Am primit recent aceste ceasuri, cunosc marcile dar de identificat habar nu am... An, valoare, nume la mecanismul longines?? Pentru cine a fost facut? Daca se pot reconditiona? Omega functioneaza perfect.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua, conform site-ului http://www.vintagewatchresources.com/ye ... tifier.php, ceasul Logines pare a fi facut in: This watch was manufactured in 1904 (approximately). Ceasul Omega are carcasa din argint , panson argint 0.800.
misukkk scrie:... Dece numele acela pe Longines??... Se pot reconditiona?...
Conform unui obicei raspandit in epoca cadranul era inscriptionat doar cu numele vanzatorului/bijutierului (retailerului) Rosenkranz din Teplitz (actual Teplice in Cehia). De reconditionat se poate, va trebui sa gasiti insa un ceasornicar priceput. Mult succes.
misukkk scrie:... Dece numele acela pe Longines??... Se pot reconditiona?...
Conform unui obicei raspandit in epoca cadranul era inscriptionat doar cu numele vanzatorului/bijutierului (retailerului) Rosenkranz din Teplitz (actual Teplice in Cehia). De reconditionat se poate, va trebui sa gasiti insa un ceasornicar priceput. Mult succes.
Trebuie sa stiti ca nota pentru pastrarea ceasurilor d`voastra ( adica nota pentru aspectul fizic si probabil pentru functionare) e mediocra ca sa nu zic mica.Genul acesta de ceasuri adica la acest nivel se vand pe piata internationala ca scrap/parts for parts/projects si daca lumea nu face evaluari pentru ca exista regulamente sau se feresc ca sa nu jigneasca posesorii ... uite eu iti spun ca ceasurile tale insumate e posibil sa valoreze intre 50 si 100 eur.(am zis doar posibil .... eu insa nu as da . Fiecare colectionar trece prin stadiul de a strange un timp PROIECTE cele mai multe nefinalizate niciodata) Genul acesta de ceasuri sunt bune de oferit la donatii pe rubrica VAND-Cumpar exact ca asa : PROIECT ! Ai sa fi surprins ca oferindu`le altora cadou defintitiv nu se vor inghesui sa le accepte ....
Pentru Longines e clar .Ca un mare exportator de ceasuri peste tot in lumea asta vei descoperi seriale Longines din Europa pana in Argentina .Ceasul din poze are serialul atat pe capace cat si pe mecanism...aproximativ 1904. Importatorul(vanzatorul) e cel trecut pe cadran probabil la cererea sa expresa catre producator !
Reconditionare ? Foarte greu si costuri uriase ! Daca la Longines poate ca cineva s`ar baga pentru o revizie + geam + aratatoare ... iar la Omega alte aratatoare + o agatatoare pentru lant + alte aratatoare + revizie e cam tot ce s`ar putea face . LA final desi rezultatul va fi extrem de interesant pentru tine, pentru un cunoscator valoarea finala nuva fi ridicata extrem. Un ochi avizat si un pretentios ar vedea fisuri pe cadran(ciupituri si lipsuri), ar vedea uzura si imbatranirea prematura, ar vedea din elicopter lipitura de pe rama fata Omega facuta amatoriceste cu Cositor ...
Doxa e singurul care poate merita atentie ...dar din pacate sunt slab cotate pe piata iar colectionarii nu le inndragesc decat la stare de nota 8.5 cel putin ...
Buf0n scrie:Trebuie sa stiti ca nota pentru pastrarea ceasurilor d`voastra ( adica nota pentru aspectul fizic si probabil pentru functionare) e mediocra ca sa nu zic mica.Genul acesta de ceasuri adica la acest nivel se vand pe piata internationala ca scrap/parts for parts/projects si daca lumea nu face evaluari pentru ca exista regulamente sau se feresc ca sa nu jigneasca posesorii ... uite eu iti spun ca ceasurile tale insumate e posibil sa valoreze intre 50 si 100 eur.(am zis doar posibil .... eu insa nu as da . Fiecare colectionar trece prin stadiul de a strange un timp PROIECTE cele mai multe nefinalizate niciodata) Genul acesta de ceasuri sunt bune de oferit la donatii pe rubrica VAND-Cumpar exact ca asa : PROIECT ! Ai sa fi surprins ca oferindu`le altora cadou defintitiv nu se vor inghesui sa le accepte ....
Pentru Longines e clar .Ca un mare exportator de ceasuri peste tot in lumea asta vei descoperi seriale Longines din Europa pana in Argentina .Ceasul din poze are serialul atat pe capace cat si pe mecanism...aproximativ 1904. Importatorul(vanzatorul) e cel trecut pe cadran probabil la cererea sa expresa catre producator !
Reconditionare ? Foarte greu si costuri uriase ! Daca la Longines poate ca cineva s`ar baga pentru o revizie + geam + aratatoare ... iar la Omega alte aratatoare + o agatatoare pentru lant + alte aratatoare + revizie e cam tot ce s`ar putea face . LA final desi rezultatul va fi extrem de interesant pentru tine, pentru un cunoscator valoarea finala nuva fi ridicata extrem. Un ochi avizat si un pretentios ar vedea fisuri pe cadran(ciupituri si lipsuri), ar vedea uzura si imbatranirea prematura, ar vedea din elicopter lipitura de pe rama fata Omega facuta amatoriceste cu Cositor ...
Doxa e singurul care poate merita atentie ...dar din pacate sunt slab cotate pe piata iar colectionarii nu le inndragesc decat la stare de nota 8.5 cel putin ...
Destul ?!
Eu le-am primit... Si Omega e perfect functional dar aratatoarele nu cred ca sunt originale. Un site de unde a-si putea sa gasesc cateva piese de schimb sau poze cu starea loc originala? Longines avea geam din sticla sau plastic? Eu acum ca l-am curatat putin arata foarte bine si este complet inafara de geam cheita si un aratator, un functioneaza ca are arcul rupt.
Atratatoare pentru ceasuri de buzunar puteti gasi doar la ceasornicari cu experienta (care mai au piese/componente ptr astfel de ceasuri).
Longines a avut 100% sticla (in 1904 plasticul nu era prea raspandit). Cadranul s-ar putea reface (locul cu emailul cazut s-ar putea retusa). Nu ar fi perfect dar ar arata mai bine decat acum. Mai ramane problema tehnica. Daca are doar arcul principal rupt se rezolva usor. Daca are si balansul afectat atunci e mai trist.
Succes la refacere.
Alexvintage scrie:Atratatoare pentru ceasuri de buzunar puteti gasi doar la ceasornicari cu experienta (care mai au piese/componente ptr astfel de ceasuri).
Longines a avut 100% sticla (in 1904 plasticul nu era prea raspandit). Cadranul s-ar putea reface (locul cu emailul cazut s-ar putea retusa). Nu ar fi perfect dar ar arata mai bine decat acum. Mai ramane problema tehnica. Daca are doar arcul principal rupt se rezolva usor. Daca are si balansul afectat atunci e mai trist.
Succes la refacere.
Iti multumesc pentru raspuns!.. Si cheita tot la ceasornicar? Nici nu stiu cum a aratat sa incerc sa ii gasesc una asemanatoare sau ce a avut acolo, daca ma uit in gaura e un orificiu patrat.