Rog identificare mecanism

Aici vor fi postate toate cererile de identificare. Nu se fac evaluari.
Scrie răspuns
adis76

Rog identificare mecanism

Mesaj de adis76 »

Bună dimineața.
Ajutați-mă, vă rog, cu un sfat. Ce mecanism este acesta ? Sub balansier este marcat "145".
Am căutat pe ranfft, dar nu am găsit nimic.
Am văzut un un mecanism Girard Perregaux 27BF 10004 care seamănă cu acesta ( sau aceasta cu GP ), dar nici acel GP nu l-am găsit pe ranfft. Probabil mecanismul de bază a fost fabricat de un alt producător. Nu știu.
Mulțumesc !
https://tinypic.host/image/IMG-20240714-092044.DLGGKR
flexibil29

Re: Rog identificare mecanism

Mesaj de flexibil29 »

adis76

Mesaj de adis76 »

Mulțumesc pentru răspuns.
Mai are cineva alte păreri ?
Răspuns final Electa ? :shock:
adis76

Mesaj de adis76 »

Totuși nu mai aveți și alte păreri ? ( no offense, flexibil29 ).
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Ebauche-uri au fost date catre multi producatori.Este greu de detarminat ce ebauche este,fara niste marcaje pe mecanism.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
adis76

Mesaj de adis76 »

Vă mulțumesc pentru răspuns, d-le Claudiu. Îmi cer scuze dacă am fost prea insistent. Voiam să aflu ce mecanism este, pentru că intenționam să caut arcul balansierului sau și mai bine tot balansierul să îl schimb.
Dar dacă nu știu ce mecanism este, nu știu ce să caut.
Nu-mi rămâne decât să apelez tot la d-voastră pentru sfaturi.
Mecanismul avea un avans de vreo 40 de minute la 24 de ore. A fost curățat și am refăcut curbura câtorva spire îndoite aiurea ale arcului balansier( se frecau între ele).
Ei, după ce am făcut astea ceasul rămâne în urmă mult. Aproape 13 minute la 24 de ore. Bănuiesc că balansierul trebuie schimbat, dar dacă nu știu ce să caut..., ce să fac ? Apelez tot la d-voastră pentru sfaturi.
Atașez și o poză să vedeți cum arată arcul balansier acum. Ce pot să fac ? Ce aș putea să-i mai fac?
https://tinypic.host/image/IMG-20240725-232447.D7ME7c
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Nu mai vad poza initiala a mecanismului...ca sa pot sa incerc sa-mi dau seama ce se poate face.
Dar in primul rand ar trebui numarat balansul,pentru a vedea daca spiralul este bun.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
adis76

Mesaj de adis76 »

Mulțumesc pentru amabilitate, d-le Claudiu. Am fost cam aglomerat și nu am avut timp să mă ocup de ceas .
Ieri am prins un pic de timp și ... am descoperit că spiralul nu era montat în poziția corectă pe balansier. I-am făcut eu semn înainte de al demonta și l-am montat în poziția în care îi facusem semn, dar nu am verificat, atunci când l-am remontat ,dacă este poziția corectă. Așa că, l-am repoziționat unde trebuie.
Dar... în continuare, rămâne în urmă mult. 35 minute în 24 de ore.
Totuși am remarcat și ceva pozitiv după ce am repoziționat spiralul. Bătăile/ticăitul sunt relativ uniforme. Înainte suna chiar rău/neuniform. Nu am timegrapher, dar diferența e mare,chiar dacă ascult la ureche.
În fine, problema cu întârzierea rămâne.
Postez încă o dată poza cu mecanismul. Cred că pozele rămân pe site doar o perioada limitată de timp.
PS : Spuneți-mi, vă rog, cum se face verificarea cu număratul balansului pentru a vedea dacă spiralul este bun ?
Mulțumesc.
https://tinypic.host/image/IMG-20240714-092044.D0vgn2
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Cam mult de explicat..dar incerc sa rezum.
Daca ceasul este la 18.000 vph iseamna ca face 150 vibratii pe minut,respectiv 75 vibratii la 30 secunde.Eu asa masor pentru inceput.
Scoti balansul,il prinzi in penseta,dai un impuls usor,cu axul sprijinit de o suprafata tare-pe care aluneca-si numar vibratiile in timp ce cronometrez la 30 sec.
Daca numarul este corect,inseamna ca spiralul este bun,si ai alta problema in ceas.Daca nu e corect,nu e bun spiralul,trebuie schimbat balansul sau spiralul.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
adis76

Mesaj de adis76 »

Vă mulțumesc, din suflet !
Săptămâna viitoare o să fac asta.
Scrie răspuns