Nu vreau sa pozez in avocatul nimanui, dar dupa ce am primit un telefon de la un amic al meu cunoscator in ale ceasurilor am hotarat sa dedic ceva mai mult timp acestui subiect. Si iata ce vad eu ...
Poza 1 : poza luata de pe
acest site
Poza 2 : poza colegului
hamilton
Mentionez ca pozele sunt prelucrate pentru a sublinia ce vad eu. In poza 1 apar niste suruburi care necesita o cheie tubulara pentru desfacere. In poza 2 acestea sunt rotunde sau uzate, nu hexagonale ca in prima. Exista diferente la varful indicelui orar, exact acolo unde este aplicat materialul luminiscent - in poza 1, materialul luminiscent ocupa pondere mai mica decat in poza 2.
O mentiune speciala ar fi ca difera si discul de data (la ceasul colegului
hamilton numarul care arata data ocupa tot spatiul oferit de fanta din cadran, pe cand la celalalt ceas nu).
Avand in vedere faptul ca pozele ne pot insela, eu , ca si oricine altcineva, ma pot insela aceste diferente intre cele doua modele nu indica faptul ca unul dintre ele este contrafacut. Chiar daca ar fi asa, sunt sigur ca
hamilton este in pozitia de victima a inselatoriei altcuiva.
Pentru a ne edifica recomand cu tarie autentificarea la ceasornicar sau la reprezentanta Baume & Mercier in Romania a ceasului. Pana nu avem aceasta certificare, nu avem cum sa aruncam cu pietre. Ca o paranteza zic ca am vazut autentificari la prima vedere care s-au dovedit a fi inexacte dupa deschiderea ceasului.
Sper sa ma fi facut corect inteles si sper ca acest post sa nu devina un subiect de disputa. Momentan cititi, faceti-va opinii, dar nu dati cu pietre. Hai sa fim civilizati si sa asteptam in liniste noutati.