Revin pe acest forum pentru sfaturi privind achizitionarea unui ceas. Am mai apelat la sfaturile domniilor voastre in legatura cu achizitia unui Orient si tin sa va multumesc pe aceasta cale, in momentul de fata fiind fericitul posesor al unui CEAS adevarat, cu un raport calitate/pret de exceptie.
Zilele trecute am trecut pe la B&B in Buzau, m-am minunat ce bijuterii au in noua lor gama si m-am gandit ca nu ar strica sa imi mai iau un ceas... asa... sa mai alung monotonia. Dupa ce mi-am adunat limba de pe jos in fata unei vitrine cu Atlantic, Candino, Doxa, Festina, Certina si m-am amuzat in legatura cu cat de butucanoase au devenit Casio, am vazut intr-o vitrina bine ascunsa intr-un colt ceasuri Q&Q (pe care, sincer, nu pot sa imi dau seama de ce da lumea peste 300RON, cat costa un Superior) si ceasuri... LORUS. Care m-au impresionat placut, avand in vedere designul, pretul, dar mai ales numarul mare de functii pentru un ceas fara display electronic, aici referindu-ma la data, alarma, cronometru (cu acuratete de 1/20 secunde - WOW
Conform propriei declaratii, ceasurile fabricate de Lorus sunt realizate cu mecanisme Seiko, acest brand fiind detinut de fapt de Seiko. Din putinele informatii pe care le-am gasit, se pare ca Lorus se afla, ca prestigiu si nivel de preturi sub Pulsar, parte tot a Seiko.
Pe scurt, sunt cele mai proaste ceasuri facute de Seiko.
Intrebarea e: cat de proaste pot fi ceasurile facute de o companie atat de prestigioasa precum Seiko (sa fim seriosi, toata lumea a auzit de Seiko)?
Comparand (doar vizual) un Lorus cu un Q&Q Superior, trebuie sa va spun ca Lorus mi s-a parut mult mai sus, dpdv calitativ, dar si al designului. Bratarile sunt cu elemente turnate (nu din tabla indoita), bine finisate, fara bavuri vizibile, si fac parte integranta din designul cadranului. Designul pare asemanator cu marea majoritate a ceasurilor Edifice de la Casio (cadran principal, cu sau fara "patratel pentru data", trei cadrane mici sus, jos si la dreapta, pentru diverse functii - secundar, cronometru, data), insa accentuarea functiei de cronometru (combinata cu alarma) da acestor ceasuri un aer aparte. Un aspect care este in favoarea acestei marci il reprezinta manualele .pdf care pot fi downloadate de pe site foarte usor (spre deosebire de Casio) si care sunt foarte detaliate. Mentionez ca nu am nimic impotriva Casio, de fapt chiar acum port un Casio HD, cu 15 functii si alte alea (G-shock-ul saracului) care m-a costat 100 RON.
B&B are ceasuri Lorus din colectia Sport, pe care o puteti observa pe site.
Pe mine m-ar interesa modelele RF829BX9 (model cu cadran patrat) si RF345AX9 (cadran rotund), ambele pe la 220RON, diferenta intre ele constand in faptul ca unul are doar cronograf (1/20 sec), in timp ce celalalt are si alarma si cronograf cu acuratete de 1/5 secunde. Descrierea de pe site este mult mai cuprinzatoare si chiar impresionanta, facandu-ma sa ridic semne de intrebare referitoare la pretul chiar bun.
Dupa aceasta dovada de verbozitate, as dori sa stiu daca se merita sa dau acesti bani pe un ceas care se cam zvoneste ca ar fi pui de Seiko, dar care are dotari mult prea bune (din punctul meu de vedere) pentru acest pret.
Desigur, Orientul pe care il am va ramane la loc de cinste, dar ma tem ca nu cumva sa il zgarii, fapt pentru care se impune achizitionarea unui inlocuitor pentru servici.
Va multumesc anticipat pentru orice sugestii si va salut cu respect.
Florin Constantin
Buzau