Vă mulţumesc frumos.
Multe salutări,

Dati click pe pozele paginilor catalogului de aici si veti gasi de cateva ori cuvantul "masina", cu sensul de "mecanism" : http://www.ceasuripentruromania.ro/ceas ... rticle=110.Fantomas scrie:Hă, hă, hă, hă!!! Ce ironie fină! Ca si aia cu "masinile sunt altele", lansata in gol, dat fiind ca termenul "masina", cu referire la mecanism, este utilizat in Romania inca de la inceputul secolului trecut (de-aia imi si place sa-l folosesc).
Draga colega,impala2328 scrie:...asemanari exista...
Pai vedeti, domnu' Alex, cum ajungem pana la urma la un numitor comun? Esentialul este sa existe rabdare si bunavointa. Bine, dvs. sunteti de parere ca mecanismul e elvetian. Sa spunem. Dvs. sunteti expertul. Dar observatia mea cu privire la asemanarea puntilor nu e numai justa, ci constituie si una din putinele modalitati de a identifica mecanismul, dupa cum ati recunoscut in mesajul citat.Alexvintage scrie:Elvetienii au renuntat mai devreme la aceasta configuratie, la francezi s-a pastrat pana mai tarziu.
Evident ca in devalmasia de producatori de la inceputul anilor 1900 singurul indiciu CLAR de recunoasterea a unui unuia sau altuia il reprezinta prezenta unei "semnaturi" sau configuratia puntilor.
Serios?! Si totusi as fi jurat ca...Alexvintage scrie:M-am referit la puntile trenului de roti. Podul arcului e irelevant.
Bine, acum, eu, ca profan, chiar nu stiu de ce puntile trenului de roti ar fi relevante, iar puntea arcului - nu. Decat poate pentru a gasi un nou motiv de dezacord cu Fantomas. Da', in sfarsit, cum spuneti dvs., ca dvs. sunteti expertu'. Si moderatoru'. Si membru' ăl mai vechi dintre noi doi. Si..., si...Alexvintage scrie:Acest configuratie a podului arcului a fost des intalnit la multi producatori de ceasuri de la inceputul secolului. Evident ca in devalmasia de producatori de la inceputul anilor 1900 singurul indiciu CLAR de recunoasterea a unui unuia sau altuia il reprezinta prezenta unei "semnaturi"sau configuratia puntilor.