Acum este 28 Mai 2020, 16:41

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Reguli forum


Aceasta sectiune este dedicata exclusiv prezentarilor unor companii, ceasuri de referinta, mecanisme care au facut istorie.
Orice post nou trebuie sa aduca informatii noi sau completari la un articol deja creat. Orice alt tip de post va fi sters fara avertisment.Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cuervo Y Sobrinos
MesajScris: 22 Mar 2014, 13:17 
Neconectat

Membru din: 16 Mar 2014, 18:48
Mesaje: 80
Localitate: Arad
CUERVO Y SOBRINOS
HISTORIADOR FLAMEANTE RESERVA DE MARCHA


Pentru Cuervo y Sobrinos istoria reprezintă o valoare fundamentală. Iar când propria istorie are ca izvor anul 1882, „irumpând” în miezul unei Havane supranumite atunci, deloc întâmplător, „Perla Caraibelor” ori „Parisul Antilelor” – cu siguranţă că vei avea câteva poveşti de împărtăşit.

Cu un destin zbuciumat, stopat brutal de revoluţia castristă, Cuervo y Sobrinos intră într-o lungă „adormire” şi depotrivă uitare, rămânând un nume doar pour le connoisseurs. În anul 1997, însă, domnul Marzio Villa (un experimentat distribuitor al ceasurilor de lux) achiziţionează toate drepturile asupra brandului Cuervo y Sobrinos, relansându-l apoi în 2002 din acest centrum mundi al orologeriei – Elveţia.

Rândurile de mai sus nu-şi propun defel o trecere în revistă a istoriei mărcii, ci tind să reprezinte un fel de „covor roşu” pentru ultimul model semnat Cuervo y Sobrinos.

Parte a colecţiei „Historiador” (veritabilă „navă amiral” a brandului) „Flameante Reserva de Marcha” îşi soarbe inspiraţia dintr-un model original Cuervo y Sobrinos din anii 40’ (reprodus în imagine cu amabilitatea deosebita a companiei).

Imagine

Pentru noi, creaţia aici în discuţie este una de excepţie, peste toate, datorită valenţelor sale de a da naştere unei emoţii pure, autentice, anume a nostalgiei per se (în sine). „Flameante Reserva de Marcha” este un clasic şi modern deopotrivă, „înzestrat” cu acea frumuseţe capabilă a trece orice test al timpului, dar având o clasă, un rafinament imanent (intrinsec) pe care-l poţi deţine sau nu, fără nici o altă variantă intermediară.

Păşind la aspectele mai tehnice, modelul este echipat cu un mecanism Peseux 7001, mecanism cu armare manuală având un diametru de 23.30 mm şi o grosime de 4 mm (ultra-thin), 21 de rubine, o frecvenţă de 21.600 (bph/bătăi pe oră) şi o rezervă de putere de 42 ore.

Intervenţia Cuervo y Sobrinos asupra calibrului amintit a fost una covârşitor estetică. Astfel, prin capacul transparent din safir putem admira înaltul grad de finisare al mecanismului, mărturie a asipraţiei mărcii spre desăvârşirea orologeră. În concret, platoul acestuia este decorat cu faimosul model ornamental cunoscut ca şi „Côtes de Gèneve” (Geneva Stripes), podul balansier a fost tratat cu o foarte frumoasă şi elegantă culoare antracit (insuflând tehnicism şi dinamism întregului „tablou”) acestora adăugându-se folosirea extrem de inspirată a şuruburilor având nuanţa azurului. În sfârşit, suportul mecanismului a fost complet personalizat, purtând gravat cu laser cuvintele „Testimony of style since 1882”.

Cadranul piesei este la rându-i o operă de artă, Cuervo y Sobrinos apelând pentru decorarea acestuia la tehnica cunoscută ca „guilloché flambé”, de aici (flambé – flambat, ars, trecut prin flacără) provenind şi denumirea modelului – flameante (în spaniolă).

Această tehnică veche, prin intermediul căreia se crează un pattern ce evocă un foc aprins, oferă cadranului – în speţă – un aspect absolut briliantin, magic, flamboiant. Reapariţia acestei tehnici decorative în orologerie este legată indisolubil de numele Cuervo y Sobrinos, marca aici elogiată realizând ceea ce – într-o paralelă credem noi inspirată – Ulysse Nardin a făcut în cazul tehnicii de emailare „cloisonné” şi „champlevé”.

Nu putem să nu remarcăm şi indicatoarele (limbile) ceasului, indicatoare proiectate (desenate), şi produse chiar de către companie, având (cel puţin în imaginarul nostru) forma unor săbii hoplite. Oricum, ele se armonizeză perfect cu toate celelalte elemente ale creaţiei.

În sfârşit, ca funcţii, piesa prezintă afişarea orei, minutelor (acoperite cu Superluminova), un „small seconds” poziţionat în dreptul orei 6 (în cea mai pură manieră clasică) şi un indicator al rezervei de putere (power reserve/reserva de marcha) în dreptul orei 12. Şi aici clasa Cuervo y Sobrinos se face imediat resimţită, această complicaţie orologeră fiind de obicei evocată (redată) sub forma unui indicator care oscilează între „+/-”.

Cuervo y Sobrinos foloseşte aici nu un indicator (o limbă) ci un veritabil disc. Astfel, când discul este închis, aceasta semnifică că puterea se găseşte la maximul său, iar atunci când se „deschide” va ilustra scăderea acesteia. Aşadar, când discul va intra în „zona roşie” posesorul ceasului va şti că acesta trebuie armat pentru a nu se opri.

Aspectul ceasului este completat cu o curea din piele premium de aligator de Louisiana, rezultatul final fiind unul realmente de poveste, o poveste pentru care mulţumim Cuervo y Sobrinos că ne-a împărtăşit-o.

Imagine

Multumesc şi pe această cale Cuervo y Sobrinos, precum şi doamnei Mara Galzignato pentru informaţiile inedite şi pozele puse la dispoziţie special pentru acest articol.

Pentru mai multe detalii asupra manufacturii vizitaţi: http://www.cuervoysobrinos.com

_________________
Ştiu că nu ştiu nimic, dar ştiu că pot şti mai mult decât ştiu...


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cuervo Y Sobrinos
MesajScris: 22 Mar 2014, 14:52 
Neconectat

Membru din: 20 Aug 2012, 19:57
Mesaje: 2274
Localitate: Dublin
Multumim Bogdan pentru prezentare!

Un foarte inspirat debut pe forum.Bine ai venit si....la mai multe!

_________________
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cuervo Y Sobrinos
MesajScris: 22 Mar 2014, 15:25 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 09 Iun 2012, 23:32
Mesaje: 1805
Localitate: Bucuresti
Felicitari pentru prezentare! Inedit.


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cuervo Y Sobrinos
MesajScris: 22 Mar 2014, 18:35 
Neconectat
Forum Owner
Avatar utilizator

Membru din: 01 Ian 1970, 02:00
Mesaje: 11529
Localitate: ARAD
Acesta este doar un preambul la cartea pe care Bogban o va lansa despre ceasuri. :wink:

_________________
Imagine
Ceasornicar,FBHI
"Parerea mea"
Before you judge me, make sure you're perfect.

Stati sanatosi!


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cuervo Y Sobrinos
MesajScris: 22 Mar 2014, 22:01 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 30 Oct 2012, 22:08
Mesaje: 1066
Localitate: Bucuresti
Foarte frumoasa prezentarea. O placere sa o citesti si sa zburzi cu gandul la Havana.
Felicitari!


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cuervo Y Sobrinos
MesajScris: 22 Mar 2014, 22:11 
Neconectat
Moderator
Avatar utilizator

Membru din: 08 Ian 2009, 20:55
Mesaje: 6251
Localitate: petrosani
Claudiu scrie:
Acesta este doar un preambul la cartea pe care Bogban o va lansa despre ceasuri. :wink:Frumos articolul .
Ma abonez la un exemplar din cartea despre care spune Claudiu .

_________________
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cuervo Y Sobrinos
MesajScris: 23 Mar 2014, 08:25 
Neconectat

Membru din: 16 Mar 2014, 18:48
Mesaje: 80
Localitate: Arad
Vă multumesc foarte mult pentru mesajele voastre şi pentru "primirea" frumoasă pe care mi-aţi făcut-o odată cu debutul pe acest forum.

Vreau să subliniez că acest articol se doreşte primul dintr-un şir de articole scrise special pentru a fi postate si prezentate pe ceasornicar.ro. Ele nu reprezintă defel, bunăoară, o "transpunere" a lucrării mele, lucrare/carte care este dedicata, în esenţă, istoriei marilor nume orologere (24 de manufacturi în primul volum). Într-adevăr, lucrarea va conţine inclusiv referinţe a unor ceasuri emblematice, însă nu într-o maniera atât de amănunţită ca în cazul modelului Cuervo Y Sobrinos aici prezentat.

Informaţiile pentru acest articol, dar şi pentru viitoarele, le deţin într-o calitate, să-i spunem, de "membru" a numeroase press lounge/media center a varii companii orologere. Totuşi, nu ma "mulţumesc" doar cu această informaţie ci (pe lângă alte surse bibliografice) contactez respectiva companie pentru a-mi furniza detalii suplimentare.

De pildă, dacă un anumit ceas pe care îl prezint este echipat cu un ETA modificat, doresc să ştiu, în concret, ce modificări i-au fost aduse, şi ce "beneficii/avantaje" au creat acestea faţă de calibrul de bază. Sunt interesat, de asemenea, si de anumite elemente artistice (e.g. tehnici de gravare) sau cum funcţoneaza in concreto o anumita funcţie/complicaţie a ceasului.

În sfârşit, vă rog pe toţi, dacă observaţi greşeli/neclarităţi îndeosebi în partea "tehnică" a articolelor, să nu ezitaţi nici un moment să-mi spuneţi, în esenţă, adunându-ne pe acest site pentru a ne împărtăşi pasiunea comună şi a învăţa unul de altul. Faptul că scriu aceste articole (ori amintita lucrare) nu mă face defel superior vouă, ori cine ştie ce atotcunoscător.

_________________
Ştiu că nu ştiu nimic, dar ştiu că pot şti mai mult decât ştiu...


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cuervo Y Sobrinos
MesajScris: 23 Mar 2014, 17:47 
Neconectat

Membru din: 18 Dec 2010, 19:36
Mesaje: 1557
Localitate: Ro
Imagine

Cronograph cu Landeron 48.
Colectia personala.


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: Cuervo Y Sobrinos
MesajScris: 23 Mar 2014, 19:16 
Neconectat

Membru din: 16 Mar 2014, 18:48
Mesaje: 80
Localitate: Arad
Încântător ceasul, mulţumim pentru postare.

Mai jos, "transpunerea" modernă, din cadrul aceleiaşi colecţii "Historiador", modelul "Crono Venus" (referinţa 3188.9B).

Imagine

_________________
Ştiu că nu ştiu nimic, dar ştiu că pot şti mai mult decât ştiu...


Sus
 Profil  
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 9 mesaje ] 

Ora este UTC + 1 [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România