Junghans Meister Classic

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
pike

Junghans Meister Classic

Mesaj de pike »

Ce parere aveti de ceasul asta?Costa in jur de 1000 EUR.Exista si o varianta mai precisa Chronometer la 1600 EUR.
Fiabilitate, precizie?Am inteles ca mecanismul este elvetian.

Multumesc
Claudiu
Forum Owner

Re: Junghans Meister Classic

Mesaj de Claudiu »

Nu trebuie decat sa-ti placa.In rest ,da este un ceas bun si frumos.Se gasesc probabil si alternative,poate nu la fel de clasice ca si aspect,dar mai sunt.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
pike

Mesaj de pike »

Care este diferenta de precizie intre varianta chronometer si cea simpla?
Merita diferenta de 600 EUR?

Multumesc
gigel113

Mesaj de gigel113 »

Eu am un Junghans Meister Kalendar care este Top sau Elaboree si merge la un +4 secunde pe zi. Din ce am mai citit pe net despre Junghans si ce am mai vorbit cu prieteni care au, ceasurile lor vin destul de bine reglate din fabrica si tind sa mearga in parametrii COSC chiar daca nu sunt certificate ca fiind chronometer. Daca ar fi sa aleg intre cele 2, nu cred ca as da 600 de euro in plus. Daca vorbeam de o diferenta mai mica (200), poate as fi luat in calcul aceasta posibilitate, poate ...
pike

Mesaj de pike »

gigel113, esti multumit de ceas?Geamul se zgarie repede?
Cum se comporta la o purtare zilnica, intensa?
Se serviceaza usor?

Multumesc
gigel113

Mesaj de gigel113 »

Sa le luam pe rand:
pike scrie:esti multumit de ceas?

Ceasul arata intr-un mare fel, forma carcasei este iarasi deosebita si il face sa se aseze usor pe mana, iar functionarea este iarasi foarte buna (nu numai ca precizie, dar si data/ ziua/ luna se schimba foarte aproape de ora 12). Din perspectiva asta, nu am ce sa ii reprosez. Ce nu-mi place este faptul ca la 40.4mm este cam prea mare pentru mana mea (am incheietura de 16cm), acesta este si motivul pentru care ma voi desparti de el.
pike scrie:Geamul se zgarie repede?
Eu nu l-am purtat prea mult (fiind elegant, merge cu o tinuta pe masura iar eu ma mai imbrac destul de des si casual), dar nu am reusit sa il zgarii. Insa, ceasul l-am cumparat cu 2 urme mici pe geam, asa ca se zgarie. Nu cred ca prea usor, dar totusi se zgarie. Este si o parte pozitiva aici si aceasta este legata de aspectul plexicului vs un geam safir - asa cum este conceput ceasul (design retro in stil bauhaus), nu cred ca un safir ar fi mers nici pe departe la fel de bine.
pike scrie:Cum se comporta la o purtare zilnica, intensa?
Nu prea inteleg la ce va referiti. Nu este un diver sau un tool watch ca sa pot spune ca l-am luat cand am facut diverse prin casa/ curte etc, este un ceas facut pentru a fi purtat la birou sau la ocazii mai aparte, iar acest rol si-l indeplineste de minune.
pike scrie:Se serviceaza usor?
Aici Claudiu va poate ajuta mult mai bine. Din cate stiu, fiind un ETA cu modul DD, servisarea se face separat: 2824 este un cal de bataie iar servisarea pentru asa calibru ma gandesc ca este ceva uzual pentru un ceasornicar, pe cand la modulul DD nu stiu ce sa zic nici in ceea ce priveste complexitatea, nici in ceea ce priveste intervalul recomandat de servisare (parca citisem ca intervalul recomandat este de 2 ori mai care ca la mecanism, dar nu sunt sigur).
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Servisarea nu este complicata atata timp cat stii ce faci si ai cu ce.Am mai scris despre plexicul acestui ceas intr-un post anterior.
Si din cate tin minte Junghansul cronograf nu este cu DD,parca este cu 7750.Ma insel???
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns