Reconditionare carcasa si bratara

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Andrei Popescu

Reconditionare carcasa si bratara

Mesaj de Andrei Popescu »

Buna ziua, am posibilitatea de a achizitiona un ceas TAG Heuer Professional, inainte sa fac pasul sunt curios daca se poate si se merita sa polisez ceasul si bratara, dar mai ales daca se poate face ceva in legatura cu bezelul ceasului, deoarece acesta are multiple zgarieturi.

Imagine

Imagine

O ultima curiozitate ar fi daca se poate strange intr-un fel bratara deoarece aceasta este lasata (are joc intre zale) in asa fel incat sa arate cat de cat ca la un ceas nou:

Imagine

Va multumesc mult, si astept nerabdator orice sfat in legatura cu reconditionarea ceasului, deoarece imi place foarte mult modelul dar starea lui ma face sa ezit.
sharedmemory

Re: Reconditionare carcasa si bratara

Mesaj de sharedmemory »

Se poate polish-a, dar:

1) Nu o sa mai arate chiar la fel (depinde de cat de profi este cel care o face);
2) Nu cred ca merita. Nu mi se pare ca apare asa de rau.
Andrei Popescu

Multumesc mult, cred ca am sa renunt la ideea de polish cu toate ca daca as cunoaste l-as duce undeva unde se face profi. Mai ramane problema bratarii cu joc si a bezelului, daca se pot scoate zgarieturile deoarece nu cred ca am sa gasesc sa il schimb cu totul.
dumcatalin

Mesaj de dumcatalin »

inainte de a face achizitia poate te uiti mai atent la el. pare ca pe limba de la ore lipseste materialul luminescent.
deasemeni limbile par ca sunt putin corodate(poate a avut intalniri nefericite cu apa).
daca lipseste materialul luminescent atunci inseamna ca s-a deschis ceasul si cineva nu a fost chiar prudent cand a facut asta(deci poate mai gasesti si alte chestii interesante cand te uiti la mecanism).
good luck.
Petre Tutea: Am dorit întotdeauna să fac o teză de doctorat cu tema "Aflarea în treabă ca metodă de lucru la Români”.
adl

Mesaj de adl »

Data se schimbă corect? Discul pare zgâriat din poze - cel puțin pe telefon așa se vede.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Textura polishului este in 2 tonuri,mat cu lucios.Se poate face acest tip de polish,atat la bratara cat si la carcasa.Dar pentru asta trebuie desfacuta toata carcasa,iar bezelul dat jos.daca zgarieturile bezelului sunt pe partea ceramica/sau vopsita cu negru ,acolo nu prea ai ce sa faci,decat sa schimbi inelul inscriptionat.
Partea de Luminova este invechita,iar in ceas a fost apa.Aici trebuie bine vazut cat de afectat este ceasul.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Andrei Popescu

Va multumesc mult pentru sfaturi, am renuntat la acel ceas dar am gasit altul asemanator in stare mult mai buna pe care l-am si achizitionat:

Imagine

Insa am observat ca ii lipseste punctul luminos de pe bezel, sunt curios daca pot adauga cumva acel punct, sau daca se poate face ceva. Este vopsea?

Imagine

Imagine

O ultima intrebare, pot sa polishez doar incuietoarea? vreau sa fac acest lucru deoarece este sigura parte zgariata a ceasului dar imi este teama ca va arata urat:

Imagine

Va multumesc inca o data.
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Muncesti degeaba la inchizatoare, e cea mai expusa la zgarieturi, nu te tine mult.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Punctul este luminova,iar inchizatoarea se poate polisha separat de ceas.Dar ,intr-adevar este cea mai expusa uzurii.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Andrei Popescu

Claudiu scrie:Punctul este luminova,iar inchizatoarea se poate polisha separat de ceas.Dar ,intr-adevar este cea mai expusa uzurii.
Se poate adauga cumva acel punct? Se poate face la ceasornicar?
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Puteti sa-l refaceti singur: pulbere luminova omogenizata in adeziv epoxidic.
Andrei Popescu

O sa caut si o sa incerc sa o rezolv singur cu toate ca am doua maini de stanga. Multumesc mult.
Andrei Popescu

Alexvintage scrie:Puteti sa-l refaceti singur: pulbere luminova omogenizata in adeziv epoxidic.
Vreo idee unde as putea gasi pulbere luminova? imi imposibil sa gasesc asa ceva.
controller

Mesaj de controller »

N-aș recomanda să efectuați pe cont propriu operațiunea, mai ales fără îndemânarea necesară.
If time is money, I'll spend my money on time.
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Domnilor nu va mai bateti capul, lasati profesionistii sa-si faca treaba, vreti polish, curatare, vopsire cu luminova, revizie mecanism trimiteti ceasul la profesorul Claudiu si gata. Zece ani stati linistit.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Scrie răspuns