Polish la bijutier ?

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
eda2k

Polish la bijutier ?

Mesaj de eda2k »

Salut,

Vreau sa fac un polish la ceas, insa ceasornicarul mi-a zis o suma fabuloasa ... (250 RON). Am fost si la un bijutier, si mi-a zis ca nu are cu ce, adica are perie de lustruit aur, argint, inox, dar nu are pentru otel.

Nu se poate face polish cu o alta perie ? Adica sa-i spun sa faca polish cu peria pentru ... ce metal ?

Merci !

P.S: sunt din Iasi, daca stie cineva unde se poate face un polish la un pret decent, il rog sa-mi spuna.
gherghin nicolae
Moderator

Re: Polish la bijutier ?

Mesaj de gherghin nicolae »

Acel polish poti sa-l faci si singur.Exista o solutie care se gaseste la Carrefour si costa 50 lei.Ai in cutia respectiva smirghel-uri de granulatie foarte fina,ai un tub cu solutie care tine cel putin 20 de ceasuri si mai ai si o cirpa cu care sa-i dai lustrul final.
Solutia se numeste Xerapol si se foloseste si la lustruirea farurilor matuite ale autovehiculelor.
Mai are tot acolo inca o solutie similara dar aceea parca este vreo 65 lei .Este buna si aceea. Eu am din ambele,daca doresti voi face poza la ambalaj ca sa stii ce sa cauti,insa numai mai spre seara pot face poza...
Asa ca spor la polishat.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
eda2k

Mesaj de eda2k »

Multumesc mult de raspuns ... si asa am un drum pe dupa-masa de facut la Carrefour. O alta intrebare : Aceasta solutie nu afecteaza cristalul ? Adica presupun ca trebuie sa am o grija foarte mare, ca sa nu las urme pe cristal, sau nu afecteaza cristalul ?

Multumesc !

P.S: presupun ca daca o sa-l intreb pe responsabilul de raion de acolo, o sa stie ce sa-mi recomande ... sau sunt mai multe solutii ?
gherghin nicolae
Moderator

Solutia nu afecteaza nimic.Smirghelul poate afecta dar nu cristalul ci plasticul.In prima faza se matuieste usor apoi cu acea cirpa si cu solutia se freaca usor pina se obtine luciul dorit.
Da rezultate spectaculoase.Vei vedea.
Despre responsabilul de raion...nu stiu ce sa-ti spun.
Ideea este sa gasesti ceea ce cauti pentru ca de multe ori din comoditate ...raspunsul primit poate fi nu stiu.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
User
Membru Special

Mesaj de User »

inoxul e si el tot un otel.
Imagine
tty

Mesaj de tty »

Am gasit Xerapol la Altshop.ro etc., dar este pentru obiecte din plastic:
Xerapol - pasta speciala pentru lustruirea obiectelor din plexiglass si material acrilic
PRODUS 100% ORIGINAL - MADE IN GERMANY
Obiectele din material acrilic si plexiglass se zgarie foarte usor si au un aspect neangrijit si uzat. Aceasta situatie se regaseste frecvent la componentele din material acrilic in cazul automobilelor, motocicletelor, mobilierului si a obiectelor tehnico sanitare. Finisajele din lemn ale automobilelor se zgarie de asemenea foarte usor.
Mai exista si Xerapol de alt tip?
gherghin nicolae
Moderator

Ala este .Se poate folosi si pentru carcasele ceasurilor.
-Abigail Van Buren
tty

Mesaj de tty »

OK, multumesc pentru informatie.
gherghin nicolae
Moderator

Cu placere,voi reveni cu pozele ambalajelor celor doua solutii pe care le am eu.
Este posibil sa mai existe si altceva...dar eu asta am si am testat personal ,cu rezultate uimitoare.Evident ca si geamurile zgiriate din plexi ale ceasurilor se slefuiesc si arata uimitor de bine ulterior.Si eu in prima faza,cind am vazut smirghel...am avut o urma de indoiala...adica sa-mi zgirii singur ceasul...dar pentru ca nu am doar un singur ceas , am incercat pe un ,, cobai " rusesc. Apoi pe altele mai valoroase si va spun aspectul s-a schimbat total si asta la un pret decent ,cu metode la indemina oricui.
Succes va doresc.
-Abigail Van Buren
eda2k

Mesaj de eda2k »

Imagine

Acesta este ?

Multumesc !
gherghin nicolae
Moderator

Da, exact acela.
Celalalt se numeste QUIXX si are ambalaj de dimensiuni similare,doar ca in interior sint doua tuburi mai mici ,in rest tot asa smirghel si acea laveta sau ...nu stiu cum sa-i spun.
Rezultatele obtinute sint similare , cu un + pentru Xerapol ,pentru ca este mai ieftin si avind in vedere ca are doar o singura solutie este mai usor de folosit.Si tubul are gramaj mai mare...
-Abigail Van Buren
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Eu am luat din metro o solutie pt faruri si stopuri si am dat 22 lei. A mers perfect pt plasticul si bratara la swatch!
E o sticla galbena si scrie mare cu rosu: shratch out! made in usa.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Ah...editul asta cum nu merge:

asta e solutia:
http://www.mouthshut.com/product-review ... -925050878
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
eda2k

Mesaj de eda2k »

Intrebare: pentru zgarieturile mai adanci, merg aceste solutii ? Cand am fost la ceasornicar si s-a uitat la el, a zis ca are zgarieturi destul de adanci ... Sau aceste solutii au efect doar asupra zgarieturilor minore, abia vizibile cu ochiul liber ?
gherghin nicolae
Moderator

Doar zgirieturi minore .
-Abigail Van Buren
Scrie răspuns