Mecanismul este Unitas 6325, iar ceasul nu este militar.
Nu are nici un marcaj care sa sugereze ca ar fi ceas militar. Si - inainte de toate - mecansimul este mult mai recent decat WW2 (l-as plasa in anii 60-70).
cataradoi scrie:Mecanismul este Unitas 6325, iar ceasul nu este militar.
Nu are nici un marcaj care sa sugereze ca ar fi ceas militar. Si - inainte de toate - mecansimul este mult mai recent decat WW2 (l-as plasa in anii 60-70).
Un ceas "militar" nu trebuie sa fie legat neaparat de WW2.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Daca faceti un exercitiu de inferenta logica, veti intelege probabil mai bine contextul intrebarii (ceas cu cadran negru, elvetian, manual, mecanism cu arhitectura oarecum similara faimosului mecanism AS folosit de armata germana, dimensiune mica de circa 33-35mm etc. etc.).
Sincer, nu cred ca initiatorul topicului ne cerea parerea daca acest ceas este militar din "Razboiul stelelor" sau poate din razboaiele daco-romane.
In aceste conditii, i-am semnalat initiatorului ca acest ceas - desi reprezinta un fel de reeditare a ceasurilor militare prin designul sau - nu este pentru ca ii lipsesc insemnele militare.
Pentru a evita si discutia ca unele ceasuri - cred ca numai cele germane din ultima perioada a razboiului - nu aveau mereu insemnele respectiva, i-am datat colegului (in mod corect, cred eu) perioada in care a fost produs ceasul (anii 60-70).
cataradoi scrie:Sincer, nu cred ca initiatorul topicului ne cerea parerea daca acest ceas este militar din "Razboiul stelelor" sau poate din razboaiele daco-romane.
Buna asta.
Dar poate ati facut dvs o inferenta logica gresita, v-ati intrebat?
Poate colegul nu dorea sa lege ceasul de ww2, poate era doar interesat daca a avut legatura cu armata vreunei tari .
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
grig scrie:...Un ceas "militar" nu trebuie sa fie legat neaparat de WW2.
In acest topic nu se discuta despre "un" ceas militar ci de un ceas Helvetia ori Helvetia a furnizat ceasuri militare doar in anii '30-'40.
Dar evident ca e mai usor sa polemizam decat sa ne informam.