Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
-
ciufurazvan
Re: Reparatii
As dori sa ma ajutati cu o informatie va rog.Am un ceas calvin klein k22411 caruia vreau sa ii schimb sticla.problema este ca luni, pe 17.02 o sa plec din tara si as vrea sa il fac pana atunci.stiti pe cineva din bucuresti care ma poate ajuta cu acest lucru..?slefuire sau inlocuire geam?idee este ca m-ar ajuta mult daca as putea sa il fac maine.multumesc
Re: Reparatii
Va voi contacta imediat ce incepe saptamana lucratoare. Sper ca am luat si numarul corect!Claudiu scrie:Contactati-ma telefonic.
Va multumesc!
-
trincdorin68
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Cred ca trebuie sa ne uitam mai atenti la producatorii chinezi...nu tot ce-i chinezesc e "prost" .Eu am vazut la cineva un ceas chinezesc,ce-i drept de prin anii 2000, de care era foarte multumit proprietarul...zicea ca are o abatere de aprox. 10 sec / luna..?!Nu l-am contrazis pe om...doar e ceasul lui si nu avea motiv sa ma minta . ..ne-am vazut in piata de vechituri studiind amandoi ceva ceasuri vintage .gherghin nicolae scrie:Precizia ceasului Rodina , chinezesc este o anomalie . Nu o sa tina mult...Stiti cum e cu minunea care tine 3 zile ?
Precizia ceasului elvetian o veti putea stabili mai bine dupa o anumita perioada ...similara rodajului motorului automobilelor .
Cam asta e , nu trebuie sa va ingrijorati . Desi poate parea un paradox , in nici un caz chinezaria nu este superioara , stati linistit !
* Mințile luminate discută idei; mințile mediocre discută evenimente; mințile mici discută oamenii *
**Când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău **
**Când îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău **
- gherghin nicolae
- Moderator
,,Cred ca trebuie sa ne uitam mai atenti la producatorii chinezi..."
In nici un caz !!!
Nici macar turbilioanele lor nu-s facute grozav .
Va las dvs placerea sa achizitionati cit mai multe ceasuri chinezesti . Dupa mai multe astfel de achizitii o sa ,,simtiti "pe pielea si pe buzunarul dvs ce talentati sint chinejii cu ale lor minunatii de ,,ceasuri " (intre ghilimele...) !
In nici un caz !!!
Nici macar turbilioanele lor nu-s facute grozav .
Va las dvs placerea sa achizitionati cit mai multe ceasuri chinezesti . Dupa mai multe astfel de achizitii o sa ,,simtiti "pe pielea si pe buzunarul dvs ce talentati sint chinejii cu ale lor minunatii de ,,ceasuri " (intre ghilimele...) !
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
gherghin nicolae scrie:,,Cred ca trebuie sa ne uitam mai atenti la producatorii chinezi..."
In nici un caz !!!
Hai ca nu esti condescendent deloc. Daca-i placerea lui sa dea $120 pe un ceas cu geam safir si mecanism decent, cine esti tu sa-i vorbesti asa de sus? Inteleg ca ne place sa ne plangem de mila ca ce naspa e in Romania, dar cand 1/3 din lume face sub $2/zi tu insinuezi cumva ca un ceas de $1000 e vreo investitie?
Ce consideri tu a fi ceasuri care-si merita banii? Tag? Panerai? Brietling? Hublot? Seiko5 la 1000ron din B&B? Acum 60 de ani, fara ajustare la inflatie, iti puteai lua un Rolex cu sub $100. Toti trebuiau sa fi murit odata cu iesirea cuarturilor, dar au scapat si nu istoria lor i-a salvat, nu prestigiul si nu fiabilitatea mecanismelor, ci marketingul, cel mai mare motiv pentru care cuvintele "Swiss Made" au vreo greutate. Gata, dintro data nimeni nu mai vindea ceasuri, s-au reprofilat toti pe vanzarea de obiecte de lux si simboluri de status ...ca vindeau fix acelasi produs n-a interesat pe nimeni.
Ia aici, reteta de succes:
- 1 bucata ceas ce poarta cu atata mandrie logo-ul "Marina Militare" chit ca erau suficient de proaste pe vremea lor incat Marina Militare n-a avut de ales decat sa renunte la servicile lor.
- Se arunca pe mana unui superstar de la Hollywood (gen Stallone).
- Se amesteca un pic pana creste interesul.
- Se monteaza un Unitas 6497 modificat un pic.
- Iar ultimul, si discutabil, cel mai important pas: se pune o eticheta la nord de $4000.
Voilà: Am nascut un brand de lux.
Evident, nu toti sunt ca Panerai sau restul enumerati, dar daca piata era cumva vreo meritocratie, marci ca Brietling sau Hublot nu ajungeau unde sunt azi. Si sincer acum, tu chiar o sa razi de ala care-si ia un ceas de la Getat sau JacksonTse dar nu de ala care da $10k pe un Panerai? Ca mie tare-mi imi miroase a snobism si disonanta cognitiva.
Si n-or fi cele mai complexe, dar oamenii de la SeaGull sunt responsabili pentru 25% din productia mondiala de mecanisme mecanice. Un Vostok Amphibia pot sa iau cu $30, un Parnis in zeci de stiluri de la $70, vreau safir...hai $100, un Mini Fiddy custom $150 si totul fara sa fiu sclavul brandului. Ce anume la SeaGull-ul asta nu face $112 ca certandu-ma cu tine aici cred ca mi-am gasit urmatorul ceas. Sau poate ai tu alte alternative? Da, n-o sa ma tina Rodina-ul cat un Nomos, dar cu grija o sa ma tina la fel de bine ca orice 7s26 sub pretul unui Fossil.
http://forums.watchuseek.com/f72/
/rant
Nu se pune problema de a discuta daca cineva doreste sa-si ia un ceas cu mecanism china. E problema lui.
Dar a le ridica la rang de mecanism bun, mai trebuie sa treaca ceva timp.
Daca ne uitam in link-ul dat, ce vedem? Un mecanism ETA si 2 copii ale acestuia!
Cred ca de aici discutia este superflua.
Eu am desfacut acele mecanisme , si cred ca nu singurul. Si te asigur ca nu se compara calitativ. Asta bineinteles ca nu inseamna ca nu vor functiona. Dar daca mergem mai departe la mecanismele care se gasesc in toate acele ceasuri cu nume germanistice, ei bine acelea sunt niste catastrofe! Pe care chiar nu le recomand!
Dar a le ridica la rang de mecanism bun, mai trebuie sa treaca ceva timp.
Daca ne uitam in link-ul dat, ce vedem? Un mecanism ETA si 2 copii ale acestuia!
Cred ca de aici discutia este superflua.
Eu am desfacut acele mecanisme , si cred ca nu singurul. Si te asigur ca nu se compara calitativ. Asta bineinteles ca nu inseamna ca nu vor functiona. Dar daca mergem mai departe la mecanismele care se gasesc in toate acele ceasuri cu nume germanistice, ei bine acelea sunt niste catastrofe! Pe care chiar nu le recomand!

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
De unde pot achizitiona o bratara de inox Tissot Heritage PR 516 Visodate?
Am un Tissot PRS 516 automatic,cu,curea de piele,si as vrea sa o schimb cu,bratara ceasului PR516..din cate stiu sant de 20 mm ambele,deci se potriveste...
PS-Nu-mi recomandati Chronotime,va rog...daca ceasul PR 516 visodate e 3100 ron,va dati seama cat o sa-mi ceara pe curea....daca stiti site-uri(ideal ar fi ceva din romania)unde se poate comanda la preturi decente,si unde ai certitudinea ca e original produsul..
Multumesc anticipat.
Am un Tissot PRS 516 automatic,cu,curea de piele,si as vrea sa o schimb cu,bratara ceasului PR516..din cate stiu sant de 20 mm ambele,deci se potriveste...
PS-Nu-mi recomandati Chronotime,va rog...daca ceasul PR 516 visodate e 3100 ron,va dati seama cat o sa-mi ceara pe curea....daca stiti site-uri(ideal ar fi ceva din romania)unde se poate comanda la preturi decente,si unde ai certitudinea ca e original produsul..
Multumesc anticipat.
- gherghin nicolae
- Moderator
Am eu una , fix de 20 mm.
Inox, marcata pe catarama , originala Tissot .
Daca mai stati acum...va fac si citeva poze .
Inox, marcata pe catarama , originala Tissot .
Daca mai stati acum...va fac si citeva poze .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
- gherghin nicolae
- Moderator
Bratara Tissot originala , intre anse 20 mm , lungime maxima inchisa 153 mm , otel inox

Pentru a fi sigur ca va este buna , masurati ceasul , apoi adaugati lungimea maxima a bratarii pe care o vedeti pe subler si masurati-va incheietura miinii . Daca va este buna , costa 200 lei .
Sa-mi spuneti daca prezinta interes .
Multumesc .

Pentru a fi sigur ca va este buna , masurati ceasul , apoi adaugati lungimea maxima a bratarii pe care o vedeti pe subler si masurati-va incheietura miinii . Daca va este buna , costa 200 lei .
Sa-mi spuneti daca prezinta interes .
Multumesc .
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
Cu respect,aceea bratara nu e de Tissot Heritage PR 516(visodate).....
- gherghin nicolae
- Moderator
Nici nu am zis asta .Este doar o bratara de Tissot .Ce tip sau ce model nu stiu .Ce stiu (dimensiunile ) le-am scris/fotografiat .
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
merita toti banii ,mai ales ca e de tabla,daca erau zale solide pretul era undeva la 700 lei
- satiriadis
De ce merita 700lei? Pt ca scrie Tissot pe ea?sicone scrie:merita toti banii ,mai ales ca e de tabla,daca erau zale solide pretul era undeva la 700 lei
SBLA047
Va multumesc..dar am specificat ln anunt ca vreau o bratara de Tissot Heritage PR 516 Visodate...daca altcineva are sau stie de unde pot cumpara..va rog..gherghin nicolae scrie:Nici nu am zis asta .Este doar o bratara de Tissot .Ce tip sau ce model nu stiu .Ce stiu (dimensiunile ) le-am scris/fotografiat .
o intrebare ....
saphire coated cristal ce inseamna in practica ?
e la fel de rezistent la zgarieturi ca safirul sau e vrajeala de marketing, o inventie facuta sa te duca cu gandul la asta , dar de fapt e cristal mineral ca oricare altul ?
saphire coated cristal ce inseamna in practica ?
e la fel de rezistent la zgarieturi ca safirul sau e vrajeala de marketing, o inventie facuta sa te duca cu gandul la asta , dar de fapt e cristal mineral ca oricare altul ?