Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
Workman

Mesaj de Workman »

Lucian Marcu scrie:Nu am inteles propozitia ta:
"In rest, Mako si Monster-ul tin timpul bine deact 2 dintre modelele de Certina cu 2824-2 pe care le am - panimaiesi? :wink:"
ce inseamna "panimaiesi" :shock: :?:
+ Mako si Monster (care nu sunt rusesti :wink: ) "tin timpul bine deact" - ce inseamna asta??

La ora aia tastam doar cu un ochi deschis si nici pe ala nu apucasem sa ma spal... :?
In plus, cum nu exista functie de "Edit" , nu am avut cum sa refac textul.

Vroiam sa spun ca si acum imi plac ceasuri gen Mako, Monster, Amfibia, chiar daca vorbim de Hamilton sau Tag Heuer.
Si iti ziceam ca, ata Mako cat si Monster-ul meu (la modul cum a fost reglat din fabrica mecanismul lor non-ETA), pierd mai putine secunde in 24H decat unele Certina pe care le am, echipate cu ETA 2824-2. :idea:

Dar sa nu deviem off topic si sa revenim la JazzMaster... :roll:
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
Troyager

Mesaj de Troyager »

Salut!
Sunt Mihai si sunt "nu extaziatul, dar destul de fericitul" posesor al unui ceas Hamilton Jazzmaster viewmatic de deja 3 ani si jumatate. Urmaresc forumul de ceva vreme, dar asta e prima luare de cuvant.
Imagine
Imagine
Ceasul a fost cumparat de la Splendhor Ploiesti cu o suma ce se traducea in dolari la vremea aceeala 550 $. Nu stiu ce tip de mecanism are...poate ma ajutati. Am cumparat ceasul doar pentru ca mi-a placut cum arata. De atunci am inceput sa mai si citesc cate ceva...si acum poate as alege altceva.
Ceasul nu s-a ridicat la asteptarile mele pentru pretul platit. In primul rand, la ceva timp de la cumparare am constatat ca avea un mic firicel de praf in interiorul mecanismului, lucru ce nu putea avea consecinte prea placute la nivelul preciziei. Precizia varia intre + si - 30 secunde pe zi, neiesiind insa din specificatiile garantate...asa ca n-am facut nimic sa remediez.
Dupa vreo 2 ani, la o ploaie torentiala ce m-a prins undeva in Fagaras cu ceasul la mana, cadranul s-a aburit, desi ceasul este water rezistant 50 m. Dupa cateva zile si-a dat duhul.
M-am prezentat cu el la serviceul de la Magazinul Unirea, unde i-am rugat sa-l repare, chiar contracost. De acolo mi-a fost returnat mergand spunandu-mi-se ca ceasul nu avea nimic. Dupa alte 3 zile ceasul a incetat iar sa bata, asa ca mi-am luat inima in dinti si am mers cu el la un ceasornicar in Ploiesti. Acolo, la desfacere am constatat ca ceasul era plin cu o mazga care bloca mecanismele dar care nu putea fi vazuta si prin cristalul de pe spatele ceasului. Am constatat cu mare mirare ca nici nu fusese deschis la cei de la Unirea...:( Dupa revizie ceasul a inceput sa bata din ce in ce mai precis, ajungand sa fie pe la +-5 secunde in unele zile de purtat mai intens. Daca il las pe noptiera cu cadranul in sus alearga un pic mai repede si cu 15 secunde pe zi.
Sa zicem ca deocamdata m-am impacat cu Hamilton, si inca ador cum arata ceasul, desi a primit ceva zgarieturi pe carcasa intre timp ca urmare a folosirii intense.
Zar

Mesaj de Zar »

Troyager scrie:Nu stiu ce tip de mecanism are...poate ma ajutati.
ETA 2824-2 : http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... ETA_2824_2 :arrow:
AR1070-56E
Alfie

Mesaj de Alfie »

...si tot off topic "ziceam" si eu ca ai trecut ciudat de la una la alta,ciudat dar la moda pe forum.
Mesajul este "Fratilor nu mai sariti in sus cand cineva spune ceva "rau" despre ceasurile "sovietice,nu faceti asta
daca nu stiti ce vreti si de fapt visati cu ochii deschisi elvetiene (Pavlov :lol: ).
Sunt cred doi oameni care isi dedica timpul "pe aici" ceasurilor sovietice.
Restul ori vor sa vanda supraestimand valoarea lor tehnica si sar ca arsi cand cineva le critica... :(
Altii sunt invidiosi critica ce este elvetian doar de ciuda.
Si eu am inceput cu ceasurile sovietice dar sunt departe de a le compara cu orice :wink: .
"Paniemaiesi "sa spui colegilor de joaca in curte ,te rog frumos :wink: ( am eu o problema cu asta)
Asta a fost o gluma dar atitudinea ta de superioritate se potriveste cand mai inveti cate ceva despre ceasuri :wink:
pana atunci eu renunt la "falsa modestie" si iti spun ca mai ai pana bate pe umar pe cineva,oricine.. (chiar si in cealalta "pasiune" a ta ,fotografia, ai aratat de cateva ori superioritate nejustificata)
...paniemaiesi (ori cum "spui" tu)
Revenind "on topic"(putem devia de la topic ,daca scrii "deviem off topic" inseamna ca ai revenit on topic intelegi ?deviat topic=off topic,deviat off topic nu exista si poate insemna in cel mai bun caz revenire la topic :lol: )
Si despre calitatea cadranului Hamilton ce parere ai?
Ai cumparat un ceas "defect"
Repet ,in rest ceasul este bine realizat (mecanism,carcasa si accept si limbile :( )
Cum poti face rabat de la calitate,cum te impaci cu asta?
Sunt curios deoarece si eu am dorit sa cumpar ceasul,am vazut pana acum trei cu probleme de executie.
Intrebarea este generala ,cum ne impacam cu gandul ca ceasul nou achizitionat are probleme (chiar si doar "superficiale)
Ne face asta "shallow" ,adica superficiali ?Asa suntem in general ori facem compromisul achizitionarii unui ceas cu probleme din pricina pretului avantajos?
Troyager

Mesaj de Troyager »

Multumesc! Ce promptitudine!
Banuiam eu ca asta ar fi dar nu eram singur.
Workman

Mesaj de Workman »

Lucian Marcu scrie:...si tot off topic "ziceam" si eu ca ai trecut ciudat de la una la alta,ciudat dar la moda pe forum.
Mesajul este "Fratilor nu mai sariti in sus cand cineva spune ceva "rau" despre ceasurile "sovietice,nu faceti asta
daca nu stiti ce vreti si de fapt visati cu ochii deschisi elvetiene (Pavlov :lol: ).
Sunt cred doi oameni care isi dedica timpul "pe aici" ceasurilor sovietice.
Restul ori vor sa vanda supraestimand valoarea lor tehnica si sar ca arsi cand cineva le critica... :(
Altii sunt invidiosi critica ce este elvetian doar de ciuda.
Si eu am inceput cu ceasurile sovietice dar sunt departe de a le compara cu orice :wink: .
"Paniemaiesi "sa spui colegilor de joaca in curte ,te rog frumos :wink: ( am eu o problema cu asta)
Asta a fost o gluma dar atitudinea ta de superioritate se potriveste cand mai inveti cate ceva despre ceasuri :wink:
pana atunci eu renunt la "falsa modestie" si iti spun ca mai ai pana bate pe umar pe cineva,oricine.. (chiar si in cealalta "pasiune" a ta ,fotografia, ai aratat de cateva ori superioritate nejustificata)
...paniemaiesi (ori cum "spui" tu)
Revenind "on topic"(putem devia de la topic ,daca scrii "deviem off topic" inseamna ca ai revenit on topic intelegi ?deviat topic=off topic,deviat off topic nu exista si poate insemna in cel mai bun caz revenire la topic :lol: )
Si despre calitatea cadranului Hamilton ce parere ai?
Ai cumparat un ceas "defect"
Repet ,in rest ceasul este bine realizat (mecanism,carcasa si accept si limbile :( )
Cum poti face rabat de la calitate,cum te impaci cu asta?
Sunt curios deoarece si eu am dorit sa cumpar ceasul,am vazut pana acum trei cu probleme de executie.
Intrebarea este generala ,cum ne impacam cu gandul ca ceasul nou achizitionat are probleme (chiar si doar "superficiale)
Ne face asta "shallow" ,adica superficiali ?Asa suntem in general ori facem compromisul achizitionarii unui ceas cu probleme din pricina pretului avantajos?
I think somebody, need a hug! :?
"Timpul este intervalul dintre chemarea lui Dumnezeu si raspunsul nostru" (pr. Dumitru Staniloaie)
"Nu te teme de ziua de mâine, Dumnezeu este deja acolo" (Sf. Nectarie de Eghina)
Alfie

Mesaj de Alfie »

Here we go again.
Just repeating what somebody else said ages ago proves how shallow you are,i was asking some questions.
If is too much .... i only feel sorry for that.
So,lets move on .
My question.
How can somebody deal with a messed up watch good for almost nothing(joking of course)
Watches are not stamps to grow in value by being trash ...
The above overpraised Hamilton has an ass ugly dial,everybody is aware about it now.
Dude you dont know watches and "wannabe" style doesnt catch you at all.
You are way to weak sadly,cool down ,read and learn .
When you are done (well fried) i will let you know :wink: .

and you say (or should)
I think somebody needs a hug (by the way that is way too gay for my taste)
Zar

Mesaj de Zar »

Troyager scrie:Multumesc! Ce promptitudine!
Banuiam eu ca asta ar fi dar nu eram singur.
Informativ : Cu o lupa (3X) poti vedea marcajul sub balans. :wink:
AR1070-56E
Workman

Mesaj de Workman »

Lucica tata, eu ma opresc aici pentru un motiv cat se poate de logic, rational si plauzibil: e post si in asemenea perioada e bine sa stai la locul tau. Ceea ce-ti doresc si tie. :roll:

In alta ordine de idei - despre Hamilton mai discutam si noi ceva? :wink:
Alfie

Mesaj de Alfie »

Workman scrie:Lucica tata, eu ma opresc aici pentru un motiv cat se poate de logic, rational si plauzibil: e post si in asemenea perioada e bine sa stai la locul tau. Ceea ce-ti doresc si tie. :roll:

In alta ordine de idei - despre Hamilton mai discutam si noi ceva? :wink:
Disutam si despre Hamilton.
In alta ordine de idei ..despre care Hamilton ?Al tau ori despre Hamilton in general?
Tocmai din acest motiv am intrebat cum se "impaca lumea" cu problema de calitate amintita in repetate randuri aici mult inainte de a achizitiona tu ceasul.
Acum ca l-ai achizitionat am fost si eu curios cum ai reusit sa treci peste problema,ai citit discutia de la inceput.
Te rog sa ma scutesti de "Lucica tata" ,nu suntem pe strada ori undeva "la tara".
Daca nu esti in stare sa raspunzi la intrebarea mea atunci urmeaza sfatul primit cu atata marinimie din toate partile:
"Ignora."
Workamanica taica paniemaies ?
Intrebarea ramane.
Cum ne impacam cu realitatea cand observam probleme cu ceasul nou?
1.Inaintea achizitiei (daca observam "problema")si cumparam cunoscand
2.Dupa achizitie a. cunoscand problema anterior achzitiei( deci stiim ca acel ceva este acolo :( )
b. cand problema apare (in your face) acasa ...
Alfie

Mesaj de Alfie »

Da si intrebarile respective sunt legate tocmai despre modelul Hamilton discutat aici.
Hamilton a executat prost "imprimarea" cadranului,''discul" secunda mica este deplasat si din pacate asta se vede de la distanta.
Repet intrebarile(cu ce ochi priviti acest ceas daca se intampla ce este mai jos.
Cum ne impacam cu realitatea cand observam probleme cu ceasul nou?
1.Inaintea achizitiei (daca observam "problema")si suntem tentati sa cumparam cunoscand problema.
2.Dupa achizitie
a. cunoscand problema anterior achzitiei( deci stim ca acel ceva este acolo :( )
b. cand problema apare (in your face) acasa ...(asa cum sa intamplat cu unul dintre colegi)
Workman

Mesaj de Workman »

Referitor la cele puse in discutie:

Sincer mi s-a parut de la inceput (de cand a pus colegul ate14 pozele lui), ca ceea ce e imprimat pe el nu e chiar tocmai bine aliniat, apoi m-am dus in magazin si am vazut asta si direct pe ceas. Cu toate astea, mecanismul lui m-a convins sa-l iau asa cum era (mai ales ca eu l-am gasit cu bratara in loc de curea si tocmai asa il si cautam).

Prin urmare stiam dinainte ca are niste mici probleme la cadran, dar pentrru ca per total e un ceas bun, nu-i caut nod in papura.
ate14

Mesaj de ate14 »

Troyager scrie:Salut!
Sunt Mihai si sunt "nu extaziatul, dar destul de fericitul" posesor al unui ceas Hamilton Jazzmaster viewmatic de deja 3 ani si jumatate. Urmaresc forumul de ceva vreme, dar asta e prima luare de cuvant.
Imagine
Imagine
Ceasul a fost cumparat de la Splendhor Ploiesti cu o suma ce se traducea in dolari la vremea aceeala 550 $. Nu stiu ce tip de mecanism are...poate ma ajutati. Am cumparat ceasul doar pentru ca mi-a placut cum arata. De atunci am inceput sa mai si citesc cate ceva...si acum poate as alege altceva.
Ceasul nu s-a ridicat la asteptarile mele pentru pretul platit. In primul rand, la ceva timp de la cumparare am constatat ca avea un mic firicel de praf in interiorul mecanismului, lucru ce nu putea avea consecinte prea placute la nivelul preciziei. Precizia varia intre + si - 30 secunde pe zi, neiesiind insa din specificatiile garantate...asa ca n-am facut nimic sa remediez.
Dupa vreo 2 ani, la o ploaie torentiala ce m-a prins undeva in Fagaras cu ceasul la mana, cadranul s-a aburit, desi ceasul este water rezistant 50 m. Dupa cateva zile si-a dat duhul.
M-am prezentat cu el la serviceul de la Magazinul Unirea, unde i-am rugat sa-l repare, chiar contracost. De acolo mi-a fost returnat mergand spunandu-mi-se ca ceasul nu avea nimic. Dupa alte 3 zile ceasul a incetat iar sa bata, asa ca mi-am luat inima in dinti si am mers cu el la un ceasornicar in Ploiesti. Acolo, la desfacere am constatat ca ceasul era plin cu o mazga care bloca mecanismele dar care nu putea fi vazuta si prin cristalul de pe spatele ceasului. Am constatat cu mare mirare ca nici nu fusese deschis la cei de la Unirea...:( Dupa revizie ceasul a inceput sa bata din ce in ce mai precis, ajungand sa fie pe la +-5 secunde in unele zile de purtat mai intens. Daca il las pe noptiera cu cadranul in sus alearga un pic mai repede si cu 15 secunde pe zi.
Sa zicem ca deocamdata m-am impacat cu Hamilton, si inca ador cum arata ceasul, desi a primit ceva zgarieturi pe carcasa intre timp ca urmare a folosirii intense.
Bine ai venit pe forum!
Un model frumos si foarte raspandit de Jazzmaster, poate cel mai raspandit daca ma raportez la Watchuseek.com
Imi pare rau de problemele aparute, dar ma duce cu gandul la faptul ca sunt sanse destul de mari ca in ceasul tau sa se fi umblat, inainte ca tu sa il achizitionezi. Pe WUS nu s-a raportat nici un caz asemanator... Firul de praf, "precizia" initiala, poate chiar si faptul ca a intrat apa. Nu avem cei mai buni dealeri de ceasuri, din pacate.
E bine ca ai rezolvat totusi problemele si acum il porti cu placere.
E pacat ca din cauza unui dealer, imaginea unei marci poate avea serios de suferit. Imagine creata in ani buni si cu costuri insemnate.

Revenind la ce spunea Lucian, cum ne impacam cu defectul?
Depinde de defect! in cazul de fata, pentru mine, defectul este minor. il observi doar daca te uiti extrem de atent si in nici un caz, de la distanta. Doar daca ai binoclu.
Si da, se raporteaza evident si la pretul platit! E logic si firesc! La pretul platit pot trece peste aceasta neglijenta a producatorului, asta neinsemnand ca este ceva normal! Daca luam un Lange si as fi observat cel mai mic defect, as fi sarit in sus 10 m. Acolo chiar este de neconceput! Dar, ceasul imi place prea mult cum arata, cum sta la mana, cum e finisat in rest, precizia mecanismului. Sunt foarte multe lucruri bune, care puse in balanta cu tiparirea eronata a subcadranului, inclina spre satisfactie. Vorbesc strict de acest caz si strict din punctul meu de vedere, in altele lucrurile pot fi extrem de diferite
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Cred ca problema lui Lucian se poate rezolva printr-o simpla intrebare-sesizare-cu cerere nde detalii la Hamilton.
Poate ei nici macar nu au observat "defectul".
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
Alfie

Mesaj de Alfie »

Probabil au ajuns prea multe pe piata si deocamdata Hamilton este departe de a avea puterea retragerii produselor asa cum o au altii mai mari.
Nici Omega nu a retras seria 3133 A care a avut probleme tehnice.
Mai mult ,Omega a avut nevoie de "multa vreme" pana au recunoscut problemele si din cate cunosc nici acum nu au comunicat nimic oficial
Au relansat seria cunoscuta la fel de neoficial ca 3133 B,am intrebat in Zurich si au evitat elegant subiectul.
Au admis insa in tacere si asa cum scriam pe alt topic dupa estimarea initiala de 650 chf/service ma-u "taxat" la final
doar 570 chf.
In pungulita cu piesele schimbate am gasit si piesele crono cu probleme (despre care am citit in diverse "locatii")
Hamilton este mult mai mic si mai "lipsit de importanta".
Cadranul defectuos imprimat ramane o pata pentru ei si eu unul privesc cu multa atentie produsele lor noi.
Imi pare rau,ceasul este frumos si doream sa=l achizitionez mai ales la acest pret,nu pot insa sa accept problema.
Cand le-am sesizat celor de la B&B ( magazin Mures) initial au spus ca asa este modelul :lol: greu au recunoscut ca este un defect.
Scrie răspuns