Geam mineral afectat, ce alternative am?

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Satan

Geam mineral afectat, ce alternative am?

Mesaj de Satan »

Salutare,
Am luat recent un Casio Edifice EF-527L-1A
Mi-a placut mult modelul si il am doar de o luna. Astazi am fost nevoit sa tai niste metal si nu mi-am dat seama chiar din primele minute ca ar trebui sa dau ceasul jos. Oricum l-am dat dupa ce-am taiat o singura teava cu un fierastrau circular.
Dupa ce am terminat treaba am constatat ca in geamul ceasului erau infipte cateva tepuse metalice fine incinse care mi-au afectat geamul. Acestea erau abrazive la atins. Am luat o lama si le-am indepartat insa acum au ramas micro-gauri in geam, fine ce-i drept dar ma darama psihic pentru ca ceasul e nou si tin si foarte mult la el.
Am citit despre slefuire peste tot, am inteles ca nu e mare lucru.
Am scris la BB Colection, ca astia-s cu piesele de schimb Casio, si mi-au spus ca au contactat furnizorul extern si nu mai au geamuri pentru modelul asta.
Ce sa fac oare sa-mi schimb geamul? Stie cineva o solutie alternativa de geamuri?
Inca o intrebare am, montarea-demontarea lui se face prin presare-represare sau trebuie lipit?
Modelul asta de ceas e water proof la 20 atm, va mai fi oare etans sau imi intra apa in el daca imi bag nasul?
Nici nu stiu ce sa fac.
:mrgreen:
Gabi1

Re: Geam mineral afectat, ce alternative am?

Mesaj de Gabi1 »

Mai repede incerci sa-l schimbi, de slefuit nu poate face oricine aceasta operatiune,nu ai certitudinea ca iese bine si este posibil ca grosimea actuala a geamului sa nu permita aceasta operatie .
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
michi

Mesaj de michi »

salutare,
tatal meu a facut la fel cu un DOXA Tradition. Tot stropi de metal, tot de la un scalexor.
Nu a scapat fara sa schimbe geamul! Insa operatia este reusita si chiar nu se cunoaste deloc.
A apelat la un ceasornicar, nu la reprezentanta, nici atata la B&B...
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

La acest model geamul este cristal,iar singura alternativa este schimbarea acestuia.Geamul este pus prin presare intr-o garnitura de plastic.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Satan

Mesaj de Satan »

Multumesc de promptitudine. Stiu ca nu scap fara sa o schimb, intrebarea mea este "de unde cumpar sticla de ceas din alta parte decat de la B&B pentru ca aia de la Casio (de origine) nu mai au!".

Exista alternative la piesele de originale? Vreun site ceva de unde pot cumpara sticla?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Se mai gasesc cristale.....
O diametru exact si o grosime si poate se rezolva..... :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Satan

Mesaj de Satan »

Claudiu, am masurat cu sublerul (asa cum am putut) si mi-a dat 39.15 mm (poate 39 mm sau 39.2 mm, acum nu stiu cat de precisa e masuratoarea).
Din nefericire nu pot sa-i masor grosimea, dar o estimez vizual la 1mm maxim 1.5 mm (desi e un geam subtire).

Nu stiu astea nu sunt intr-un standard? Ma refer aici stric la Casio genul acesta.. ceva de genul sa se stie: da dom'le la Edifice din seria aia cam grosimea aia se pune..

Deci, singura alternativa ar fi sa-mi desfac ceasul si sa-l masor cu sublerul.

Se poate pune si un geam mai calitativ (gen safir?). Azi am fost la un ceasornicar la mine in oras si mi-a spus ca mi-l poate schimba pe loc cu 30 de lei inclusiv manopera dar mi s-a parut asa putin cam ciudat, si mai ales ca l-am intrebat de etansietatea lui dupa operatie si nu mi-a mai garantat-o... Si asta nu-mi convine ca eu mai inot cu ceasul la mana.. si am picat pe ganduri...
Astept sugestii.. Merci..
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Probabil ca intentiona sa-ti adapteze ceva plastic...... :wink:
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Numai producatorul are detaliile exacte,pe care nu le pune la dispozitia muritorilor de rand.
Pentru a schimba cristalul-operatie simpla de altfel-trebuie ceasul.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Satan

Mesaj de Satan »

Am facut unele cercetari pe net si am vazut ca toate geamurile astea de replacement vin in dimensiuni rotunde, asadar sigur am nevoie de o sticla de 39mm.
Pot gasi la tine Claudiu o sticla de 39mm, plata mai calitativa? Eventual si safir, ar fi exceptional, mai inobilez ceasul.
Multumesc.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

"Forma" e rotunda. "Dimensiunea" se masoara in zecimi de mm asa ca ar fi bine sa va hotarati intre masurile: 390, 391 sau 392 altfel aveti sansa de a-l transforma cu prima ocazie in acvariu.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Alex are dreptate.Cristalul are dimensiuni din zecime in zecime,de aceea ar trebui scos geamul vechi si masurat exact-cel mai bine cu un subler electronic-atat in diametru cat si in grosime.Si,da,se gaseste si safir.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Satan

Mesaj de Satan »

Oho, se vede ca stau de vorba cu un profesionist. Da, o sa-l demontez de pe ceas si imi cumpar si un subler electronic sa vad exact cat are.
Gabi1

Mesaj de Gabi1 »

Satan scrie:Oho, se vede ca stau de vorba cu un profesionist. Da, o sa-l demontez de pe ceas si imi cumpar si un subler electronic sa vad exact cat are.
Nu te deranja,da adresa si vine cineva acasa si-l masoara . :lol:
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

:lol: :lol:
Gabi,nu fi rautocios! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Încuiat