Rolex Daytona - Fals sau nu

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Încuiat
grig

Re: Ultima achizitie

Mesaj de grig »

tty,
desigur ca nu esti obligat sa demonstrezi nimanui nimic.
Eu am insa o intrebare: este dealer-ul de la care ai luat ceasul in aceasta lista?
http://www.rolex.com/en#/store-locator/ ... ffiliates/

Daca da, nu ai nici o grija.
Daca nu, pune-ti o intrebare: cat de greu crezi ca este sa copiezi o carcasa, niste cutii si niste carduri? Eu daca as fi in locul tau m-as duce in secunda doi la un ceasornicar de incredere ca sa vad mecanismul (si ca sa fac niste poze cu care apoi sa inchid gura carcotasilor! :twisted: )
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
iosiP

Mesaj de iosiP »

Nu vreau sa torn gaz peste foc dar cred ca ar fi instructiv sa va relatez urmatoarea experienta: in 2000 imi petreceam concediul in Turcia. Plimbandu-ma pe "strada cu bijutieri" am vazut un Rolex Daytona la... 3000 USD. Nu sunt amator (si nici nu ma pricep) dar pretul m-a intrigat, mai ales cand am aflat ca nu este din otel ci din aur alb. Ceasul era (parea) nou si se vindea cu acte si cutie. M-am holbat la el vreo 10 minute, cu si fara lupa, dupa care am aruncat observatia "iata un fals foarte bine facut" la care vanzatorul mi-a raspuns ca nu este chiar fals intrucat toate componentele (cel putin cele vizibile, nu stiu nimic despre mecanism) sunt... Rolex!
Adica, la cate exemplare produce Rolex se mai intampla sa se mai "piarda" cateva zeci de carcase, cadrane, limbi, etc. care se asambleaza apoi pe malurile Bosforului. Cat despre numarul de serie? Pai parca vorbea cineva de siteuri de unde se poate inspira oricine...

tty, nu spun ca este cazul ceasului tau, a fost doar un exemplu de semi-fals imposibil de detectat fara a deschide capacul.

Si revenind la povestea de mai sus: daca baietii s-au "obosit" sa-l doteze si cu El Primero incep sa ma intreb daca... dar ma abtin, ca doar suntem pe un forum de pasionati :wink:
tty

Mesaj de tty »

rubin scrie:Totusi nu ar strica, pt tine si linistea ta sa te duci la Bucuresti ( apropo, nu ai trecut locatia !!! ) si sa ii ceri lui Mihai Ceciu o autentificare ! Eu asa cred ca e indicat.
BbcBbc are si a avut ceasuri adevarate in posesie si nu este genul de om pe care il crezi tty iar dac a crezut ca e o replica este o parere probabil influentata de probabilitatea de regula miiiiica de a poseda un Rolex original ! Nu trebuie sa te superi ci sa intelegi !
Rubin, eu sunt linistit :) Daca as fi vazut cel mai mic semn care sa-mi dea de gandit eu as fi fost primul care ar fi vrut o autentificare la un ceasornicar. De ce este "probabilitatea de regula miiiiica de a poseda un Rolex original" ? Se gasesc Rolex-uri originale cu usurinta, mai greu e cu cash-ul :P
tty

Mesaj de tty »

iosiP scrie:Nu vreau sa torn gaz peste foc dar cred ca ar fi instructiv sa va relatez urmatoarea experienta: in 2000 imi petreceam concediul in Turcia. Plimbandu-ma pe "strada cu bijutieri" am vazut un Rolex Daytona la... 3000 USD. Nu sunt amator (si nici nu ma pricep) dar pretul m-a intrigat, mai ales cand am aflat ca nu este din otel ci din aur alb.
Daca ar fi fost sa iau un Rolex, si nu de aur ci de otel, la $3,000 nu l-as fi luat fara sa-l duc la ceasornicar inainte...
iosiP scrie:Ceasul era (parea) nou si se vindea cu acte si cutie. M-am holbat la el vreo 10 minute, cu si fara lupa, dupa care am aruncat observatia "iata un fals foarte bine facut"
Ceasul acela avea si toate plasticele pe el? Asa ca de la mama lui?
iosiP scrie:Adica, la cate exemplare produce Rolex se mai intampla sa se mai "piarda" cateva zeci de carcase, cadrane, limbi, etc. care se asambleaza apoi pe malurile Bosforului.

tty, nu spun ca este cazul ceasului tau, a fost doar un exemplu de semi-fals imposibil de detectat fara a deschide capacul.
Pai teoretic se poate ca si mecanismul sa fi fost furat si asamblat apoi in Turcia... Si uite asa ajungem la nevoia unei autentificari in Elvetia :D

Repet, daca Rolex-ul ar fi prezentat cea mai mica suspiciune, eu as fi fost primul care sa-l duca la verificat, dar totul a fost asa cum trebuie. Modelele noi vin fara holograma pe fund, si al meu nu a avut holograma. Bratara este modelul nou, greutatea este OK, finisarile la fel, seria ascunsa sub Swiss-Made (asta n-am mai vazut-o explicata pe niciun site), si plastice fine peste tot pe el.

Teoretic orice este posibil, toate sa fi putut fi falsificate, dar este foarte putin probabil ca totul sa fie perfect doar pe dinafara. Daca e sa ducem rationamentul mai departe, de ce ar fi falsificat perfect doar pe dinafara si nu si inauntru?

Dar hai sa incheiem discutia. Fiecare e liber sa creada ce vrea, eu unul sunt linistit :)
tty

Mesaj de tty »

grig scrie:tty,
desigur ca nu esti obligat sa demonstrezi nimanui nimic.
Eu am insa o intrebare: este dealer-ul de la care ai luat ceasul in aceasta lista?
http://www.rolex.com/en#/store-locator/ ... ffiliates/

Daca da, nu ai nici o grija.
Daca nu, pune-ti o intrebare: cat de greu crezi ca este sa copiezi o carcasa, niste cutii si niste carduri? Eu daca as fi in locul tau m-as duce in secunda doi la un ceasornicar de incredere ca sa vad mecanismul (si ca sa fac niste poze cu care apoi sa inchid gura carcotasilor! :twisted: )
Am uitat sa raspund la mesajul asta :)

Cel de la care l-am luat nu este dealer-ul original. Ceasul a fost cumparat de la dealer in Decembrie 2009.

Sa copiezi totul la perfectiune este greu. Parerea mea :D
grig

Mesaj de grig »

tty scrie:Dar hai sa incheiem discutia. Fiecare e liber sa creada ce vrea, eu unul sunt linistit :)
Bineinteles, doar ai luat ceasul pentru tine, nu pentru noi.
Felicitari pentru achizitie, e un ceas valoros.

PS: nu aruncati va rog cu pietre in mine.... strict din punct de vedere estetic mie nu imi place :roll:
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
bbcbbc

Mesaj de bbcbbc »

tty.Hai sa dam povestirii un final.Eu cred incontinuare ca este o replica.Ma autosuspend daca-mi demonstrezi ca nu e asa.
De ce te eschivezi?
tty

Mesaj de tty »

bbcbbc scrie:tty.Hai sa dam povestirii un final.Eu cred incontinuare ca este o replica.Ma autosuspend daca-mi demonstrezi ca nu e asa.
De ce te eschivezi?
Ai tupeu, nu gluma.

Chiar crezi ca simt asa o mare nevoie sa pierd si mai mult timp ca sa-i demonstrez unuia bbcbbc ca nu e replica un ceas? Si pe langa timp sa mai pierd si bani ca sa ma duc la Bucuresti pentru autentificare? Ah, dar presupun ca imi vei plati tu benzina. Locuiesc la vreo 125 km de Horologivm, asta inseamna vreo 50l de benzina dus-intors (masina mea consuma mult, fiind si ea o replica), adica vreo 260 RON. Autentificarea o fi vreo 50 RON, deci te costa in total cam 310 RON. Il putem folosi ca Escrow service pe Claudiu de exemplu (daca e de acord).

Asa ca nu te eschiva, trimite 310 RON si fac autentificarea. Ah, dar ar trebui sa pun la socoteala si timpul meu... Cred ca tre' sa-ti vinzi colectia de falsuri sa faci rost de bani.
bbcbbc

Mesaj de bbcbbc »

Stimati colegi.Cum trebuie tratat un asemenea individ? Sa fi gresit eu oare? Tot ce se poate.Dar vreau sa-mi demonstreze,sa ma faca de ras,sa ma demoleze.Eu observ ca nu are vorbele la el.Sau ma insel? Cine il cunoaste sa-mi dea un PM.
Am prezentat eu vreun fals vreodata pe acest forum?
tty

Mesaj de tty »

bbcbbc scrie:Am prezentat eu vreun fals vreodata pe acest forum?
Asa cum tu poti sa-ti dai cu parerea despre ceasul meu ca e fals, fara sa ai niciun argument, si eu pot sa spun acelasi lucru despre ceasurile tale.

bbcbbc scrie:Sa fi gresit eu oare? Tot ce se poate.Dar vreau sa-mi demonstreze,sa ma faca de ras,sa ma demoleze.
Oricine cu o logica cat de cat elementara poate sa vada ca tu NU ai adus niciun argument, doar ai facut o observatie hilara: "a se observa dispunerea cadranelor mici". Nu esti de ras?
cetateanpoznas

Mesaj de cetateanpoznas »

de la "dumneavoastra" deja suntem la persoana a doua singular ca mod de adresare - nu-mi permit .Eu si colegul de la Iasi am facut afirmatia falsului , cred ca aspectul asta poate fi intors pe multe fete .Chiar proprietarul zice - "Daca e sa ducem rationamentul mai departe, de ce ar fi falsificat perfect doar pe dinafara si nu si inauntru" - poi tocmai asta este aspectul cel mai important , mecanismul este singurul care nu poate fi copiat , ala nu poate fi decat original sau altele , clar ! Pe exterior eu zic ca este mult mai simplu de rezolvat - o carcasa de otel cu niste serii care am inteles ca nu e greu deloc sa le pui acolo ,sticla cu nu stiu ce holograma - si aia floare la ureche , si recuzita daca pot sa zic asa , vezi , cutie , carti , carduri..etc .Toata treaba asta ar fi luat sfarsit daca s-ar fi putut vedea mecanismul ca ala zice totul , apropos..ce referinta are domnule ceasul ? ce calibru este in el stiti ?Nu trebuie la urma urmei sa stiti pentru a zice noua ori altora dar cel putin pentru dvs . Nu vreau sa iau apararea nimanui ci sa fiu impartial dar cred ca pentru un ceas s-a facut un circ de doi lei , ca si asa de-o vreme cam prin toate rubricile si subiectele forumului este mai mult sau mai putin ..cum sa-i zic ? circ ? ghiveci ? Daca as fi fost aproape de dvs ca locatie chiar pe cheltuiala mea daca erati de acord , am trusa de chei pentru Rolex , lamuream treaba cu mecanismul .Ati facut o achizite foarte riscanta , eu unu' fara sa vad mecanismul nu dadeam nici un leu , dar faptul este consumat , sper sa fie lucrurile linistite si subiectul inchis ; cele bune si spor tuturor !
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Singurul care pierde ...in cazul in care este ceasul fals este domnul Tty.Eu cred ca in primul rind dinsul ar trebui sa fie cel mai interesat dintre toti sa verifice acel ceas pe care a dat...8500 dupa cum se vede in ceea ce a postat.
Noua...restul forumistilor ne este cam paralel despre acel Rolex.
Un lucru este cert insa.Il cunosc personal pe domnul Bbcbbc si am vazut si ceasurile (unele )dintre ele.Omul chiar are cu ce se lauda dar ...nu o face .Sa stiti ca putini dintre cei de pe forum au vazut macar ceea ce are dinsul ...si nu este vorba de un ,,amarit ''de Rolex.Probabil 98% dintre noi nu avem bani nici macar de acel ,,amarit" de Rolex,dar cel putin nu sintem invidiosi si nici laudarosi.
In concluzie cel care poate ramine cu un gust amar este doar domnul Tty. In rest ...reputatia nu se strica doar de la o disputa.
Va doresc sa va fie ceasul original ...tuturor.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
tty

Mesaj de tty »

cetateanpoznas scrie:de la "dumneavoastra" deja suntem la persoana a doua singular ca mod de adresare - nu-mi permit
Adresarea la singular trebuie privita ca o forma de colegialitate, ca doar e un forum de pasionati nu vreo intalnire la 4 ace.

Am inteles, s-ar putea sa am o replica de Daytona. Posibila replica, pe care am dat tot atatia bani cat pe un ceas original, arata pe dinafara ca un ceas original, functioneaza ca un ceas original COSC, imi transmite un feeling de ceas original si sunt la fel de fericit ca si cand as avea un ceas original.

Chiar a inceput sa ma plictiseasca discutia. Poate mai prezinta cineva vreun ceas :)
cetateanpoznas

Mesaj de cetateanpoznas »

da da..! vreau sa vad noutati , ca tot e criza :mrgreen:
Nu exista certitudini , doar oportunitati
saphire

Mesaj de saphire »

Pentru linistea ta,ca sunt sigur ca nu mai ai somn fa-i un test de autentificare la Horologvium,costa 40 ron!
Iti dau eu 250 ron de combustibil daca vii la Bucuresti dar merg si eu cu tine la Horologvium,si l rog pe Mihai in momentul cand iti desface ceasul sa fac cateva poze la mecanism!
Imagine
Încuiat