Ceasuri De Masa (Mecanice)
- macris1977
- Membru Special
Ceas de birou, montura bibelou porcelan. Origine: Germania, anii 60-70.
Ceasul original era un Meister Anker; incercarea de revizuire a mecanismului a determinat "expozia" arcului(ruginit in zona de prindere, la "ureche") fapt ce a determinat si distrugerea altor piese. (nu spun cine a fost "autorul"
.
Ceasul actual este un Aradora.
Face "toti banii", macar ptr finetea si detaliile porcelanului

Ceasul original era un Meister Anker; incercarea de revizuire a mecanismului a determinat "expozia" arcului(ruginit in zona de prindere, la "ureche") fapt ce a determinat si distrugerea altor piese. (nu spun cine a fost "autorul"
Ceasul actual este un Aradora.
Face "toti banii", macar ptr finetea si detaliile porcelanului

- macris1977
- Membru Special
- macris1977
- Membru Special
- macris1977
- Membru Special
Si ca sa-i raspund lui LUCIAN!
Ceasurile de masa CFR au fost comandate de Caile Ferate Romane,pentru dotarea statiilor de CFR,si in general au avut mecanisme Junghans.
Deasemenea CFR-ul a dotat si personalul cu acele Roskopf CFR.
Asa a procedat si -aviz MONTANA- Corpul Granicerilor care a dotat personalul cu ceasuri de buzunar,in principiu cu mecanisme Paul Garnier,
si inscriptionate "Corpul Granicerilor".
Au fost deasemenea si ceasornicari independenti-vinzatori- care au comandat ceasuri model CFR,pe care le-au inscriptionat si cu numele lor.
Ceasurile de masa CFR au fost comandate de Caile Ferate Romane,pentru dotarea statiilor de CFR,si in general au avut mecanisme Junghans.
Deasemenea CFR-ul a dotat si personalul cu acele Roskopf CFR.
Asa a procedat si -aviz MONTANA- Corpul Granicerilor care a dotat personalul cu ceasuri de buzunar,in principiu cu mecanisme Paul Garnier,
si inscriptionate "Corpul Granicerilor".
Au fost deasemenea si ceasornicari independenti-vinzatori- care au comandat ceasuri model CFR,pe care le-au inscriptionat si cu numele lor.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
-
augustin87r
Re: Ceasuri De Masa (Mecanice)
Si eu mi-am dat seama ca sunt Victoria. Am unul aproape la fel cu cel Time Master,numai ca pe al meu scrie Atlanta. Nu inteleg de ce or fi pus romanii numele Timemaster si au mai scris si Germany (doar ca sa se vanda mai bine ?).....Chiar nu imi dau seama. Nici nu cred ca e legal........Gabi scrie:Din pacate din 4 bucati nici unul nu merge.![]()
Trebuie sa vad daca merita reparate au ba. Cele doua mai mici imi plac, sunt mult mai prezentabile. Asta si datorita faptului ca s-au stricat la putina vreme dupa cumparare. De atunci au stat degeaba.
Inca de prin anii 70,mare parte din productia de ceasuri de masa a fabricii Victoria a fost destinata exportului,astfel ca se respecta specificatiile importatorului,in general german.Dupa 90 se lucra f.putin pentru intern,productia fiind contractata de angrosistul tot german Orlowski,respectindu-se cererile lui.

Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people