Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Re: Diverse intrebari cu si despre ceasuri
Legat de cristalul la acel ceas dreptunghiular.
Acel cristal se poate confectiona,dar trebuie carcasa ceasului,pentru a se putea face mulajul.
Acel cristal se poate confectiona,dar trebuie carcasa ceasului,pentru a se putea face mulajul.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
watchhunter.....
Cum a fost intrebarea asa si raspunsul......
Cum a fost intrebarea asa si raspunsul......

Ceasornicar,FBHI
Vă mulțumesc,este super atunci,o să vă contactez.Claudiu scrie:Legat de cristalul la acel ceas dreptunghiular.
Pe axul rotii centrale se preseaza un pinion-cannon pinipon,sau filtrad se numeste-intre cele doua existand un cuplaj prin frictiune.Acel cuplaj este slab la ceasul tau.satzowlee scrie:Stime, Tuturor!
In colectia mea modesta exista si un Prim Sport.
Problema ar fi ca la schimbarea datei se opreste ceasul, doar secundarul se invarte in continuare. La reglarea orei cu cheita scoasa aratatoarele foarte usor le pot invarti, in doua cuvinte am inteles ca aceste lucruri se datoreaza "alunecarii ambreiajului"
...As fi recunoscator, daca cineva mi-ar putea ilustra cu o poza(ev. video), UNDE anume trebuie sa operez, eu zic, ca indemanarea o am cat-de-cat.
Cu multumiri anticipate: zowlee.

Ceasornicar,FBHI
Salutari!
Am o mica nedumerire. Mi-a picat cu tronc ceasul Seiko SSB005P1, care are mecanism meca quartz. De obicei, cand un mecanism quartz se strica, se inlocuieste mecanismul. Chiar daca se strica peste ani si ani, daca mai exista acel mecanism, se inlocuieste. Acum, fiind vorba de un meca quartz, este posibil ca peste 10 ani sau mai mult sa se mai gaseasca acest meca quartz pt inlocuire? Sau o varianta similara de meca quartz. Stiu ca nu sunt Mafalde pe site, dar niste pareri mi-ar prinde bine, pt ca nu imi surade deloc ideea sa port un ceas cativa ani si apoi sa-l privesc ca pe un biebelou.
E chiar dragut Seiko:

Am o mica nedumerire. Mi-a picat cu tronc ceasul Seiko SSB005P1, care are mecanism meca quartz. De obicei, cand un mecanism quartz se strica, se inlocuieste mecanismul. Chiar daca se strica peste ani si ani, daca mai exista acel mecanism, se inlocuieste. Acum, fiind vorba de un meca quartz, este posibil ca peste 10 ani sau mai mult sa se mai gaseasca acest meca quartz pt inlocuire? Sau o varianta similara de meca quartz. Stiu ca nu sunt Mafalde pe site, dar niste pareri mi-ar prinde bine, pt ca nu imi surade deloc ideea sa port un ceas cativa ani si apoi sa-l privesc ca pe un biebelou.
E chiar dragut Seiko:
- calin gabi
In zece ani nu mai prezinta nici o atractie, te saturi de el devreme, si asa iti cade altul cu tronc. 
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Bună seara!
Am un ceas Raketa 24h cumpărat de la altă persoană, ştiu doar că a stat mult în sertar şi după cum arata, nu i s-a deschis capacul niciodată.
http://image.prntscr.com/image/c8604736 ... 0f410d.png
Cadranul rotativ ”zdrăngăne” la mişcări bruşte, un zgomot asemănător brăţării purtate mai larg. L-am întrebat pe forum pe colegul Seba (are un ceas asemănător) şi nu are acest zgomot la ceas. I-am urmat sfatul şi am dus ceasul la un ceasornicar pentru revizie/ungere dar tot nu am reuşit să scap de zdrăngănit; ceasornicarul mi-a spus că a încercat să-i pună o clemă sau ceva la cadranul rotativ dar asta bloca rotirea sa. Aveţi idee cum s-ar putea rezolva situaţia asta? (în afară de să-l ţin în cutie sau să nu mai dau din mână
)
Am un ceas Raketa 24h cumpărat de la altă persoană, ştiu doar că a stat mult în sertar şi după cum arata, nu i s-a deschis capacul niciodată.
http://image.prntscr.com/image/c8604736 ... 0f410d.png
Cadranul rotativ ”zdrăngăne” la mişcări bruşte, un zgomot asemănător brăţării purtate mai larg. L-am întrebat pe forum pe colegul Seba (are un ceas asemănător) şi nu are acest zgomot la ceas. I-am urmat sfatul şi am dus ceasul la un ceasornicar pentru revizie/ungere dar tot nu am reuşit să scap de zdrăngănit; ceasornicarul mi-a spus că a încercat să-i pună o clemă sau ceva la cadranul rotativ dar asta bloca rotirea sa. Aveţi idee cum s-ar putea rezolva situaţia asta? (în afară de să-l ţin în cutie sau să nu mai dau din mână
Doamne, ce frumos ticăie...
Numai daca vad ceasul.....

Ceasornicar,FBHI
Mulţumesc încă odată pentru promtitudine!
Doamne, ce frumos ticăie...
calin gabi scrie:In zece ani nu mai prezinta nici o atractie, te saturi de el devreme, si asa iti cade altul cu tronc.
Nu chiar, tin la iubirile mele prezente si viitoare. Nu-mi trece amorul asa repede. Le vreau pana la batranete!
Din... "multitudinea raspunsurilor", referitoare la meca quartz-ul Seiko, formez o cvasiconcluzie: nimanui nu-i place meca quartz-ul!
Se pare ca ai dreptate,cu toate ca nu ar trebui sa fie chiar asa.....
Din... "multitudinea raspunsurilor", referitoare la meca quartz-ul Seiko, formez o cvasiconcluzie: nimanui nu-i place meca quartz-ul!

Ceasornicar,FBHI
Salutare.
Am cumpărat din târg un Sector Expander 130, fără urme de purtare evidente, foarte frumos. Am o problemă însă, nu are brățara, este ruptă și decupată până la carcasă. Are un sistem de prindere foarte ciudat. Mă puteți ajuta să demontez "cioturile" de brățară rămase?
Mulțumesc
Am cumpărat din târg un Sector Expander 130, fără urme de purtare evidente, foarte frumos. Am o problemă însă, nu are brățara, este ruptă și decupată până la carcasă. Are un sistem de prindere foarte ciudat. Mă puteți ajuta să demontez "cioturile" de brățară rămase?
Mulțumesc
AUD UMBRE MENTOLATE
- flexibil29
Daca vrei bratara originala poti sa iei de aici http://www.ebay.com/itm/BAND-STRAP-40-m ... 1399993018 si cu siguranta daca intrebi vanzatorul iti trimite si instructiuni de montaj/demontaj
Trebuie desfacut capacul spate pentru a scoate cureaua.

Ceasornicar,FBHI