Atlantic - Un must have al oricarui colectionar

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
cipprianno

Re: Atlantic - Un must have al oricarui colectionar

Mesaj de cipprianno »

Varul meu are tot un Atlantic:

Imagine

Aveti idee cam ce mecanism are si cam prin ce ani ar fi fabricat?

Am cautat unul asemanator pe alte site-uri de vanzari de ceasuri si nu am gasit nicaieri acest model. Aveti idee de unde as putea face rost de unul?

Multumesc!
JoeBlack1977

Mesaj de JoeBlack1977 »

Cam asta ar fi atlanticul pe care-l detin eu... i-ar trebui cheita, dar pana acum am gasit doar chinezarii care nu ma incanta deloc :D

Imagine

Uploaded with ImageShack.us
Imagine

Imagine

Alexvintage

Mesaj de Alexvintage »

Mecanismul de baza fiind ETA (1100-1114) ar trebui sa se mai gaseasca piese. Dati un anunt la cumparari.
JoeBlack1977

Mesaj de JoeBlack1977 »

Sincer nu m-am obosit prea tare sa caut, oricum il tin oprit si nu prea il port... de purtat am un doxa de pe vremea lui Pazvante Chioru'.
mnm

Mesaj de mnm »

cipprianno scrie:Varul meu are tot un Atlantic:

Imagine

Aveti idee cam ce mecanism are si cam prin ce ani ar fi fabricat?

Am cautat unul asemanator pe alte site-uri de vanzari de ceasuri si nu am gasit nicaieri acest model. Aveti idee de unde as putea face rost de unul?

Multumesc!
Welcome pe acest forum !
Dupa forma carcasei... dupa 1974. Dupa mecanism... pare mai vechi.
Cel mai bine deslusiti cu un Online tranlator niste link-uri date de colegul dayryad prin 2009 pe acest forum.
Succes !
Homo suus fortuna faber est.
alexandru239

Mesaj de alexandru239 »

Salutare! Detin si eu un Atlantic Seabase si sunt foarte mandru de el.Mereu mi-au placut ceasurile Atlantic, mi se par foarte rafinate,elegante si cu un istoric foarte lung.Acum doresc sa achizitionez si varianta cronograph ( http://www.watchshop.ro/ceasuri-de-mana ... 450-45-28/ ) Ce parere aveti?Poate si un automatic mai old,imi place foarte mult varianta Deluxe World Master.
razvyy

Mesaj de razvyy »

Cam multisor pentru un quartz, fie si el ceva mai complicat.
Din ceasurile noi, mie-mi place reeditarea Doxa Grafic, varianta automatica. La B&B au reducere 50% la Doxa, inseamna ca pretul de achizitie scade putin sub 1000 lei.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
cipprianno

Re: ATLANTIC-un must have al oricarui colectionar

Mesaj de cipprianno »

gherghin nicolae scrie:Da ,asa este .As 1188.

Aveti idee ce mecanism e urmatorul:

Imagine

E AS 1188 sau Felsa 465? Acesta e de 21 rubine fata de AS 1188 -cu care seamana f bine- insa e de 17 rubine.

Multumesc!
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Felsa , se vede pe marcaj .
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
cipprianno

Mesaj de cipprianno »

gherghin nicolae scrie:Felsa , se vede pe marcaj .

Ahh! gata. Felsa 465N. Abia acum am vazut. Invat si eu incet-incet. Multumesc Nicolae inca o data!
cipprianno

Mesaj de cipprianno »

gherghin nicolae scrie:Felsa , se vede pe marcaj .
Nicolae, care e cel mai bun mecanism folosit de obicei de Atlantic? Ma refer la precizie si rezistenta in timp.
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Nu pot sa dau un raspuns in acest sens . Mecanisme bune sint toate , depinde totul de proprietar , sau mai bine spus de felul cum este folosit sau abuzat ceasul .
Mie imi place Felsa , si Unitas-ul nu-i de lepadat , ETA din nou si-a dovedit rezistenta in timp ...precum si altele .
Insa ceasul face parte din gama de mijloc , adica nu au fost foarte scumpe , iar brandul nu a folosit doar un singur tip de mecanism .
Asa ca aici parerile pot fi impartite .
Din nou , depinde ce inseamna bun . Bun poate fi suma mai multor lucruri . Daca discutam despre rezerva de mers , atunci bun inseamna mecanismul care functioneaza cel mai mult timp dupa ce a fost armat la maxim .
Bun poate sa fie si mecanismul care are numarul cel mai mare de rubine , sau de sisteme antishock , sau bun poate sa fie cel care rezista la apa ...vedeti cite calitati poate sa insumeze acest simplu cuvint bun ?
Eu unul , daca va doriti un Atlantic , va recomand unul cu mecanismul Unitas 6300 .
Va si spun de ce recomand acest tip .
In primul rind disponibilitatea pieselor de schimb este mare , pentru ca a fost cel mai raspindit . Apoi carcasa , cadran si elementele care se uzeaza se pot gasi noi .Este rezistent ca si mecanism si daca sinteti preocupat sa ,,aruncati o geana " in interiorul ceasului , arhitectura mecanismului cit si culoarea sint frumoase .Din nou dimensiunea ceasului este mare, corespunde modei actuale , usor vizibil sau mai bine spus lizibil , indiferent ca este negru sau alb . Personal prefer albul , il consider mai elegant ...
Desi ideal ar fi sa gasiti o carcasa din otel , si atunci dispare motivatia inlocuiri acesteia la un interval de timp regulat , cuprins in functie de aciditatea ph-ului pielii dvs (pentru ca aceasta contribuie la coroziunea carcaselor care nu-s din inox ) respectiv a transpiratiei , intre 5-10 ani , asta daca-l purtati zilnic .
Vedeti cit de complexa poate fi o recomandare ?
Si ar mai fi...dar las totusi si alti colegi sa continue , pentru ca nu-s eu expertul de pe forum ...
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
adytzu26

Mesaj de adytzu26 »

Salut tuturor!
Ma consider si eu un pasionat si colectionar de ceasuri Atlantic.. chiar daca sunt inca la inceput cu colectia.. Totul pleaca, in cazul meu de la Atlanticul Worldmaster al tatalui meu, care ma fascina inca de pe vremea cand eram pusti.. si pe care am ajuns sa il detin in colectia mea. Un ceas cu o mare valoare afectiva pentru mine si pastrat intr-o stare excelenta!!
M-am gandit sa postez si eu ceva fotografii cu Atlantic-urile din colectia mea.
Trebuie sa recunosc ca "mi-au trecut multe pe mana".. unele au ramas la mine, altele le-am incredintat unor persoane care stiu sa le pretuiasca mai mult ca mine.
Am pastrat (in afara de Atlanticul tatalui meu, binenteles..) doar 4 modele, pe care le si port ocazional: Seashark Blackshark, Seashark Chrono, Worldmaster Art Deco si un Worldmaster cu secundar la ora 6.
Ceasul meu de purtat "zi de zi" ramane Citizen AS4020.. :o

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
adytzu26

Mesaj de adytzu26 »

am uitat de astea.. achizitii recente, care au plecat mai departe ca si daruri la niste prieteni:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Voi pastra doar asta, care inca nu mi-a ajuns (am postat poza de pe site-ul de pe care l-am cumparat). Cred ca e destul de rar.. voi ce parere aveti?

Imagine
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Felicitari pentru colectie! Seashark este tare si cel cu dial-ul maro.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
Scrie răspuns