Atlantic - Un must have al oricarui colectionar

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
basty

Re: Atlantic - Un must have al oricarui colectionar

Mesaj de basty »

Să îl porţi sănătos!. Ceasul este într-o condiţie bună. Acest model de cadran cu indexi orizontali apare mai rar prin colecţii. Cadranul se observă că a fost revopsit. Iniţial a arătat ca acesta. Al meu are mult răspânditul calibru Unitas 6300N.
Imagine
Waisler

Mesaj de Waisler »

Mai adaug ca depunerile verzi, de fapt o forma de coroziune similara ruginei la fier, pot apare si pe piesele din alama, care este un aliaj din cupru si zinc. Din alama sunt confectionate multe piese din ceasuri - roti, punti, carcase, etc.
AdrianCristea

Mesaj de AdrianCristea »

Nu mai am de ce sa imi fac griji din acesta privinta multumita ceasornicarului, un mare maestru , care nu numai ca l-a uscat, schimbat si lipit geam, pus garnituri noi, dar l-a si curatat la ultrasunete, uns fiecare piesa, reglat, intr-un cuvant: nici nou nu cred ca a aratat si functionat asa.
zaytsuca

Mesaj de zaytsuca »

Am primit ieir de la colegul Brazao un atlantic cu 6300n, ce mi se pare interesant e faptul ca are balansul cu suruburi de compensare si 2 rubine cu antisoc (pana acum am vazut in şatoane)

Imagine
Spuma asta-nveninata, asta plebe, ast gunoi,
S-ajunga-a fi stapana si pe tara si pe noi.
Ideea de Dumnezeu este o noţiune fundamentală fără de care ştiinţa cade în absurd.
N. Paulescu
Imagine
razvyy

Mesaj de razvyy »

Bogdan, alea-s rubine capac.
Si eu am avut un ceas cu mecanism identic (nu mai retin insa daca balansul a avut suruburi de compensare, o sa caut in fotografii)... La vremea respectiva credeam ca cele 2 rubine-capac sunt.... cele 2 ajustamente :)) Ce vremuri...
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
cipprianno

Mesaj de cipprianno »

Am achizitionat astazi un Atlantic Worldmaster Waterproof Antichoc Antimagnetic. Pe capac scrie: waterproof antichoc antimagnetic unbreakable mainspring stainless steel back si are seria 61360. Este cu data care se afla in dreptul orei 3.
As dori sa stiu cate ceva despre acest ceas. Cam prin ce ani a fost fabricat si cum se descurca in timp. Eu il am de 4 ore si vad ca merge f bine.
Arata rau carcasa si restul si vreau sa il refac cu un kit de pe net insa nu gasesc cadran cu data. Toate sunt simple. Are idee cineva de unde as putea face rost de un cadran cu data? Multumesc!Imagine
Imagine
[Pe interiorul capacului scrie ceva de genu: "XI - 19/90 - NOI". Aveti idee ce inseamna?] Imagine
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Nu gasesti cadran nou cu data . Kit-urile care se gasesc pe piata nu au data , dar cu putina indeminare se poate confectiona fereastra datei . Apoi aplica acel chenar metalic . Liniuta de la ora 3 a cadranului fara data se poate da jos daca respectivul cadran este China .
Mai greu dar se poate manufactura unul . Insa totusi cel original arata inca destul de bine . Sint mai rare mecanismele (sau mai bine spus ceasurile ) Atlantic cu data.
Carcasa este in cazul acestui ceas similara cu cea din Kit .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

S-a scris muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult despre Atlantic. Dati o cautare si veti afla majoritatea informatiilor cautate. Cat despre cadran ce-ar fi sa dati un anunt la "cumparari"?
cipprianno

Mesaj de cipprianno »

gherghin nicolae scrie:Nu gasesti cadran nou cu data . Kit-urile care se gasesc pe piata nu au data , dar cu putina indeminare se poate confectiona fereastra datei . Apoi aplica acel chenar metalic . Liniuta de la ora 3 a cadranului fara data se poate da jos daca respectivul cadran este China .
Mai greu dar se poate manufactura unul . Insa totusi cel original arata inca destul de bine . Sint mai rare mecanismele (sau mai bine spus ceasurile ) Atlantic cu data.
Carcasa este in cazul acestui ceas similara cu cea din Kit .

Multumesc mult pentru informatii Nicolae!
Cineva mi-a zis ca nu pot pune cheita noua pe el din kiturile alea de se gasesc pe piata pt ca surubul remontorului e mai gros la acest model cu data si nu are cum sa o infileteze. Si cica si mecanismul e mai mic si ca ar "juca" in carcasa si risc sa-l stric. :( Asa o fi?
Maine ma duc cu el la un ceasornicar sa-mi repare data ca nu merge si procur un kit nou insa am sa las cadranul acesta original pt ca l-am curatat putin si arata si mai bine acuma.
Vroiam sa stiu cam in ce ani s-a fabricat acest Atlantic cu data. Nu ai idee?
Multzam inca o data pt sfaturi!
gherghin nicolae
Moderator

Mecanismul ? Care ...unde...ca nu-l vad . Intr-adevar au fost echipate cu cel putin doua mecanisme . Dar care este cel din ceasul dvs ? Unitas ? Daca da , atunci merge tot fara probleme . Daca-i alt tip (vezi acest topic pentru ca am postat eu cel putin doua tipuri diferite ) atunci nu merge/potriveste de la Unitas . Desi ...ceva ma face sa cred ca este Unitas . Acel ceva este fereastra datei .
Anii 70 sint anii de fabricatie a acestor tipuri de ceasuri . Cu +/- 5 ani .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
cipprianno

Mesaj de cipprianno »

gherghin nicolae scrie:Mecanismul ? Care ...unde...ca nu-l vad . Intr-adevar au fost echipate cu cel putin doua mecanisme . Dar care este cel din ceasul dvs ? Unitas ? Daca da , atunci merge tot fara probleme . Daca-i alt tip (vezi acest topic pentru ca am postat eu cel putin doua tipuri diferite ) atunci nu merge/potriveste de la Unitas . Desi ...ceva ma face sa cred ca este Unitas . Acel ceva este fereastra datei .
Anii 70 sint anii de fabricatie a acestor tipuri de ceasuri . Cu +/- 5 ani .

Nu cred ca e unitas pt ca nu e la fel ca la cele fara data de le gasesti la vanzare peste tot. Si daca nu e ce sanse as avea sa il pot reface cu un kit din ala?
Maine am sa postez o poza cu mecanismul lui.
gherghin nicolae
Moderator

Poza , si apoi vedem ce si cum...
-Abigail Van Buren
cipprianno

Mesaj de cipprianno »

gherghin nicolae scrie:Poza , si apoi vedem ce si cum...

Sa stii ca nici capacul nu-l pot infileta la mazim ca atinge in axul de la remontor. :|

Asta e mecanismul lui:
Imagine

Cineva mi-a zis ca e replica. :|
gherghin nicolae
Moderator

Mecanismul este original , a fost folosit si de Atlantic . Daca ati fi parcurs toate cele 8 pagini din acest topic , ati fi observat ca pe prima pagina am postat un ceas cu cadran negru , cu data , care are exact acest mecanism

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 13&t=17031

FHF ST 96-4

In acest caz , se potriveste doar carcasa din acel kit . Cadranul si shtanga nu se potrivesc . Posibil si coronita sa se potriveasca , insa nu am incercat .
-Abigail Van Buren
cipprianno

Mesaj de cipprianno »

gherghin nicolae scrie:Mecanismul este original , a fost folosit si de Atlantic . Daca ati fi parcurs toate cele 8 pagini din acest topic , ati fi observat ca pe prima pagina am postat un ceas cu cadran negru , cu data , care are exact acest mecanism

http://www.ceasornicar.ro/forum/viewtop ... 13&t=17031

FHF ST 96-4

In acest caz , se potriveste doar carcasa din acel kit . Cadranul si shtanga nu se potrivesc . Posibil si coronita sa se potriveasca , insa nu am incercat .

Miercuri ajung la ceasornicar cu el si am sa vad daca se potrivesc. Multumesc mult pt tot!
Scrie răspuns