In nprimul rand multumesc pentru parerea despre forum!
Spune-mi ce rubrici permanente ai dori sa vezi ,si ce inseamna "mai documentat" si am sa incerc sa pun in practica ideeile tale!
Si acum sa incerc sa raspund la intrebarile tale!
Itre Doxa si Citizen clar inclin spre Doxa!E Elvetian!!
La 300 RON era Quartz!Asta e pretul!
De marca Perigaum nu am auzit! Nu cumva era Peregaux?
Orice ceas are patru parti distincte de baza:mecanismul motor,trenul de roti,regulatorul si "motion work"-nu stiu in romaneste exact ,dar este mecanismul care duce la aratatoare.Bun!!
La ceasurile cu quartz:mecanismul motor -deci cel care stocheaza energia necesara functionarii ceasului- este bateria!
Trenul de roti este necesar si ca si rol este ca si la ceasurile mecanice-diferente sunt multe si aici dar nu intru in atitea detalii tehnice-ce trebuie sa stii este ca aici avem un motor pas cu pas care transmite miscarea la trenul de roti.
Regulatorul este realizat electronic cu ajutorul unui cristal de quartz care oscileaza la o anumita frecventa impartita apoi de circuitul electronic in impulsuri periodice de 1,5,10 sau 20 de secunde care pun in miscare motorul de care vorbeam inainte.
"Motion Work" indeplineste acelasi rol si la ceasurile mecanice si la cele Quartz.
Acum la ceasurile mecanice:Mecanismul motor,deci cel care stocheaza energie,este arcul-nu bateria-
Trenul de roti nu contine nici un motor-el transmite miscarea la
Regulator-care este realizat mecanic si care in general inseamna roata ancora ,furca si balans.Deci ceasul mecanic este controlat eminamente mecanic! Fara adausuri electronice.( s-au scris carti intregi numai despre regulator ,asa ca mi-e greu sa explic detaliat totul-sunt idei generale!)
Ceasul mecanic si cel automatic sunt la fel,difera doar armarea arcului-la cele asa zise mecanice arcul se armeaza manual,iar la cele automatice armarea se realizeaza automat datorita miscarii mainii printr-un mecanism suplimentar.
Explicatiile care le-am dat nu sunt strict tehnice!Sunt mai pe intelesul tau,si destul de generale ,ca sa nu spun foarte generale.Dar sper ca ai prins ideea!
In legatura cu Longinesul-depinde de ce Longines vorbim!Daca imi dai modelul atunci pot sa spun daca merita 8mil. in plus sau nu!
TE-AM LAMURIT CAT DE CAT???