Lorus

Intrebari despre ceasuri la care va va raspunde Claudiu (Ceasornicarul), sau moderatorii, in masura posibilitatilor.
Reguli forum
In aceasta arie se pun intrebari, probleme, exclusiv adresate ceasornicarului. Pentru sfaturi cu privire la cumpararea unor ceasuri postati in sectiunea dedicata!
ghiorghyos

Lorus

Mesaj de ghiorghyos »

Buna ziua, stimati domni.

Revin pe acest forum pentru sfaturi privind achizitionarea unui ceas. Am mai apelat la sfaturile domniilor voastre in legatura cu achizitia unui Orient si tin sa va multumesc pe aceasta cale, in momentul de fata fiind fericitul posesor al unui CEAS adevarat, cu un raport calitate/pret de exceptie.

Zilele trecute am trecut pe la B&B in Buzau, m-am minunat ce bijuterii au in noua lor gama si m-am gandit ca nu ar strica sa imi mai iau un ceas... asa... sa mai alung monotonia. Dupa ce mi-am adunat limba de pe jos in fata unei vitrine cu Atlantic, Candino, Doxa, Festina, Certina si m-am amuzat in legatura cu cat de butucanoase au devenit Casio, am vazut intr-o vitrina bine ascunsa intr-un colt ceasuri Q&Q (pe care, sincer, nu pot sa imi dau seama de ce da lumea peste 300RON, cat costa un Superior) si ceasuri... LORUS. Care m-au impresionat placut, avand in vedere designul, pretul, dar mai ales numarul mare de functii pentru un ceas fara display electronic, aici referindu-ma la data, alarma, cronometru (cu acuratete de 1/20 secunde - WOW :shock: ). Mentionez ca sunt toate cu mecanism quartz, si preturile variaza intre 99 si 399RON, desi cele mai interesante sunt pe la 200-220RON. Nestiind nimic despre aceasta marca, am apelat la InterNet si am gasit web-site-ul lor: http://www.loruswatches.com/
Conform propriei declaratii, ceasurile fabricate de Lorus sunt realizate cu mecanisme Seiko, acest brand fiind detinut de fapt de Seiko. Din putinele informatii pe care le-am gasit, se pare ca Lorus se afla, ca prestigiu si nivel de preturi sub Pulsar, parte tot a Seiko.
Pe scurt, sunt cele mai proaste ceasuri facute de Seiko.
Intrebarea e: cat de proaste pot fi ceasurile facute de o companie atat de prestigioasa precum Seiko (sa fim seriosi, toata lumea a auzit de Seiko)?
Comparand (doar vizual) un Lorus cu un Q&Q Superior, trebuie sa va spun ca Lorus mi s-a parut mult mai sus, dpdv calitativ, dar si al designului. Bratarile sunt cu elemente turnate (nu din tabla indoita), bine finisate, fara bavuri vizibile, si fac parte integranta din designul cadranului. Designul pare asemanator cu marea majoritate a ceasurilor Edifice de la Casio (cadran principal, cu sau fara "patratel pentru data", trei cadrane mici sus, jos si la dreapta, pentru diverse functii - secundar, cronometru, data), insa accentuarea functiei de cronometru (combinata cu alarma) da acestor ceasuri un aer aparte. Un aspect care este in favoarea acestei marci il reprezinta manualele .pdf care pot fi downloadate de pe site foarte usor (spre deosebire de Casio) si care sunt foarte detaliate. Mentionez ca nu am nimic impotriva Casio, de fapt chiar acum port un Casio HD, cu 15 functii si alte alea (G-shock-ul saracului) care m-a costat 100 RON.
B&B are ceasuri Lorus din colectia Sport, pe care o puteti observa pe site.
Pe mine m-ar interesa modelele RF829BX9 (model cu cadran patrat) si RF345AX9 (cadran rotund), ambele pe la 220RON, diferenta intre ele constand in faptul ca unul are doar cronograf (1/20 sec), in timp ce celalalt are si alarma si cronograf cu acuratete de 1/5 secunde. Descrierea de pe site este mult mai cuprinzatoare si chiar impresionanta, facandu-ma sa ridic semne de intrebare referitoare la pretul chiar bun.

Dupa aceasta dovada de verbozitate, as dori sa stiu daca se merita sa dau acesti bani pe un ceas care se cam zvoneste ca ar fi pui de Seiko, dar care are dotari mult prea bune (din punctul meu de vedere) pentru acest pret.

Desigur, Orientul pe care il am va ramane la loc de cinste, dar ma tem ca nu cumva sa il zgarii, fapt pentru care se impune achizitionarea unui inlocuitor pentru servici.

Va multumesc anticipat pentru orice sugestii si va salut cu respect.

Florin Constantin
Buzau
Life should have a f***g "Search" function... or something...

I NEED MY SOCKS!
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Eu nu am sa ma intind atit,dar pot sa-ti spun ca Lorus se impune usor usor prin design si raport pret -Calitate foarte avantajoase.Intr-adevar,Lorus e pui de Seiko,si la pretul pe care-l are cred ca merita luat.
Nu au cele mai elevate mecanisme de la Seiko,dar nici nu se compara cu un Q&Q Superior.!
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
guru

Mesaj de guru »

Aceeasi curiozitate o am si eu. Dupa ce acumulatorul de la al meu Seiko Kinetic, pe care l-am purtat zi de zi vreo 10 ani a decedat, si asteapta o restaurare completa la Maestrul Claudiu, si eu cochetez cu ideea unui ceas fara pretentii, asa, de dragul variatiunii. Si mie mi-au atras atentia modelele de la Lorus, si m-au impresionat placut dpdv al aspectului, in gama lor de preturi. Am probat unul, insa bratara nu mi-a lasat o impresie placuta, nu stiu de ce,nu mi-a provocat o senzatie placuta pe mana... Asta a fost parerea mea, cat l-am probat, cam 2-3 minute.
ghiorghyos

Va multumesc pentru raspunsuri...

Mesaj de ghiorghyos »

Oricum, m-am mai gandit si, in plaja de preturi 200-300RON, intra mai multe Lorus-uri, cateva Casio dragute (desi ma cam umplu de Casio - am deja 2) si niste Timex-uri foarte frumoase (desi cam simplute ca numar de functii, in comparatie cu Lorus&Casio).
Un Timex care seamana cu Rolexurile acelea cu lentila pentru vizualizarea datei imi face cu ochiul.
Timex... Lorus... Timex... Lorus... n-ar trebui sa fiu asa de nehotarat, nu? Raspunsul logic ar fi Timex, nu?

I NEED MY SOCKS!
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Cateodata raspunsul logic poate sa fie o alegere gresita ... eu as raspunde Lorus :) ... mai asteptam pareri zic eu ...
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

Daca tii neaparat sa ai unul cu design de Rolex eu as recomanda Orient in locul Timex.

Uite niste modele pentru edificare. 8)

http://www.roachman.com/orient/automatic/2EV03.html
http://www.roachman.com/orient/diver/2ER00002D.html
http://www.roachman.com/orient/automatic/CEV0C001.html

Si daca am retinut eu bine de la Claudiu, Orientul e la ora actuala peste Seiko si Citizen in privinta materialelor/aliajelor folosite.

Just a thought. :D
ghiorghyos

Mesaj de ghiorghyos »

mmmmm... imi rod unghiile de nehotarare.... mda... Lorus... Timex... Timex are faima, Lorus are pedigree (bazandu-ma pe rudele Seiko si Pulsar)... la nivelul acesta de pret, Timex are Indiglo si cam atat, Lorus are cronometru, data si alarma...

I NEED MY SOCKS!
ghiorghyos

Mesaj de ghiorghyos »

GUP scrie:Daca tii neaparat sa ai unul cu design de Rolex eu as recomanda Orient in locul Timex.

Uite niste modele pentru edificare. 8)

http://www.roachman.com/orient/automatic/2EV03.html
http://www.roachman.com/orient/diver/2ER00002D.html
http://www.roachman.com/orient/automatic/CEV0C001.html

Si daca am retinut eu bine de la Claudiu, Orientul e la ora actuala peste Seiko si Citizen in privinta materialelor/aliajelor folosite.

Just a thought. :D

Am un Orient si sunt absolut multumit de el. E o bijuterie. Si m-am hotarat sa il iau, dupa ce am primit sfaturi utile de aici. L-am luar de la B&B, cu cutie de lemn, interior de catifea, si certificat de garantie... Clasa.
E asemanator cu modelul acesta, doar ca la partea de jos sunt 3 stelute si "Crystal 21 jewels":
http://www.roachman.com/orient/automatic/CEM63002.html
http://www.roachman.com/orient/automatic/CEM64002.html
Dar mi-e sa nu il zgarii, as dori ceva de luat la munca. Si asa mi-a picat pe Lorus-ul acela butucanos.

I NEED MY SOCKS!
iEdi
Membru Special

Mesaj de iEdi »

Pai daca e de luat la munca G-shock este solutia ! Fara discutie ... depinde si cat de tare te agiti la munca ... ca eu uite de dimineata muncesc cu "Umbra" la mana si inca nu am reusit sa il zgarii :twisted: :twisted: :twisted:
the path of the true warrior is peace

Status : every sound is magic ... just listen ...
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Orice numai Timex NUUUUUUU!!!! 8)
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Gabi
Site Admin

Mesaj de Gabi »

:twisted: I told ya!
ghiorghyos

Care e faza cu Timex?

Mesaj de ghiorghyos »

Am intrebat si un ceasornicar care mi-a zis cam acelasi lucru despre Timex, ca sunt cam ne-fiabile... Surprinzator este faptul ca am vazut review-uri pe net care le lauda de parca ar fi Rolexuri. Sa fie cele pentru piata est-europeana de o calitate inferioara?

Oricum nu ma gandesc sa iau un Timex. Cred ca n-o sa ma apropii nici de Fossil, desi designul si preturile sunt OK.

I NEED MY SOCKS!
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Timex-ul este mandria Americanilor-cam fara motiv,caci nu au fost niciodata bune,fiind etichetate de mine "tinichele"-si singurul care e mai reusit este Timex-ul digital! :wink:
Imagine
Ceasornicar,FBHI
ghiorghyos

LORUS

Mesaj de ghiorghyos »

LORUS ramane. Are design modern, dar nu sare peste cal, e Water resistant (100M - adica pot sa il ud fara frica... sub dus :lol: ), are cronometru si alarma... si e eftiiin.

Multam frumos pentru sfaturi... iarasi.

Acest forum este Pharus-ul Marii Orologeriei, in care inotam si noi, cei multi, afonii... :lol:

I NEED MY SOCKS!
csm_1

Re: LORUS

Mesaj de csm_1 »

Exista si ceasuri Lorus false? Face cineva replici de ceasuri Lorus?
Am vazut pe Amazon un ceas foarte frumos Lorus, cronograf, dar la un pret care mi s-a parut foarte mic, in jur de 200 lei cu tot cu transport din UK. Mie imi miroase a replica. Vanzatorul spune ca are pretul asta mic, deoarece ceasul nu are baterie, cumparatorul trebuie sa-i puna, in reste este original in cutie!
Asta este modelul http://www.goldcentrelondon.com/store/c ... 844BX9.jpg
Scrie răspuns