G.Fowler Horncastle 1884 , fusee !

Aici vor fi mutate toate topicurile care sunt inchise indiferent de vechime.
Încuiat
AC NineFingers
Moderator

G.Fowler Horncastle 1884 , fusee !

Mesaj de AC NineFingers »

Ioata deci spre vanzare un ceas de nota ... eu zic 8-8.50 (tineti cont ca sunt foarte aspru la cotare fara a fi subiectiv)
54mm diametru , foarte greu - undeva la 152 grame
Piese originale , serialul ceasului coincide cu serialul carcasei
Stantele carcasei indica fatul ca ceasul a fost produs in 1884 in Chester
Uzura de buzunar uniforma , ceasul a fost revizuit acum multe decenii de catre mesteri ceasornicari din Regatul Unit - are pe capacul interior cateva insemne de la revizuiri.
Cadranul impecabil , fara nici o fisura sau ciupitura , gravat manual cu cifre romane , sub ora 12 G.Fowler HornCastle, secundar ora 18 :), carcasa argint fara nici un semn de ciocanire sau suprafata infundata - doar uzura de buzunar.

Mecanismul fusee cu lant (vezi poze) Lantul e la locul sau , usor armat , functioneaza cateva secunde la "scuturare" - presupun ca nu a suferit nici o revizie de cel putin 30-40 ani !Priviti toate pozele si veti putea vedea pozitia diferita a secundarului de la o poza la alta !

Singurul dubiu legat de origanilitatea e geamul - nici aici nu sunt sigur - e plexiglas dar de o calitate pe care eu personal nu am mai intalnit`o la geamurile moderne.
Pozele vorbesc de la sine !
Imagine
iata doua poze consecutive cu secundaru in miscare !
Imagine
Imagine
vagi zgarieturi provocate de utilizarea de catre posesori... cati ... 2-3-10 generatii .. luati in calcul ca ceasul are vreo 130 ani ... :shock:
Imagine
sper sa apreciati stradania pozelor mele !
Spatele cu capacul de acces la orificiul de armare , Chester 1884 + stanta de argintar de epoca
Imagine
Puteti observa in insemn ciudat OZ 2 1/2 E o masura de greutate 1 Oz = 28 grame Simplu 28x 2,5 = vreo 70 grame de argint ?!
Iata capacul de praf cu siguranta care ofera un acces extrem de simplu la mecanism :
Imagine
Iata mecanismul : balansier , platoul balansierului , gravurile George Fowler - serialul identic cu cel de pe carcasa 10334
Imagine
Iata si lantul la locul sau ... sper sa fi reusit sa surprind in poza cea ce am intentionat :
Imagine
Poze interior carcasa cu acelasi serial ca si pe mecanism :10334
Imagine
Capacele se inchid perfect - chiar dificil de deschis capacul fata pentru accesul la mecanismul care evident e prin rabatare ca la mai toate fuseurile de secol 19 !
Imagine
Inca o poza cu mecanismul - am focalizat pe prezenta lantului !
Imagine
Sper din tot sufletul sa nu radeti de prezentarea mea , banii se castiga greu in Romania iar eu cand sunt nevoit sa renunt la cate un ceas si cer o suma vreau ca potentialul cumparator sa stie pe ce "arunca" banii ! Nu exista obligativitate de a cumpara .. poti sa optezi pentru un super telefon mobil pe care sa te asezi la o intalnire la un suc ...si a carui diplay sa cedeze lamentabil ! Certificatul de garantie pe telefonul in cauza nu`ti va conferi nici o secunda reparatii gratuite ... :) In plus acel telefon dupa 6 luni de utilizare nu va mai valora poate nici 1/2 din suma investita initiala... reflectati !

Trebuie doar sat`i doresti un asemnea ceas ... da`mi un pm sunt un bucovinean extrem de prietenos si flexibil !
Pret de referinta undeva la 201 199 euro Discutabil in masura bunului simt ! Profitati de oportunitatea unei urgente financiare pentru mine ...

Va reamintesc - ceasul este unul de colectie si necesita o revizie pe mecanism - pot recomanda 1-2 mesteri priceputi !
Atentie !! NU posed CHEITA ! ! ! ! ! Cunascotorii pot face rost de una - stiu ei de unde !
AC NineFingers
Moderator

Re: G.Fowler Horncastle 1884 , fusee !

Up 180 Euro ! Saptamana asta !
AC NineFingers
Moderator

Nu stiu in ce masura voi putea raspunde la privat de accea daca exista vre`un cumparator pe care`l "furnica" la dejete il rog : 0749964055 !(pretul de referinta in jurul la 700 lei )!
AC NineFingers
Moderator

Inca o saptamana valabil , negociabil in masura bunului simt ... apoi nu va voi mai putea raspunde - voi fi plecat in vacanta in patria ceasului din poze !
T-man

Mesaj de T-man »

Aveti PM...Multumesc! :)
Încuiat