Löbner Berlin W9 - identificare

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
dynkysei

Löbner Berlin W9 - identificare

Mesaj de dynkysei »

Stimaţi domni,
Vă rog frumos,dacă pot fi ajutat în următoarea problemă : am un ceas într-o cutie de lemn cu dimensiunea de 16,5cm x 16,5cm x 10cm, produs de firma germană Löbner Berlin W9,de care ştiu că a produs ceasuri şi cronografe de uz militar şi care am văzut că sunt foarte scumpe,de ordinul miilor de Euro.Diametrul cadranului este 12,5cm.Ceasul este prins pe un cadru metalic pătrat, cu latura de 14cm x 14cm x 10cm,care este introdus în cutia de lemn şi fixat cu holtzşuruburi.În colţul din stînga sus,în dreptul orei 10:30 pe cadrul metalic, are un întrerupător cu două poziţii, ce acţionează un contact ce are legătură cu mecanismul ceasului şi de la care pleacă două fire electrice spre cele două ploturi din spatele cutiei de lemn.Sticla de deasupra cadranului se ridică în sus pentru ca ceasul să poată fi armat cu cheia din dotarea acestuia.
Rugămintea mea este aceea dacă are cineva referinţe despre ceas,despre întrebuinţarea acestui model,sau scopul pentru care a fost fabricat,alte date legate de anul fabricaţiei,număr de exemplare fabricate,etc.
Îmi cer scuze politicos, fiindcă poate îmi spune cineva cum să ataşez pozele făcute,am încercat cu photobucket,img-ul este activat,dar pur şi simplu nu transferă,sau nu copiază pozele.Am încercat deja aseară,mi-a transferat prima poză,dar la transferul celorlalte mi-a dat tot prima poză.Mă descurcă cineva ?Am căutat pe seit ,dar nu am găsit unde sunt plasate instrucţiunile pentru postarea de poze.
Vă mulţumesc pentru înţelegere.
Succes în activitate tuturor !
Alexvintage

Re: Löbner Berlin W9 - identificare

Mesaj de Alexvintage »

Ceas temporizator. Pentru alte informatii asteptam pozele.
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

Da,domnu Alex,spuneţi-mi ,vă rog,mai pot folosi un alt seit pentru transferul de poze ,afară de photobucket?
Mulţumesc.
seba

Mesaj de seba »

dynkysei

Mesaj de dynkysei »

Aş dori să aflu cît mai multe lucruri despre acest mode,dacă se poate.Părul de la balans este lipsă,în rest pare în regulă,dar prin bunăvoinţa şi priceperea lui Claudiu,cu siguranţă ,va deveni funcţional.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Încă o data mulţumiri domnului Alex,celor ce au parcurs topicul,mulţumiri anticipate celor care vor dori să mă ajute să găsesc informaţiile ce mă interesează despre acest ceas şi nu în ultimul rînd ,lui Claudiu,care sunt convins că îl va face să funcţioneze.
Respectele mele.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Niste poze putin mai mari si cu un contrast mai bun ar fi de folos. Astea.... :cry:
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

Mulţumesc.
Domnu Alex,la mine pozele se văd foarte bine,defapt sunt făcute cu un telefon performant.Le voi trimite din nou,mai mari.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Temporizator vechi.
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

La ce era folosit,scopul pentru care a fost conceput ? Există undeva referinţe despre el ?Dacă se poate aş dori să văd unul identic,dacă se poate ajunge la o asemenea informaţie.
Mulţumesc.
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Bateti si vi se va deschide, cereti si vi se va da, cautati si veti afla. (Sfanta scriptura, citat aproximativ)
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

Mulţumesc foarte mult.Poate voi primi şi alte răspunsuri.
galaxy
Moderator

Mesaj de galaxy »

Alexvintage scrie:Bateti si vi se va deschide, cereti si vi se va da, cautati si veti afla. (Sfanta scriptura, citat aproximativ)
Eu vad ca asta face colegul nostru, nu ne cere parerea?!?

Alex, cum esti unul dintre membrii forumului cu multa experienta pe ceasuri germane si militare, ma asteptam la raspunsuri mai ample, nu doar la 2-3 cuvinte seci.
Chiar mi se pare interesant ceasul. Temporizator pentru ce?

Stiu ca putem fiecare sa luam google-ul la puricat pe cont propriu (si chiar am sa fac acest lucru), dar atunci care mai e rostul acestui forum?
Dus cu CEASUL!
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

La ce ar fi putut folosi in anii 1900 un temporizator cu actionare la fiecare 5 secunde in afara de procese industriale?
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

Mulţumesc.
Vă rog să îmi permiteţi măcar să dau şi eu cu presupusul.Dacă era folosit în procese industriale,deci în vreo fabrică,mă gîndesc că ar fi fost introdus undeva în vreun panou de comandă,alături de alte aparaturi.Totodată stau să mă întreb dacă,cutia este cea originală.Studiind atent plăcuţa cu ploturile pe partea din spatele cutiei,înclin să cred că ceasul a fost fixat în cutia portabilă,de la bun început.De aceea am deschis topicul pentru a ne lămuri exact asupra scopului pentru care a fost făcut ceasul.Ceea ce este interesant,este faptul că deşi am căutat referinţe,poze,sau orice altceva despre acest model,nu am găsit.Firma cred că nu mai există,sau poate a fuzionat cu alta,nu ştiu.Dacă această firmă ar mai exista,cred că ar fi mai simplu de aflat.
Mulţumesc.
MladinDorian
Site Admin

Mesaj de MladinDorian »

Sigur proces industrial, laborator (pe aceasta optiune as merge), etc; sigur uz civil; pentru detonare, se foloseau altele...
'If you wish to control others you must first control yourself'-Miyamoto Musashi
Încuiat