Rolex vintage

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Scrie răspuns
dynkysei

Rolex vintage

Mesaj de dynkysei »

Băieţi,am un Rolex vintage,aparţine (cred) anilor "50 şi are o stare excepţională,ţinînd cont de vechime, a carcasei,placată cu 20 microni AUR, a cadranului,indecşilor orari,arătătoarelor şi nu în ultimul rînd a mecanismului care lucrează foarte bine,cu o abatere de +12 sec./zi.
Vreau să aflu în ce an a început fabricarea acestui Rolex ce are seria de referinţă 118422,ce model este,sau cum se numeşte modelul,cîte bucăţi au fost făcute şi cum ar putea fi evaluat fiindcă nu am găsit nici o referinţă despre el şi nu l-am găsit niciunde la vînzare.
Vă mulţumesc frumos.
Imagine
free image hosting
Imagine
photo hosting sites
Imagine
how do i print screen
Imagine
upload a picture
Imagine
upload pictures online
Imagine
pictures upload
Imagine
image url
tgd

Re: Rolex vintage

Mesaj de tgd »

Nu se poate spune ca ati cautat foarte mult (nu o spun in nume de rau) cand e plin de informatie pe net. Dupa serial e plasat undeva in jurul anului 1938. Aici unul asemanator: http://forums.timezone.com/index.php?t= ... 7552&rid=0
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

tgd,mulţumesc pentru promptitudine.
Rolexul din link-ul prezentat este identic,doar ceva mai nou, cu cîteva exemplare.
Succes în activitate !
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

Mulţumesc Mircea,pe Chrono24 am căutat şi eu,sunt cîteva modele asemănătoare,dar majoritatea aparţin anilor "50.Cred că Rolex-ul prezentat de colegul nostru în primul link,este identic ,doar ultimele 3 cifre ale seriei diferă : al meu are seria 118422,iar acela are seria 118538,intre ele fiind o diferenţa de 116 numere.Dacă seria spune ceva despre numărul de bucăţi,atunci al meu e produs cu foarte puţin timp înainte, în anuii "30, (1938)după cum se vede în link.
Multă stimă,
dbonddental

Mesaj de dbonddental »

Domnule, nu stiu cum si in ce circumstante ati devenit posesorul acestui ceas, dar un lucru va pot spune clar...deja v-ati facut o multime de " prieteni" pe acest site. Adica...si eu mi l-as fi dorit.Si ca mine sunt sigur ca mai sunt multi altii...
Felicitari si la mai mare/multe!
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

Mulţumesc foarte frumos.
Succes în activitate !
Mircea

Mesaj de Mircea »

dynkysei scrie:Mulţumesc Mircea,pe Chrono24 am căutat şi eu,sunt cîteva modele asemănătoare,dar majoritatea aparţin anilor "50.Cred că Rolex-ul prezentat de colegul nostru în primul link,este identic ,doar ultimele 3 cifre ale seriei diferă : al meu are seria 118422,iar acela are seria 118538,intre ele fiind o diferenţa de 116 numere.Dacă seria spune ceva despre numărul de bucăţi,atunci al meu e produs cu foarte puţin timp înainte, în anuii "30, (1938)după cum se vede în link.
Multă stimă,
E acelasi model cu acelasi mecanism. Iti faci o idee despre cat valoreaza.
Daca se poate, spune-ne si noua povestea lui. L-ai cumparat, mostenit?
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Superba piesa ! Felicitari !
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Mircea

Mesaj de Mircea »

Am uitat sa intreb; cum se face de nu are nici o urma de imbatranire pe cadran? Arata ca nou cadranul.
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

Pot să vă spun că l-am cumpărat de la o persoană fizică, care m-a contactat telefonic şi mi l-a oferit spre vînzare,probabil fiind informat că achiziţionez ceasuri de colecţie.Sunt destul de bine documentat ca să disting un Rolex original de un "fake".Atît că nu l-am desfăcut eu,ci un ceasornicar profesionist.Din păcate,nu are acte,nici cutie.La vechimea lui de 77 de ani,nici nu mă mir.După cum arată şi funcţionează,proprietarul,sau proprietarii anteriori,au avut mare grijă de el.
Vă mulţumesc.
Mircea

Mesaj de Mircea »

Eu nu am zis ca e fake. Mi se pare ca arata ca nou nout cadranul. E posibil sa fie un "redial"? La fel de Impecabile mi se par si limbile.
A avut vreo restaurare facuta? Mi se pare ca a avut polis facut destul de recent.

Nu mi-o lua in nume de rau. Sunt intrebari normale la un ceas de peste 70 de ani care arata asa bine. De aia am intrebat care e povestea lui.
dynkysei

Mesaj de dynkysei »

La interior ,de cînd e la mine ,nu a umblat nimeni.Eu nu sunt casornicar.Fostul proprietar,e un om simplu,care nu a fost interesat de aceste aspecte.La o privire mai atentă se observă la carcasă cîteva mici zgîrieturi,probabil de la o deschidere anterioara a capacului.Un poliş nu cred că se putea face fiindcă sigla Rolex şi seria, sunt executate la o adîncime foarte fină şi ar fi fost şterse.Pot spune că la exterior,l-am şters cu un şerveţel special, ce elimină grăsimea şi dă luciu metalelor preţioase şi altor metale.Partea aurită nu este aur masiv,ci placată cu Aur în strat de 20 de microni,lucru consemnat în interiorul capacului spate şi între ansele de pe o parte a carcasei.
Scrie răspuns