Atlantic Worldmaster

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
ceasvechi

Atlantic Worldmaster

Mesaj de ceasvechi »

Buna ziua,

Va salut cu respect, fiind nou pe acest forum.
Ceasurile (mai ales cele mecanice) alcautiesc unul din hobby-urile mele, fie ca e de mana, sau de perete, sau de masa.

Doresc sa achizitionez un ceas de mana mecanic Atlantic Worldmaster 21 de rubine, cel clasic din anii 60-70.
Pe internet am gasit tot felul de astfel de ceasuri, care mai de care mai aratoase, sau mai originale.
Ce parere aveti, acel kit format din geam, carcasa, cadran si indicatoare care este inlocuit la ele este original? Am gasit o multime de ceasuri cu acest kit inlocuit, si numai mecanismul pastrat.
Sau, am gasit ceasuri care au totul (asa imi place sa cred) original, dar care arata foarte urat. Exista uzura mare in aceste mecanisme? Daca iau unul care sa zic ca nu a fost purtat ff mult, e posibil sa ma mai tina vreo 10 ani?

Ce spuneti, pe ce ar trebui sa merg tinand cont de dorinta de achizitie? Exista si alte surse in afara de cele de pe internet?

Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Cu stima.
alexs1988

Re: Atlantic Worldmaster

Mesaj de alexs1988 »

este foarte posibil sa gasesti aici ceasul dorit.cat despre rezistenta lor in timp...cum au rezistat 40-50 de ani cred ca vor mai rezista inca 10 si chiar mai mult daca sunt utilizate corespunzator.eu am acest model de ceas si sunt foarte multumit de el.este intr-o stare foarte buna, fara kit de reparatie, doar geamul fiind cel schimbat.acele kituri despre care vorbesti nu cred ca sunt originale si probabil imi va fi sustinuta afirmatia si de alti colegi.parerea mea e ca se merita sa achizionezi un astfel de ceas tinand cont ca pretul nu este unul foarte mare.
MironP

Re: Atlantic Worldmaster

Mesaj de MironP »

Scrie răspuns