Hydroconquest Boutique Edition

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Zinigur

Hydroconquest Boutique Edition

Mesaj de Zinigur »

Salutare,
Dupa o lunga asteptare in care am vrut sa upgradez de la un Seiko 5 SNXG47K am achizitionat un Longines Hydroconquest Boutique Edition.
Am ales modelul acesta pentru ca imi place foarte mult cadranul "burshed ceramic" verde.

Imagine

Ceasul a venit cu 2 bratari una din otel inoxidabil si una din silicon verde. Ambele sunt comode, dar prefer bratara din silicon pentru ca face ceasul sa para mai mic si este mai usor. Cu bratara metalica ceasul are o greutate de 170 grame, iar cu bratara de silicon 130 grame.

Imagine

Imagine

Diametrul carcasei este de 41mm, daca luam si coroana in considerare ajunge la 45mm. Dimensiunea "lug to lug" este de 50.5mm. Pentru diametrul incheieturii mele de 16.5cm dimensiunile mi se par ok, la limita superioara. Daca ceasul avea un diametru de 39-40mm era perfect.

Am ceasul de 3 saptamani, si sunt foarte multumit de el. Din punct de vedere al acuratetii se mentine foarte bine, il verific cu ceasul de pe telefonul mobil si nu este o diferenta majora ( in jur de 3-5 secunde ).

Stratul SuperLuminova se vede puternic si clar in intuneric.

Imagine
cnd

Re: Hydroconquest Boutique Edition

Mesaj de cnd »

Foarte frumos,sa-l porti cu placere.Intr-adevar e un pic greu pe bratara, dar arata foarte bine :)
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Frumos ceas, sa-l porti sanatos si sa te bucuri de el! Cu mecanismul nou, nu-i asa?
Sistemul de schimbare rapida a bratarii/curelei mi se pare genial.....
Multumim pentru review si pentru pozele frumoase!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Zinigur

Mesaj de Zinigur »

Multumesc !

Mecanismul din cate am citit este unul nou L888, este bazat pe ETA A31.L01.
Autonomia anuntata pe site-ul producatorului este de 64 de ore, dar nu am urmarit cu atentie daca este respectata. L-am scos vineri seara de la mana si a stat pe noptiera pana luni dimineata, cand l-am pus la mana mergea in continuare si arata ora si data corecta.

Sistemul de schimbare rapida al bratarii este super, dar din pacate in urma schimbarilor succesive ( nu m-am putut abtine si m-am jucat ceva cu el :lol: ) se observa zgarieturi superficiale in jurul gaurilor unde intra telescoapele curelei/bratarii, de asemenea bratara metalica are niste "picioruse" care au lasat semne pe spatele ceasului. Toate urmele sunt superficiale si se observa doar cand ceasul este fara curea sau nu este purtat, pe mine personal nu ma deranjeaza. Daca vreti revin cu poze mai tarziu.
Zinigur

Mesaj de Zinigur »

Revin cu poze:

Sistemul de schimbare rapida al bratarii consta intr-un buton care face ca picioarele telescopului sa se retraga si se poate scoate bratara foarte usor.

Imagine

Aici se pot vedea "piciorusele" bratarii metalice care au lasat semne pe ceas.

Imagine

Si semnele care au aparut in urma schimbarii succesive a bratarii.

Imagine

Imagine

Schimbarile le-am facut cu mare grija, apreciez orice sfat despre cum sa fac sa evit semne viitoare. Am citit ca as putea sa pun o banda adeziva peste partile mai expuse cand fac schimbarea bratarii.

Multumesc.
cnd

Mesaj de cnd »

Eu zic sa nu te stresezi pe tema asta, semne vor aparea cu siguranta pe carcasa; trebuie sa il porti si sa te bucuri de el :)
Mircea

Mesaj de Mircea »

Zinigur scrie: Schimbarile le-am facut cu mare grija, apreciez orice sfat despre cum sa fac sa evit semne viitoare. Am citit ca as putea sa pun o banda adeziva peste partile mai expuse cand fac schimbarea bratarii.

Multumesc.

Uite aici cum faci:

https://www.watchuseek.com/threads/why- ... t-21073873
Zinigur

Mesaj de Zinigur »

Mircea scrie:
Zinigur scrie: Schimbarile le-am facut cu mare grija, apreciez orice sfat despre cum sa fac sa evit semne viitoare. Am citit ca as putea sa pun o banda adeziva peste partile mai expuse cand fac schimbarea bratarii.

Multumesc.

Uite aici cum faci:

https://www.watchuseek.com/threads/why- ... t-21073873
Multumesc !
bacu

Mesaj de bacu »

Superb ceasul, sa il porti cu placere. Ma uitam si eu cu infrigurare dupa acelasi ceas dar japan boutique edition (L3.781.4.99.6), acela avea sistemul de quick release si la cureaua de cauciuc.

Tu de unde l-ai cumparat pe acesta?
Zinigur

Mesaj de Zinigur »

bacu scrie:Superb ceasul, sa il porti cu placere. Ma uitam si eu cu infrigurare dupa acelasi ceas dar japan boutique edition (L3.781.4.99.6), acela avea sistemul de quick release si la cureaua de cauciuc.

Tu de unde l-ai cumparat pe acesta?
Multumesc ! De ce cu infrigurare ? :lol:
Si cureaua de silicon are sistemul de quick release dar nu l-am mai pozat. A fost cumparat de pe bb-shop, din pacate nu am gasit modelul in alta parte cum ar fi Chrono24 sa il pot lua mai ieftin.
cdny72

Mesaj de cdny72 »

frumos, totusi o suta de milioane vechi pt un mecanism banal..... politica Longines!
Zinigur

Mesaj de Zinigur »

cdny72 scrie:frumos, totusi o suta de milioane vechi pt un mecanism banal..... politica Longines!
Personal sunt multumit de alegerea facuta, un mecanism mai special ridica si costurile semnificativ.
Nu sunt mare fan sa cumpar pre-owned, nu ma pricep suficient cat sa verific personal autenticitatea unui ceas, prefer sa cumpar nou din magazin.
cdny72

Mesaj de cdny72 »

Este ok, spuneam doar asa de politica astora de a ridica preturile desi de multe ori nu se justifica.
Zinigur

Mesaj de Zinigur »

cdny72 scrie:Este ok, spuneam doar asa de politica astora de a ridica preturile desi de multe ori nu se justifica.
Ai dreptate, diferenta de pret intre acesta si cele "normale" nu se justifica din punct de vedere tehnic.
Apropo de preturi mari, ai vazut noul Longines Spirit la cat se invarte ? :lol:
cdny72

Mesaj de cdny72 »

Da , am vazut au preturi mari. Al tau e de zece ori mai frumos ca Spirit, stai linistit. Si pe mine ma bate gandul la un Longines Hydroconquest , cel cu ceramica de 43mm, desi mai am un ceas cu un mecanism aproape identic, un Hamilton kaki air race 2893, f bun. Astept poate gasesc o reducere 10, 20%.
Scrie răspuns