Tot ce stiu despre acest model de ceas, e ca a fost achizitionat in 1940 pentru mecanicii de locomotiva din Depoul CFR Pitesti. Exemplarul din fotografie a apartinut bunicului meu. Dorind sa stiu mai multe despre el, n-am descoperit decat ca e destul de diferit in comparatie cu exemplarele din aceeasi perioada (limbile, remontorul si suportul lui, inscriptia "FAB. SUISSE" de pe cadran, etc.). Ma poate lamuri cinexa despre ce e vorba? Va multumescJaeger-LeCoultre
-
Dumi Oldman
Jaeger-LeCoultre
Tot ce stiu despre acest model de ceas, e ca a fost achizitionat in 1940 pentru mecanicii de locomotiva din Depoul CFR Pitesti. Exemplarul din fotografie a apartinut bunicului meu. Dorind sa stiu mai multe despre el, n-am descoperit decat ca e destul de diferit in comparatie cu exemplarele din aceeasi perioada (limbile, remontorul si suportul lui, inscriptia "FAB. SUISSE" de pe cadran, etc.). Ma poate lamuri cinexa despre ce e vorba? Va multumesc-
Alexvintage
Re: Jaeger-LeCoultre
V-as ruga sa postati si poze ale reversului si mecanismului. Pe urma putem discuta.
-
Dumi Oldman
Ceasul nu e acasa in momentul asta. Va pot spune ca: pe fata exterioara a capacului mecanismului nu e stantat nimic (alt detaliu curios) iar pe fata interioara e stantat un numar din 6 cifre care incepe cu 17. In ce priveste mecanismul, pare identic cu cele din foto de pe net. Repet faptul ca pe mine ma intriga faptul ca nu seamana cu majoritatea.
-
Alexvintage
OK, asteptam pozele.
-
Dumi Oldman
Nu pricep la ce folosesc pozele cu capacul si cu mecanismul la lamurirea problemei cu aspectul deosebit al acestui ceas fata de toate celelalte. Repet: limbile sunt total diferite in comparatie cu majoritatea celor gasite de mine; remontorul si carcasa in zona acestuia, asijderea; inscriptia "FAB. SUISSE" nu apare pe niciun alt ceas gasit de mine. Poate cineva sa traduca aceste indicii in asa fel incat eu, un profan in materie de ceasuri sa inteleg ceva? Sa lasam deocamdata mecanismul. De el se ocupa un foarte bun meserias. Pe mine ma intriga faptul ca nu gasesc niciun exemplar care sa semene cu ceasul meu.
Incercati sa renuntati la acest ton usor imperativ , cu siguranta veti fi ajutat .
Caracterul fara inteligenta poate multe , insa inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic.
- gherghin nicolae
- Moderator
Lasind mecanismul si carcasa de o parte , avem un cadran marcat Jaeger-le -Coultre fabricat in elvetia si cam atit . In rest poate fi orice . Loz -in-plic....
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
- AC NineFingers
- Moderator
Eu zic sa nu lasam mecanismul deoparte ! Imaginea de ansamblu a unei picturi nu e dat exclusiv doar de unul din chipurile reprezentate pe panza....parol ! ...sau de rama ! Nu aveti dreptul sa cereti nimanui , nici chair pe forumul asta sa va prezinte date(pareri) sau sa emita supozitii cu privire la un ceas doar prezentand o singura poza. Doriti sa stiti mai multe despre ce se vede in poze ?! E o chinezarie ! Nimeni de pe forumul asta nu ma poate contrazice atata timp cat nu veniti cu noi poze ! Restul sunt povesti ... esti al nustiu cate`lea user care vine cu povestea "ceasul bunicului meu" Povestea asta tine la targul de vechituri. La noi se vine cu cel putin 3 poze. Fata,spate(mecanism) + o poza bonus care sa vizeze grosimea sau starea winderului si a coronitei. Orice alta poza suplimentara iti poate aduce si informatii suplimentare... chiar sa nu detinem momentan , vom munci sa iti clarifica ceasul !
-
Diana Radu
Stimate domn,
aveti in mana un Jaeger -Le Coultre...si vintage pe deasupra. Nu-l irositi.....
aveti in mana un Jaeger -Le Coultre...si vintage pe deasupra. Nu-l irositi.....
Gresit, are un ceas cu cadran de Jaeger si pana la proba contrarie asa ramane.
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu

- gherghin nicolae
- Moderator
Cam asta am scris si eu...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
-Abigail Van Buren
-
impala2328
atat minutarul cat si orarul cred ca au avut odata (demult) pelicula de fosfor...
o poza cu mecanismul nu ar strica
masivitatea puntilor ma atrage de fiecare data cand vad un calibru JLC 
o poza cu mecanismul nu ar strica
-
Alexvintage
Ati apelat la forum cu o solicitare. In masura in care va veti conforma rugamintilor mentionate (poze spate si mecanism) vom incerca sa va ajutam.Dumi Oldman scrie:Nu pricep la ce folosesc pozele cu capacul si cu mecanismul la lamurirea problemei cu aspectul deosebit al acestui ceas fata de toate celelalte. Repet: limbile sunt total diferite in comparatie cu majoritatea celor gasite de mine; remontorul si carcasa in zona acestuia, asijderea; inscriptia "FAB. SUISSE" nu apare pe niciun alt ceas gasit de mine. Poate cineva sa traduca aceste indicii in asa fel incat eu, un profan in materie de ceasuri sa inteleg ceva? Sa lasam deocamdata mecanismul. De el se ocupa un foarte bun meserias. Pe mine ma intriga faptul ca nu gasesc niciun exemplar care sa semene cu ceasul meu.
In caz contrar...spor la cautare.
-
MladinDorian
- Site Admin
cadran si limbi originale; nimic iesit din comun pentru jlc ; in rest, asteptam poze capac mecanism
Poate seamana cu acesta....
http://ceasuridemana.ro/jaeger-le-coultre_a127811.html
Poate seamana cu acesta....
http://ceasuridemana.ro/jaeger-le-coultre_a127811.html
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
-
Dumi Oldman
Incerc pentru ultima oara sa lamuresc problema mea. Nu-i raspund cu aceeasi moneda lui Gabi1 care ma acuza, fara sa ma cunoasca, de lipsa de caracter. Nu o fac pentru ca stiu bine si ce caracter am si cat de inteligent sunt. Nu reactionez nici la aprecierea lui Buf0n care, fiind satul de povestea "ceasul bunicului meu", ma face mincinos. Nu o fac pentru ca detin adevarul si nu ma intereseaza parerea altcuiva. Poate ar fi trebuit sa clarific de la bun inceput ca: nu spun povesti si nu vreau sa impresionez pe nimeni pentru ca ceasul (indiferent de valoarea lui) nu e de vanzarere; in acest moment ceasul e la reconditionat la unul dintre cei mai buni meseriasi al carui nume vi-l voi spune, cu aprobarea lui, atunci cand ceasul va fi apt sa va incante cu aspectul lui.
Reiterez rugamintea de a ma lamuri DE CE NU GASESC pe net NICIUN EXEMPLAR care sa semene cu ceasul meu. Asta e singura mea problema. Celelalte imi sunt clare sau am cu cine sa le lamuresc. Va multumesc!
Reiterez rugamintea de a ma lamuri DE CE NU GASESC pe net NICIUN EXEMPLAR care sa semene cu ceasul meu. Asta e singura mea problema. Celelalte imi sunt clare sau am cu cine sa le lamuresc. Va multumesc!