Intrebare Orient Mako

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
sa911

Intrebare Orient Mako

Mesaj de sa911 »

Mi-am luat un Orient Mako Black .Pana acum sunt foarte multumit de el.Arata foarte bine si merge (deocamdata ) la fel.In manuasl scrie ca daca il bagi la apa trebuie sa fie infiletate cele doua rotite de la setarea datei si a orei.Mi se pare ca filetul de la butonul pentru schimbat ziua saptamanii se desfileteaza cam usor si uneori singur. Ar trebui sa ma ingrijoreze sau e o chestie normala?

Si inca o intrebare: imi schimba ziua saptamanii pe la vreo 3 dimineata in loc de miezul noptii. la ce ora trebuie sa o setez din nou ca sa mearga ok?
Loox

Re: Intrebare Orient Mako

Mesaj de Loox »

Filetul de la data intr-adevar se desfileteaza mai usor, deci n-ar fi o problema doar la tine (desi nu cred ca e o problema). Ziua saptamanii o setezi in intervalul AM adica dupa 12 noaptea si pana in 11:59 ziua.
sa911

Mesaj de sa911 »

Am inteles. Dar preventiv trebuie sa stau cu ochii pe el si daca ma spal pe maini sa nu cumva sa fie desfacut? E primul diver pe care il am ,si mi-e si asa greu sa ma obisnuiesc sa fac dus cu ceasul.
Loox

Mesaj de Loox »

Ee, mai strangi si tu un pic de control inainte sa il bagi in apa, nu-i mare lucru. Nu vad cum s-ar putea desfileta serios, in nicio conditie...
Zar

Mesaj de Zar »

Eu iti sugerez sa nu faci dus/baie cu el, decat daca folosesti apa rece.
Apa calda/fierbinte iti ''topeste'' rapid garniturile (buton, coroana, capac). :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Ziua sapt. se schimba absolut normal pt cal. 469xx. Rotile calendarului incep cursa cu putin inainte de ora 12, se invart lent si termina de schimbat total in jur de ora 3. :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

In general calibrele perpetual calendar (la quartz) schimba instant totul. :wink:
AR1070-56E
sa911

Mesaj de sa911 »

Mersi Zar. Nu il bag in apa calda dar as vrea sa stiu ca daca merg la o piscina sau ceva nu trebuie sa il dau jos. e totusi diver.
Zar

Mesaj de Zar »

Mako nu este un diver profesional - certificat ISO.
WR 200M la el este mai mult marketing.
Dar merge sa faci baie fara frica cu el in piscina, mare, ocean etc.
De verificat anual etanseitatea (test presiune). :wink:
AR1070-56E
Zar

Mesaj de Zar »

Informativ - 1 ex. de diver profesional (practic considerat ''the best'') : http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... =16&t=8206 :arrow:
AR1070-56E
sa911

Mesaj de sa911 »

Eh,sunt perfect consitent ca nu e diver profi.Nici nu am nevoie de asa ceva si sincer,nu situ cine are cu adevarat.E frumos JLC-ul nu zic, dar cu totul alta liga.La bugetul meu , mako imi place f mult.Decat un quartz elvetian low end ( am deja un certina quartz) ,prefer sa am automatic.
Scrie răspuns