tag heuer formula I grande date

Ceasuri Elvetiene - Swiss Made
Scrie răspuns
gigi72

tag heuer formula I grande date

Mesaj de gigi72 »

http://www.amazon.com/TAG-Heuer-WAH1011 ... 12203PV6WA
Imi place ceasul asta, credeti ca merita banii la care este de vanzare pe amazon ?
Sau alte sugestii de ceasuri similare cu pret in jurul sumei de 1000 $
vasiledincu

Re: tag heuer formula I grande date

Mesaj de vasiledincu »

Mi se pare mult 1000 usd pentru un quartz nonHEQ, chiar daca scrie TAG pe el.
Vezi daca iti poate recomanda Zar ceva, el e mai documentat in quartz-uri.
"Esti prost si vrei sa te remarci?
Aprinde proiectoarele de ceata!
Esti cel mai prost si vrei sa se stie asta?
Aprinde si stopul de ceata!"
gigi72

Mesaj de gigi72 »

De fapt costa 770 $ si chiar as vrea sa fie quartz.
Am spus 1000 asta fiind suma maxima de care dispun pentru achizitionarea un ceas
Si apropo, ce inseamna "non HEQ" ?
Zar

Mesaj de Zar »

Un quartz comun are parametrii intre 15-20s./luna. HEQ = High End Quartz cu standard general de precizie intre 5-20s./an. Dupa alt criteriu intre 15-20s./an se incadreaza la HAQ = High Accuracy Quartz. Breitling - SuperQuartz (oricare cal. Bxx) are 15s./an iar Seiko - 8Fxx are 20s./an. La 5s./an este Citizen - Chronomaster (A660) iar intre 5-10s./an Grand Seiko (9F62). Mai sunt si altele, am dat doar cateva exemple mai cunoscute. A existat in anii '70 un Citizen - Crystron 4 Mega (8620) avand cristalul de quartz slefuit manual, cu 3s./an care detine suprematia si in prezent pt. un mecanism prin ''forte proprii'', practic care nu este radio-controlat.

Revenind la alegerea ta. Tag-ul are Ronda 6004B, quartz comun si sub mediu cotat in plus sistemul ''big-date'' e mai sensibil la acest mecanism. Pe scurt : este foarte scump pt. ce ofera, platesti mai mult firma. Merita doar daca vrei neaparat acel ceas, in acest caz nu mai conteaza detaliile. Retine ca in bugetul tau se pot achizitiona quartz-uri superioare, tehnic cu foarte mult peste oricare Ronda ca nivel.

Ce as lua eu la acesti bani : Citizen - Attesa CB0120-55E (cal. H145) : http://www.youtube.com/watch?v=VGH_wzWfaOA

Gandeste-te exact ce vrei ca functii sa vad ce marca/model/calibru iti sugerez :
- HEQ
- RC (Radio Controlled)
- Big Date
- Perpetual Calendar
- Chronograph
- din ele/combinate
- materiale
- etc.

Ce este cel mai important pt. tine sa aiba acest ceas ?
AR1070-56E
gigi72

Mesaj de gigi72 »

Multumesc de precizari, acum am inteles.
Referitor la ceas,conteaza sa imi placa mie in primul rand, ca aspect eventual marca
Pt ca nu ma pricep la mecanisme am apelat la forum pt ca de aici am primit intotdeauna sfaturi pertinente si documentate.
Mai studiez, si iau in calcul si alte modele
cyrus

Mesaj de cyrus »

Mi-am cumparat eu acest ceas ieri...dar varianta pe negru de la Kultho Calea Victoriei cu 3200 lei redus de la 3600 lei....in vitrina era si cel alb din linkul de mai jos...banuiesc ca la acelasi pret.

Intreaba de reducere si sigur o sa-l scoti tot la 3200.

N-am vazut recenzii negative pt acest ceas si nici pt Ronda 6004b...imi place extrem de mult ceasul din toate punctele de vedere...Succes.
Scrie răspuns