Quartz vs Mecanic
Re: Quartz vs Mecanic
Stati asa un pic. Am aflat azi ce probleme are un coleg cu un Omega. L-a cumparat acum cativa ani si il duce la service cam des. Deci in 5 ani l-a dus la service de 3-4 ori, ceasul avand diverse probleme legate de precizie si functionalitate.
Este un model Omega Speedmaster automatic, cronograph, asemanator cu moonwatch. Evident, ceasul a fost cumparat din Luxembourg, de la dealer autorizat, service-ul este autorizat...inutil sa mai spun asta oricum.
A dorit sa-si cumpere un ceas mecanic pe care sa-l poarte pana moare dar, se pare ca moare ceasul primul. Asadar, inca un motiv pentru mine, pentru a nu mai avea incredere in celebrele mecanice swiss..
Este un model Omega Speedmaster automatic, cronograph, asemanator cu moonwatch. Evident, ceasul a fost cumparat din Luxembourg, de la dealer autorizat, service-ul este autorizat...inutil sa mai spun asta oricum.
A dorit sa-si cumpere un ceas mecanic pe care sa-l poarte pana moare dar, se pare ca moare ceasul primul. Asadar, inca un motiv pentru mine, pentru a nu mai avea incredere in celebrele mecanice swiss..
Nici sa generalizam nu cred ca e ok.
Cazurile astea poate cumuleaza 5% din totalul ceasurilor elvetiene de la marci validate ca fiind calitative.
De obicei, aceste cazuri rasuna mai tare, pentru ca un ceas problematic va face zgomot - pe forumuri, intre prieteni etc. In restul cazurilor in care cineva cumpara un ceas si acesta functioneaza in parametri, nimeni nu zice nimic, e normal sa mearga bine, no need to praise.
Cazurile astea poate cumuleaza 5% din totalul ceasurilor elvetiene de la marci validate ca fiind calitative.
De obicei, aceste cazuri rasuna mai tare, pentru ca un ceas problematic va face zgomot - pe forumuri, intre prieteni etc. In restul cazurilor in care cineva cumpara un ceas si acesta functioneaza in parametri, nimeni nu zice nimic, e normal sa mearga bine, no need to praise.
Eu n-am nici un coleg care sa aiba probleme cu ceasul sau Omega.
Asadar, inca un motiv pentru mine sa am incredere in celebrele mecanice swiss.
Asadar, inca un motiv pentru mine sa am incredere in celebrele mecanice swiss.
Ultima oară modificat 19 Sep 2016, 17:55 de către grig, modificat 1 dată în total.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.
Nicu scrie:
Just imagine if Quartz had remained as expensive as when it was first brought out. Only a very small minority of consumers could afford them.
If that was the same today. Instead of people going ooh ahh at someone posting their latest mechanical Patek or ALS, they would be doing it to someone posting their exclusive quartz watch, unobtainable except to the richest.
The jump second? Well, before quartz, this was a highly desirable very rare and very expensive complication on a mechanical watch. Now that it is ubiquitous on quartz, people apparently dislike the jump second and like the more exclusive 'stutter' second. Why? Anything to do with marketing do you think?
Nicu
Este insa gresit punctul de vedere "ce-ar fi daca ar fi scumpe quartz-urile". Pretul nu il dicteaza productorul sau marketing-ul, ci piata si - adesea - costurile de productie.
Pretul mai mic al ceasurilor quartz este dictat de costurile relativ mai mici de productie (partea cu inovatia s-a amortizat de mult), precum si pozitionarea cumparatorilor fata de aceste produse.
Abordarea asta este la fel de stupida ca presupunerea ca daca IPhone si S7 ar fi foarte ieftine, ar reveni la telefonul de ebonita de la bunica de la tara.
Am citit topicul, de acord, prefer mecanicele însă singurul quartz pe care îl tolerez este GS Quartz de aceea l-am și cumparat.
E mai mult decât quartz.
Ps
Și Chronomaster.
E mai mult decât quartz.
Ps
Și Chronomaster.
Ceasuri Moderne si Vintage pe YT
https://www.youtube.com/channel/UCMHYof ... 76g/videos
https://www.youtube.com/channel/UCMHYof ... 76g/videos
Mecanic toata ziua! Desi imi place precizia ceasurilor quartz, mereu am fost fascinat de ceasurile mecanice.
cataradoi scrie:Nicu scrie:
Just imagine if Quartz had remained as expensive as when it was first brought out. Only a very small minority of consumers could afford them.
If that was the same today. Instead of people going ooh ahh at someone posting their latest mechanical Patek or ALS, they would be doing it to someone posting their exclusive quartz watch, unobtainable except to the richest.
The jump second? Well, before quartz, this was a highly desirable very rare and very expensive complication on a mechanical watch. Now that it is ubiquitous on quartz, people apparently dislike the jump second and like the more exclusive 'stutter' second. Why? Anything to do with marketing do you think?
Nicu
Este insa gresit punctul de vedere "ce-ar fi daca ar fi scumpe quartz-urile". Pretul nu il dicteaza productorul sau marketing-ul, ci piata si - adesea - costurile de productie.
Pretul mai mic al ceasurilor quartz este dictat de costurile relativ mai mici de productie (partea cu inovatia s-a amortizat de mult), precum si pozitionarea cumparatorilor fata de aceste produse.
Abordarea asta este la fel de stupida ca presupunerea ca daca IPhone si S7 ar fi foarte ieftine, ar reveni la telefonul de ebonita de la bunica de la tara.
Eu cred ca autorul a voit sa spuna altceva : nu '' ce-ar fi daca quartz-urile ar fi scumpe '', ci '' ce ar fi daca quartz-urile nu s-ar fi produs asa cum s-au produs, si ar fi fost o raritate in ziua de azi ". Aud ?
Pe de alta parte, la un moment dat, dupa citiva ani de mecanice, parerea mea este ca ajungi sa apreciezi si quartz-urile. Dar asta vine cu timpul, nu intr-un an sau doi....
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
-
alllexandru
Frumusetea este in ochii cumparatorului, fiecare isi cumpara ce-i face cu ochiul la bugetul pe care il are sau dupa caz la care se poate "intinde"
Am votat mecanic dar nu am (si am ceasuri) o problema cu quartz urile
Am votat mecanic dar nu am (si am ceasuri) o problema cu quartz urile
Eu am votat quartz. O fi de rau ?
Toate cele bune
Nicu
Toate cele bune
Nicu
Votez kinetic+spring drive.
Putin off topic : ce inseamna ''calitativ'' ? Oare o fi = de calitate ?
Parca nu mai suna a limba romana ...
Toate cele bune
Nicu
Parca nu mai suna a limba romana ...
Toate cele bune
Nicu
Răule, lasă oamenii să se bucure de ceasurile lor "calitative"... 
Mai sint si altele : ''The Citizen'', Grand Seiko, Rolex ....GEO scrie:Votez kinetic+spring drive.