galben. :? :? :? :?
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Asa este, Claudiu!

Nu am nicio explicatie pentru vopseaua galbena, m-a intrigat si pe mine.....
Chiar si fake-urile au bucsele lucioase!

Pe de alta parte, mecanismul e ceea ce ar trebui sa fie.
Marcajele sunt corecte si par originale :o

Intr-un cuvant, nu stiu ce sa cred. A postat vanzatorul mecanismul de la alt ceas?
Atunci de ce nu a pozat si cadranul?
SilQ, acum observi cat de concludenta e o autentificare dupa poze?

Succes!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
SilQ

Mesaj de SilQ »

Este foarte dificil, cu cat ma interesez mai mult cu atat e mai greu.
Culorile folosite de TISSOT in cazul PR200 difera mult de la ceas la ceas in functie de culoarea cadranului asa ca trebuie comparat doar intre ele.
Am vorbit cu unii posesori de PRC200 de pe forum care au cumparat de de la magazine mari si au platit multi bani pe ele.

Cu referire la pozele care le-am arata eu mai sus cu ceasul vizat, si fara sa dau nume, un user mi-a spus:
Indraznesc sa spun ca ceasul respectiv este un fake. Poate unul bine facut. Uitandu-ma la poze si comparand cu ceasul meu (care e pe mana in momentul acesta) am observat mai multe diferente:

1. Suruburile cu care sunt prinse aratatoarele (atat ora/minut/secundar cat si cele de chronograph) sunt vopsite cu galben respectiv alb. Pe cesul meu sunt toate argintii/cromate
2. Forma butoanelor de chronograph e putin diferita. In cel din poze sunt usor bombate pe cand la al meu sunt aproape plate.
3. In poza nr. 10 va rog sa observati carcasa. Exista un santulet pe partea laterala intre cele 2 ridicaturi care se termina brusc. Pe al meu santul se continua cu carcasa si ridicaturile sunt scoase in evidenta, nicidecum nu se temina brusc ca si in poza.
Aici gasiti si un tutorial despre diferente intre un PRC200 fake si original: http://forums.watchuseek.com/f62/how-sp ... 22-36.html

Sigur ca imediat am cautat si aceste amanunte si am gasit chiar pe forumul indicat la pagina 36 un ceas copiat jalnic dar cu suruburile de prindere a acelor de culoare gri , sau nevopsite exact ca la ceasul cumparat din user din Celini. 2-aici nu stiu ce sa spun, si eu ma intreb ce e cu acel albastru vopsit de pe butoanele cronograf. 3- poza zece este o poza din lateral stanga ceas unde sunt 2 borduri pe tot lateralul ceasului. Userul spune ca santuletul lui dintre cele 2 ridicaturi nu se termina ca si in poza dar ciudat este ca la fel se termina acele ridicaturi la cel putin 2 ceasuri studiate de mine la magazinul EDIFICE din Cluj, care sunt autorizati.
Ceas vandut ca fiind original:
Imagine
Ceas vandut ca fiind FALS:
Imagine
In cazul acestui ceas , vanzatorul spune despre mecanisme: "Toate mecanismele ceasurilor 1:1 sunt mecanisme elvetiene (ISA) si japoneze (MIYOTA , CITIZEN sau SEIKO)" Nu doreste desfacerea capacului de pe spatele ceasului.

Si acum ceva ce pune capac la toate. Atat in magazinul oficial TISSOT http://us.tissotshop.com/men/men-sport/ ... -1026.html cat si pe siteul official de prezentare : http://www.tissot.ch/?collections/produ ... .11.057.00 ceasul PRC 200 Men's Black Chronograph Quartz Sport Watch, in poze, nu are liniuta intre cifrele 9,12,3 si margine asa cum au toate ceasurile vandute in magazine. Imagine Asta ce o mai fii insemnand ? Toate sunt falsuri ?

Sper ca am ajutat sau mai tare am incetosat :)
tgd

Mesaj de tgd »

In ultima poza pusa de dumneavoastra sunt 2 modele diferite de PRC 200. Dupa cum puteti observa sunt mult mai multe diferente decat lipsa liniutelor sau scrisul de pe cadran. Modelul din stanga este versiunea noua lansata anul acesta, daca nu ma insel, iar cel din stanga este modelul clasic.
SilQ

Mesaj de SilQ »

Multumesc de corectare. Daca aveti acest ceas cumparat dintr-un magazin oficial, va rog sa puneti aici cateva poze bune din diferite unghiuri pentru a fi analizat si de altii care cauta rezolvarea la aceasta problema. Multumesc
Zar

Mesaj de Zar »

tgd scrie:Modelul din stanga este versiunea noua lansata anul acesta, daca nu ma insel, iar cel din stanga este modelul clasic.
La ultima poza :

Stg. - nou.
Dr. - vechi.

:wink:
AR1070-56E
tgd

Mesaj de tgd »

Zar scrie:
tgd scrie:Modelul din stanga este versiunea noua lansata anul acesta, daca nu ma insel, iar cel din stanga este modelul clasic.
La ultima poza :

Stg. - nou.
Dr. - vechi.

:wink:
Multumesc de corectare! :D
tgd

Mesaj de tgd »

SilQ scrie:Multumesc de corectare. Daca aveti acest ceas cumparat dintr-un magazin oficial, va rog sa puneti aici cateva poze bune din diferite unghiuri pentru a fi analizat si de altii care cauta rezolvarea la aceasta problema. Multumesc
Rezolvarea problemei este simpla: daca doriti un ceas original il cumparati de la un dealer autorizat, iar daca doriti sa cumparati un ceas ieftin si asemanator cumparati unul contrafacut. Pana la urma vorba aia: un ceas valoreaza cat esti dispus sa dai pe el. :roll:
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Ceas vandut ca fiind FALS:
Imagine
In cazul acestui ceas , vanzatorul spune despre mecanisme: "Toate mecanismele ceasurilor 1:1 sunt mecanisme elvetiene (ISA) si japoneze (MIYOTA , CITIZEN sau SEIKO)" Nu doreste desfacerea capacului de pe spatele ceasului.

Salut, in poza ta, nu este o "insiruire aiurea de numere"... acolo este data. Sigur, se poate pune problema de ce arata data (30) in doua locuri, dar asta este alta discutie.
Si da, ceasul fals din poza chiar are mecanism elvetian ISA.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

mumus-3 zile suspendare-pct 16
titel-3 zile suspendare-pct 16
incubus-7 zile suspendare-pct 15 si 16
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Angel_Of_Light

Mesaj de Angel_Of_Light »

Salut,

Am si eu o intrebare, incerc sa cumpar un T-Race gold de pe okazii, la 1000 ron, daca merg cu vanzatorul sa il verific la chronotime si ei spun ca e in regula.... atunci de ce nu ar fi ok ceasul?

Ce parere aveti?

http://www.okazii.ro/ceasuri-barbatesti ... a141023769

Omul vad ca vandut intr-un an destule ceasuri si nimeni nu s-a plans.... Da-ti-mi un sfat va rog :(
Finis coronat opus!
adl

Mesaj de adl »

Vedeti putin si aici, cred ca e vorba de acelasi vanzator
http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 19&t=24319
Angel_Of_Light

Mesaj de Angel_Of_Light »

Ok dar de siteul asta ce parere aveti.... ies niste preturi ok cu tot cu transport

http://www.jomashop.com/tissot-t17-1-586-52.html
Finis coronat opus!
Scrie răspuns