Ceas Molnia

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
CostinO

Ceas Molnia

Mesaj de CostinO »

Va salut!

Sunt nou pe forum, dar sunt foarte interesat de ceasuri in general, asa ca va rog sa aveti mila de un biet profan.
Am un ceas Molnia de la bunicul meu (cred ca il are de cand era el tanar) si as vrea sa stiu, daca se poate, urmatoarele lucruri:

- se poate reconditiona?
- din ce an este?
- care e treaba cu rubinele si cate are (imi e frica sa ii desfac capacul de pe spate sa nu il stric(am reusit sa il desfac cu mare, mare frica si cred ca sunt 15 rubine, in schimb am vazut ca, cadranul se detaseaza de restul ceasului foart usor).
- daca se poate reconditiona, va rog mult sa ma indrumati catre cineva de incredere!
Ceasul are valoare sentimentala si nu vreau sa il vand ci sa il pastrez.(sa fie o chestie din generatie in generatie)

[img]C:\Users\Costin\Desktop[/img]

Va multumesc mult!

Costin
geogwww

Re: Ceas Molnia

Mesaj de geogwww »

Mai bine luati un cadran deja restaurat.
Ex: http://www.ebay.com/itm/DIAL-NEW-FOR-RU ... Sw5dNWiU0d

E bine ca este din UE, dar cereti trimitere cu tracking number. Nu stiu de ce, dar cred ca acesta este rescris, dar foarte bine.

PS: Trebuie intrebat daca se potriveste la ceasul dvs.
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Ceas Molnija (fulger), mecanism чк-6, sau dupa codul mai nou 3602 cu 15 rubine produs de Fabrica de Ceasuri din Celiabinsk in trimestrul 4 anul 1961 (asta daca am vazut eu bine cifrele de pe mecanism).
Informatiile de mai sus sunt inscrise pe mecanismul ceasului si pot fi usor citite sub o lupa.
Se poate repara daca nu functioneaza deoarece nu este un ceas rar iar piese se gasesc.
Despre reconditionare ar fi mai bine sa ne spuneti ce intelegeti prin aceasta.
Cadranul se poate reconditiona scump si cu rezultate incerte, sau inlocui, varianta mai ieftina si mai sigura, insa sfatul meu in aceasta varianta e sa cautati o versiune de cadran corespunzatoare perioadei in care s-a produs ceasul, similara cu cadranul pe care il are acum, dar fiiind o amintire eu l-as pastra asa cum e eventual un pic curatat (daca se poate) pentru a aminti de istoria sa.
CostinO

Mesaj de CostinO »

Multumesc frumos pentru raspunsuri!
O sa comand cadranul de pe net, o sa caut si geamul sa vad daca il gasesc pe undeva.
Unde pot reface carcasa si mecanismul?
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

Luati legatura cu patronul forumului.
http://www.ceasornicar.ro/contact/
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Mecanismul se poate aranja,asa cum a spus Heimdalg.Cu piesele mai greu totusi,eu caut un balans de ceva vreme si nimeni nu ma ajuta.
Cat despre carcasa,da,se poate restaura,dar costuriule pentru o restaurare profesionala sunt cam piperate.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
CostinO

Mesaj de CostinO »

Imi puteti da un pret aproximativ?
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Numai pe PM daca solicitati.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Scrie răspuns