Parere, eventual ajutor.

Discutii intre pasionati.
razvyy

Re: Parere, eventual ajutor.

Mesaj de razvyy »

Am spus mai sus asta... daca o sa incerci sa duci ceasul calitativ langa cele germane o sa fie mai scumpe mecanismele.

Mecanismele pot fi comandate la Victoria, nu trebuie cumparata linia de productie. Nici Dacia nu detine otelarii, fabrici de cauciucuri sau fabrica de becuri... La fel cum cei de Kraft Iacobs nu detin ferme de vaci pt laptele din ciocolata, nici plantatii de cacao.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
marinescu80

Mesaj de marinescu80 »

Sunt perfect de acord cu voi in legatura cu mecanismul VICTORIA.
Pentu a putea demara priectul cred ca ma intai trebuie sa accesez niste fonduri europene, din cate m-am documentat acestea se obtin destul de greu.Dar din cate am inteles persoanele tinere pot obtie mai rapid daca ai un proiect bun.
Cat despre mecanism inca ma ducumentez, eu am luat in calcul si idea de a importa un mecanism din alta tara.Am cautat si am gasit un producator in India dar nu stiu cat de rentabil si cat de incredere v-a avea publicul.
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Atunci se schimba problema,si devine mai usor.
Se importa un mecanism,iar tamplarii se gasesc.
Dar nu mai este ideea producerii mecanismului in tara,asa cum s-a spus la inceput.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
marinescu80

Mesaj de marinescu80 »

eu nu sunt de acord cu idea asta, dar trebuie luata si ea in calcul pt inceput.Cred ca importarea unui mecanism gata facut este benefica in a testa piata, inainte de a produce tu unul.
Documentatia imi este foarte dificila, caci nu stiu ce materiale, ce utilaje sunt necesare pt a produce un mecanism. Cred ca cel mai costisitor lucru din acest proiect este invovatia intr-un mecanism nou, dar si utilajele si forta de munca care este putina cea calificata.
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

Claudiu, cat de proaste sunt mecanismele de pendula de la Victoria? ma refer la cele care se armeaza cu cheia, gen Junghans? cele de la ceasurile cu cuc le stiu, insa nu conceptia era proasta ci materialele din care erau construite.
marinescu80

Mesaj de marinescu80 »

Aveti dreptate.Cele cu cuc sunt jalnice ca si mecanism.Am si eu unul acasa.Cat despre mecanismul de pendula fabricat la Victoria nu stiu ce sa va spun pentru ca nu am vazut unul pana acum
razvyy

Mesaj de razvyy »

eugenbt: Am eu una de perete romaneasca, foarte robusta... cu armare la 28 zile. Mecanismul e bun si fiabil, de 10 ani este la mine si am intampinat probleme o singura data la opritorul arcului, dar din cauza cheii de armare, care scapa si astfel erau exercitate forte mari (socuri) asupra opritorului.
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
Claudiu
Forum Owner

Mesaj de Claudiu »

Pe langa faptul ca executia tehnica este proasta, mecanismele clasice de Victoria au raportul trenului de roti f.prost gandit,avand o inertie imensa,iar furca este prost realizata..
Furca se poate remedia relativ usor.... cu raportul e mai greu.
Imagine
Ceasornicar,FBHI
Before you judge me, make sure you're perfect.
Good people get tired of being good to ungrateful people
AdrianC

Mesaj de AdrianC »

Noutati :?: ?
Egalitate nu există decât în matematică!
Alexandrion

Mesaj de Alexandrion »

Domnule marinescu80, cred ca inainte de a lua fonduri europene trebuie sa va interesati daca se dau fonduri pentru productia de ceasuri de perete. Apoi vedeti ca pe langa partea eligibila, mai este partea neeligibila pe care trebuie ori sa o aveti, ori sa o imprumutati de la banca, in cazul in care bineinteles nu ii aveti deja sau nu sunt ceva investitori sa ii dea (caz de care ma indoi pentru ca nimeni nu da bani daca nu riscati si dumneavoastra o suma). Daca luati de la banca, retineti ca nu se prea dau bani pentru start-up-uri deci ori mai aveti o companie care sa garanteze,ori vreo 3 cladiri intr-un centru de oras, ori ... nu.
De asemenea daca toate cele de mai sus se intrunesc, trebuie sa faceti un studiu de piata pentru ca nu vreti sa investiti 1 milion de euro ca sa vindeti 10 pendule pe an. Distributia este deasemenea importanta pentru ca trebuie sa stiti daca vindeti ceasurile in magazine de ceasuri, in magazine de mobila, sau oriunde.
De fapt ceea ce vreau sa spun este ca de la idee la realizare este un plan de afaceri. Totul incepe cu cati bani aveti in cont. Si trebuie sa aveti ceva cifre ca sa faca impresie.
Sper ca v-am fost de ajutor.

Cu respect,
ecl

Mesaj de ecl »

In completare la ce a spus Alexandrion, sa mai spunem ca ai si niste indicatori de monitorizare care trebuie realizati (CA, nr de personal, etc.), altfel dai risti sa dai inapoi toti banii, in cazul in care nu sunt realizati, in perioada de monitorizare.

Din care stiu eu masurile astea de finantare nu mai sunt deschise (cele referitoare la industrie). E drept ca se asteapta ceva realocari. Intereseaza-te la un consultant ce masuri/axe mai sunt deschise si ce sanse reale ai ca un astfel de proiect sa fie declarat eligibil.

Intr-adevar riscul cel mai mare, in cazul in care trece proiectul, este co-finantarea, lucru de care s-au lovit mai mult e trei sferturi de proiecte depuse si aprobate.
Scrie răspuns