ultrasonic cleaners/watch cleaning Machine pentru mecanism

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
Scrie răspuns
Decimani

ultrasonic cleaners/watch cleaning Machine pentru mecanism

Mesaj de Decimani »

Buna ziua,

As vrea sa știu dacă pentru curățarea unui mecanism este Ok de folosit și o mașinărie cu ultrasunete.
Aceasta întrebare apare după îndelungate căutări pe internet unde o mare parte de oameni folosesc aceste mașinării pentru a curăța mecanismele și o alta parte de oameni care spun ca mașinăria cu ultrasunete este buna doar pentru carcase/brățări deoarece poate distruge elementele fine ale mecanismului.

Este adevărat?

Multumesc!
User
Membru Special

Re: ultrasonic cleaners/watch cleaning Machine pentru mecani

Mesaj de User »

Daca masinaria cu ultrasunete este Greiner ACS 900 poti curata piesele ceasurilor.
Imagine

Daca masinaria cu ultrasunete este Elma S30 poti curata carcase/bratari.
Imagine

Daca vrei sa cureti piesele de ceas in Elma S30 fa un test.
Eu sunt de parere ca piesele de ceas n-or sa iasa niciodata curate din Elma S30, la fel cum carcasele si bratarile n-or sa iasa curate din Greiner ACS 900.
Decimani

Mesaj de Decimani »

Am înțeles la ce te referi, dar întrebarea mea este dacă mecanismul este in pericol de deteriorare in mașinăriile cu ultrasunet. Legată de diferențele dintre cele 2 total de acord.

Multumesc mult pentru raspunsuri!
User
Membru Special

Mesaj de User »

Decimani scrie:Am înțeles la ce te referi, dar întrebarea mea este dacă mecanismul este in pericol de deteriorare in mașinăriile cu ultrasunet. Legată de diferențele dintre cele 2 total de acord.

Multumesc mult pentru raspunsuri!
nu
Scrie răspuns