Revizie Seiko 6139-7070

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Relu.O

Revizie Seiko 6139-7070

Mesaj de Relu.O »

Dupa cum spune si titlul, am un asemenea ceas. Ceasul a fost al tatalui meu, cumparat ( impreuna cu unul similar pentru mine, dar putin diferit ) acum vreo 35 ani. Ceasul meu nu mai exista din pacate, dar acesta l-am recuperat de la Tata astazi, el folosind un quartz. La varsta lui din cauza lipsei de miscare, e singura varianta practica.
Asadar ceasul functioneaza inca, dar are diverse probleme, si anume :
- ziua saptamanii nu se mai schimba
- geamul este cam zgariat
- minutarul, orarul si minutarul de la cronometru au fost revopsite
- bratara nu mai este cea originala
In decursul timpului ceasul a fost de vreo 2 ori la "atelier" ( nu mai stie unde, dar nu are importanta ) pentru schimb de geam, din ce-si mai aduce aminte Tata.
Eu as dori sa-l restaurez cat se poate de bine, pentru ca imi place foarte mult ceasul.
Intrebarea mea este urmatoarea: exista la noi persoana potrivita pentru o asemenea lucrare ?
Si cand spun potrivita, ma gandesc nu numai la profesionalism, dar si la posibilitatea de a procura eventualele piese de schimb ce pot fi necesare restaurarii.
Va multumesc pentru sugestii

Imagine
mumus

Re: Revizie Seiko 6139-7070

Mesaj de mumus »

Chiar proorietarul forumului este ceasornicar, si chiar unul bun, ptr ca plangeri nu am vazut/auzit.
Dl. Claudiu.
Timpul este prietenul sau dusmanul nostru.
Relu.O

Mesaj de Relu.O »

Sunt absolut convins, dar trebuie sa-mi spuna si d-lui daca este dispus sa accepte lucrarea, si daca are posibilitatea de a procura piese de schimb pentru acest ceas.
Asadar astept un mesaj din partea dansului.
Nicu

Mesaj de Nicu »

Poate ca ar fi mai bine sa-i trimiteti un mesaj privat lui Claudiu ?

Toate cele bune

Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Relu.O

Mesaj de Relu.O »

Am discutat deja, multumesc.
Scrie răspuns