Doxa si Orient

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
bonheur

Doxa si Orient

Mesaj de bonheur »

Salutare!
Cautand azi prin sertare,am dat de doua ceasuri de care practic uitasem,un Doxa destul de vechi si un Orient,ceva mai nou cred,ambele automatice si ambele nefunctionale,sau poate s-au oprit de atata timp cat nu au fost folosite,nu stiu.
intrebarea mea este cam cat ar costa aceste doua ceasuri daca as reusi sa le fac sa mearga la cineva specializat si deasemenea mi-ar placea sa stiu ce mecanism este in Doxa si daca este bun.multumesc anticipat!
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Alexvintage

Re: Doxa si Orient

Mesaj de Alexvintage »

Doxa e mecanic (se armeaza manual) fata de Orient care e automatic si se armeaza prin purtare.
Mecanismul din Doxa e elvetian si are la baza un FHF 67 usor modificat, mecanism de clasa medie dar care (bine reglat) poate functiona cu o precizie de sub 10 sec./zi. Puntea centrala a mecanimului a fost candva schimbata (cea originala ar fi trebuit sa aibe aceeasi culoare si sigla DOXA) dar asta nu ar trebui sa influenteze mersul.
bonheur

Mesaj de bonheur »

cam ce pret as putea lua pe ele in starea actuala?
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

2 beri.
bonheur

Mesaj de bonheur »

descurajator raspuns. oricum,multumesc pentru lamuriri
bonheur

Mesaj de bonheur »

inca ceva:dupa modelul ceasului Doxa,cam de prin ce an(i) ar fi? daca nu se poate stabili exact,ma multumesc si cu o aproximatie
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

1965 +/- 5 (6) ani.
bonheur

Mesaj de bonheur »

aham,mersi frumos.ma gandesc sa il port putin,sa vad cum se comporta,acum il port de vreo 5 ore si nu s-a oprit pana acum,dar aseara l-am armat si apoi a ramas in urma,azi dimineata,limbile ramasesera la 1:20....deci cat timp il tine o armare?la ce interval se intoarce? remontorul se roteste pana la maxim?

aah,si cand il misc,ceva tacane in el...si nu e ticaitul :)
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

La fel cum orice automobil are nevoie de un schimb de ulei, filtre noi si un minim de intretinere asa si ceasurile au nevoie de
revizii la anumite intervale de timp, fara de care mersul e anapoda.
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

Daca Doxa acesta e de vanzare, pot oferi eu 70 lei.
bonheur

Mesaj de bonheur »

l-am reconditionat,acum arata foarte diferit de cum arata in pozele de aici,poate fi vazut aici: http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... start=4155
deci,momentan nu este de vanzare.
Vranceanu

Mesaj de Vranceanu »

Ok. Sa il stapaniti sanatos si sa il purtati cu placere ! Arata foarte frumos. Eu am un Doxa incabloc, are cadranmul aproape identic cu al dvs, doar ca nu are data.
bonheur

Mesaj de bonheur »

Multumesc la fel!
mnm

Mesaj de mnm »

Alex Clej scrie:1965 +/- 5 (6) ani.
Nu pot explica... dar eu-dand cu bobii- Doxa il vad mai tanar cu fr-o 10 ani.
1975 +/- 5 ani.
Oricum... felicitari bonheur !
Homo suus fortuna faber est.
bonheur

Mesaj de bonheur »

Multumesc ! Pentru achizitie nu imi pot asuma meritele, mi l-a dat un prieten acum vreo 6-7 ani,cand eram in liceu pentru ca nu stia cum sa il foloseasca,credea ca e un quartz prost si ca e o facatura,el il primise de la niste rude. Eu l-am luat desi nu prea imi placea cum arata,am vazut ca nu prea merge,nestiind ca e mecanic...l-am lasat prin sertare.Intre timp mi s-au schimbat drastic gusturile si acum o luna si ceva cand m-am intors acasa,l-am regasit,am pus aici pozele cu el,am cerut informatii,am primit si am zis ca merita sa il fac sa fie frumos si bun.
Totusi,am vazut ca si acum ramane cam cu 4 minute in urma pe zi,mi se pare cam mult,ceasornicarul mi-a zis sa fiu indulgent cu el ca este foarte batran (cu ceasul,nu cu ceasornicarul :) dar parca totusi...
Scrie răspuns