seiko velatura kinetic direct drive vs Longines Hidroconques
seiko velatura kinetic direct drive vs Longines Hidroconques
Salut,
Vreau sa imi achizitionez unu din modelele seiko velatura kinetic direct drive si Longines hidroconquest quartz.
Ideea este ca seiko este nou iar longines este folosit(are si o mica lovitura pe brezel si zgarieturi).
Ce ma sfatuiti sa cumpar? Aici ma refer si la calitate pret, stiu ca cele 2 companii nu sunt chiar la acelasi nivel.
Multimesc si astept pareri.
Vreau sa imi achizitionez unu din modelele seiko velatura kinetic direct drive si Longines hidroconquest quartz.
Ideea este ca seiko este nou iar longines este folosit(are si o mica lovitura pe brezel si zgarieturi).
Ce ma sfatuiti sa cumpar? Aici ma refer si la calitate pret, stiu ca cele 2 companii nu sunt chiar la acelasi nivel.
Multimesc si astept pareri.
- gherghin nicolae
- Moderator
Re: seiko velatura kinetic direct drive vs Longines Hidrocon
Longines Hidroconquest indubitabil.
Vei gasi piese daca se intimpla ceva, isi pastreaza valoarea chiar daca-i quartz si e Elvetian
Pe linga alte calitati ...
Vei gasi piese daca se intimpla ceva, isi pastreaza valoarea chiar daca-i quartz si e Elvetian
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
- satiriadis
Eu recomand Kineticele daca ai 1-2-3 ceasuri, pt ca trebuie sa fie purtate, capacitatea acumulatorului scazand in timp, daca le lasi sa se descarce de tot.
Am avut 5 Seiko Kinetic pana acum, 3 divere cu 5m86 PR 6luni si 2 direct drive PR 1luna.
Inca mai am momentan un SRX009 Velatura direct drive, cu calendar si moonphase.
Sunt ceasuri foarte precise si care ofera o senzatie unica atunci cand incarca, rotorul fiind mai greu si miscarile mai ample decat la un automatic.
Am avut 5 Seiko Kinetic pana acum, 3 divere cu 5m86 PR 6luni si 2 direct drive PR 1luna.
Inca mai am momentan un SRX009 Velatura direct drive, cu calendar si moonphase.
Sunt ceasuri foarte precise si care ofera o senzatie unica atunci cand incarca, rotorul fiind mai greu si miscarile mai ample decat la un automatic.
SBLA047
Multumesc in primul rand pentru sugestii. Astept si alte pareri,mai am 1 sapt. pana sa iau o hotarare.
Alte pareri? Ma intereseaza mult sa fac achizitia corecta pentru un ceas nu tocmai ieftin si sper sa merite investitia.
Multumesc
Multumesc
- satiriadis
Investitia merita numai in cazul unei revanzari.
SBLA047
-
valentin1234
Niciunul dintre ceasurile listate nu pot fi considerate investitie....
Din contra, cumparate fara un discount consistent - am inteles ca Longines e folosit - pot fi
considerate chiar mici tzepe....la revanzare.
Acuma...spor!
Din contra, cumparate fara un discount consistent - am inteles ca Longines e folosit - pot fi
considerate chiar mici tzepe....la revanzare.
Acuma...spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Nu m-am referit la revanzare ci mai degraba la o investitie pe termen lung din punct de vedere al mecanismului si a fiabilitatii.Stiu ca Longines este peste Seiko dar nu am idee care ar fii mai bun pe termen lung
Seiko kinetic si Citizen eco drive sunt in principiu acelasi lucru folosesc un acumulator doar modul de incarcare al acumulatorului difera la ele,acumulatorul se duce intr-o buna zi si este relativ scump pt un ceas quartz cam 150 ron,cand se duce? asta depinde de cat il porti....eu personal iti recomand un quartz simplu mai ales ca Longines are mecanism ETA foarte fiabil in timp care te va tine neasteptat de mult...mergi pe Longines linistit
Care sunt preturile ceasurilor?
Ambele sunt la fel ca pret ( 100 ron mai scump longinesul) doar ca seiko este nou iar longinesul este un mode mai vechi,nu este cel cu bezelul colorat,cred ca are vreo 7-8ani daca nu mai mult,dar e un longines.
Kinetic-ul e mai pretentios, in cazul de fata Longines este mai practic si eu l-as alege. Dar depinde mult pretul ... Posibil in acei bani sa iei ceas quartz inclusiv nou superior tehnic (HEQ, PC, RC, SRT/GPS) lui Longines care are ETA 955.112 - rebotezat.
AR1070-56E
Multumesc tuturor pentru sfaturi,vineri o sa merg sa achizitionez unul din cele 2 si cred ca inclin spre longines.O intrebare am, de ce ar fii mai pretentios kinect?
Seiko de care zici tu este cam la 30 de bulioane nou,Longines de 7-8 ani de care zici este cam scump la banii aia nu prea merita vezi la b&b au Seiko velatura direct drive unele modele la 50% adica 15 mil....mai mult de atata acel Longines nu valoreaza iti cumperi Certina nou cu banii aia acelasi mecanism
Longinesu e de 39mm sau 41mm?cel de 39 arata cam micutel pt un astfel de ceas