iti dau un exemplu...
Am in acest moment un omega coaxial,cu un 8800,luat de nou acum 8 ani si neservisat.A inceput sa-i faca probleme,adica nu mai mergea corect.
Rezultatul....axul balans uzat complet,cost 1100 euro doar balansul.
Un service la timp si acesti bani erau economisiti.
Nu desfaci motorul,dar schimbi uleiul....asta se face si la ceas
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Claudiu scrie:iti dau un exemplu...
Am in acest moment un omega coaxial,cu un 8800,luat de nou acum 8 ani si neservisat.A inceput sa-i faca probleme,adica nu mai mergea corect.
Rezultatul....axul balans uzat complet,cost 1100 euro doar balansul.
Un service la timp si acesti bani erau economisiti.
Nu desfaci motorul,dar schimbi uleiul....asta se face si la ceas
Acuma....intre noi fie vorba, Claudiu....nu e normal ca axul balans sa fie compromis dupa 8 ani....decat daca asa l-a facut producatorul....
adica slab....mai ales la un mecanism cu oarece pretentii cum e 8800.
Iar pretul piesei de schimb mi se pare o rusine/hotie....plus manopera....plus costul servisarii...plus....sare de 1500....
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Valentin,
Trebuie sa recunosc ca sunt deacord cu tine,atat in privinta axului balans,care nu trebuia sa se uzeze intr-atat dupa 8 ani,chiar daca nu a fost servisat-sincer cred ca este o chestia de facut bani de pe urma clientului-cat si in privinta costului acestui balans.
Dar sa stii ca toate piesele de schimb,indiferent de brand, s-au scumpit extraordinar de mult. Cred ca este o chestiune a producatorilor de a face bani mai multi.
Pe de o parte au sistat livrarea de piese pentru terti-deci pot sa puna ce manopera vor muschii lor la service- pe de alta parte au scumpit piesele,alta modalitate de a castiga.
In fine....sunt multe de spus...dar ,repet,eu inca ma simt privilegiat ca pot sa fac rost de piuese pentru aproape toate brandurile..
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
GEO scrie:Îmi pare rău, însă se pare ca exista un bussiness banos pentru elvețieni prin care obliga posesorii de ceasuri sa le serviseze la 5 ani. Practic, atunci când îți cumperi un ceas elvețian ești îndrumat destul de ferm sa-l servisezi, altfel nu ai "respect" pentru ceas. As dori o statistica privind numărul de posesori de ceasuri mecanice care ajung la service după câțiva ani, exceptand situațiile când chiar este necesara repararea ceasului. Se exclud aici pasionații sau cei cu ceasuri foarte scumpe. Eu ma refer la omul mediu care își cumpără un ceas mecanic sau îl primește cadou. Mi se pare exagerat sa deschizi ceasul la cativa ani, sa desfaci fiecare piesa, s-o cureți și apoi sa aplici uleiuri. Inteleg ca asa se face servisarea unui ceas mecanic. Plus ca un ceas mecanic are abateri normale care pot fi reglate la cateva saptamani/zile. Asta este. Eu îmi verific masina anual la service autorizat, însă nu scot motorul și nu-l desfac piesa cu piesa.
Cheers!
Ce masina ai? Cat costa masina? Cat costa service-ul? In ce consta service-ul la masina? In ultimii 5 ani cat au costat piesele de schimb folosite?