Un răspuns la întrebarea De ce este Panerai atat de scump?

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
calin gabi

Re: De ce este Panerai atat de scump?

Mesaj de calin gabi »

Eu cred ca vrei tare un Panerai cu acest mecanism, dar la pret de replica, discutia a luat-o in gard, vrei firma platesti, brand-ul costa enorm, asa ca sa fac o comparatie si Mercedes monteaza motoare Renault pe unele modele si pretul e de masina premium, cam asta e si cu Panerai. Cine cumpara asa ceva nu umbla dupa precizia unui quartz, altele sunt criteriile de achizitie.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
EX-UL

Mesaj de EX-UL »

--------

Imagine

:wink: :lol:
Când orgoliul străluceşte prea tare, orice înţelepciune se întunecă. Paulo Coelho
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Perfect, sunt de acord cu dvs., platesti brandul (o chestiune imateriala, pe care nu o vezi, dar stii ca este acolo pentru ca spun pasionatii pe forumuri).
Numai ca brand-ul, in buna masura, este construit din miturile pe care le vehiculam din inertie sau nestiinta (gen Panerai modifica mecanisme, gen mecanismele in house se invart dupa soare etc). Btw, nu am o statistica exacta, dar citind comentariile de pe net, posesorii de Panerai se plang mai mult (in valoare absoluta) de mecanismele in house, decat de cele Unitas.
Ceasul prezentat de colegul nostru merge in aceeasi directia.

In secundar, mi se pare un pic stupid sa discutam despre mecanisme in house ca fiind standardul de calitate al unui ceas. Certina a facut - cred - zeci de mecanisme in house, peste numarul celor produse de Rolex. Certina este unde este, Rolex - de asemenea. Simplul fapt ca este in house nu certifica si faptul ca este de calitate. Pentru veridicitate, da-i zoom aici http://www.vintagecertinas.ch/en/movements-en/
Un mecanism in house facut de FP Journe este mult superior unui JR, sa zicem.

Pastrand evident proportiile (a se citi diferenta de pret) alegerea unui Panerai semana cu preferinta pentru un ceas Armani sau Keneth Cole in detrimentul unui Seiko 5, pentru argumentul tamp ca "are brand". Dar da, sunt oameni care cumpara ceasuri Armani.

Later edit: sunt fascinat de abilitatea unor colegi de a-si argumenta opiniile... unul cu oltenisme, altul mono-silabic..
Blowup

Mesaj de Blowup »

Oltenisme ori ba rupeti din context si aduceti in context... literatura. Sunt atatea contradictii in cele scrise de dumneavoastra ca mi-am pierdut interesul. Contradictia suprema este comparatia Unitas si in house in care va aruncati cu atata ardoare dupa ce ati trambitat ca telul a fost exclusiv Panerai cu Unitas. Respectul meu l-ati pierdut total odata cu afisarea falsului. Va rog sa ma excludeti din acest subiect de acum incolo, nu merit atentia dumneavoastra. Va urez ura ori atentie maxima pe ce doriti si pe mine sa ma scutiti. Repet, nu merit atentia dumneavoastra, ma zdrobiti cu superioritatea dovedita pana acum si nu este nevoie de mai mult. Va rog sa aveti mila.
Tokoloshe ... snobletea obliga.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Acum ca tot suntem off topic (despre ceasuri nu ne spuneti vad nimic), eu sunt convins ca v-am trezit interesul cand am avut cutezanta sa va contrazic ...
Oricum, nu este ca si cum v-as fi inclus in topic... Sunt insa useri care au si experienta si bun simt.
cataradoi scrie:
Blowup scrie: Subiectul nu a fost strict limitat la ce se intampla dupa incheierea tranzactiei,este mai indicat sa prevenim decat sa tratam !
vs.
grig scrie: Haideti sa impartasim "experientele neplacute" (citeste "tzepe") pe care le-am avut.
Ca o ironie a sortii, topicul a fost inceput de grig :lol: si se refera la "experientele neplacute" (citeste "tzepe") pe care le-am avut
Sigur, Alexvintage este de cele mai multe ori nesuferit :D , dar sa spui ca este tepar mi se pare total deplasat.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Dar daca ne parasiti, puteti sterge, va rog, comentariile dvs. care sunt off-topic.
Revedeti, mai jos, subliniat, inputul dvs. relevant pentru tema in dezbatere>
Blowup scrie:Decat fals mai bine ... . Tot zgomotul pentru nimic, trebuia sa banuim si sa facem legatura dupa ce am vazut " facatura" , imediat dupa , a aparut si topicul acesta care in alt context putea sa fie interesant. Distrus de un fals, puteti sa il numiti "omagiu" ori altceva... . Lipsit complet de originalitate . Pacat. Va doresc si Panerai pe care il doriti chiar daca il huliti. Nu este nevoie de cuvinte in acest sens.
Blowup scrie:...nu este deloc de laudat ca atitudine si e trist sa aruncam asta in context. Merita recitit topicul si modul in care a fost incununat cu falsul prezentat de autorul acestui subiect. Cine are ochi pentru citit si minte pentru intelegere ... intelege, cine nu... arunca doar gaz pe focul aprins pentru a fi...foc. Parca-i zice flame la treaba asta si in trecut, din plictiseala, o faceam si eu ( sa imi fie cu iertare). Revenind la povestea asta cu "omagiul" in lumea ceasului, e de acceptat si logic sa ai pe raft macheta avionului care iti place dar sa ai "macheta" ceasului e putin de neinteles pentru mine... in plus si sa spurci ceasul pe care il copiezi/furi, no asta chiar nu o inteleg deloc. Oi fi avand eu minte inchisa si putina, ma pricep putin de tot la ceasuri si va rog sa ma ajutati sa inteleg , vad pricepere la voi.
Blowup scrie:...nu este deloc de laudat ca atitudine si e trist sa aruncam asta in context. Merita recitit topicul si modul in care a fost incununat cu falsul prezentat de autorul acestui subiect. Cine are ochi pentru citit si minte pentru intelegere ... intelege, cine nu... arunca doar gaz pe focul aprins pentru a fi...foc. Parca-i zice flame la treaba asta si in trecut, din plictiseala, o faceam si eu ( sa imi fie cu iertare). Revenind la povestea asta cu "omagiul" in lumea ceasului, e de acceptat si logic sa ai pe raft macheta avionului care iti place dar sa ai "macheta" ceasului e putin de neinteles pentru mine... in plus si sa spurci ceasul pe care il copiezi/furi, no asta chiar nu o inteleg deloc. Oi fi avand eu minte inchisa si putina, ma pricep putin de tot la ceasuri si va rog sa ma ajutati sa inteleg , vad pricepere la voi.
Blowup scrie:Stati fara grija ca nu am nimic cu oltenii. Am localizat falsul pe baza numelui autorului si nimic mai mult. Am fost "acuzat" in trecut ca sunt ardelean de-a lui Boc (atunci cu multa rautate) si uneori aleg / localizez pentru a arata ca diferentele sunt bune cel mult pentru glume. Revenind la Panerai cu Unitas, producatorul a utilizat mecanisme in trecut mecanisme Cortebert si Angelus construind reputatia tehnica mai degraba pe caracteristicile luate consolidat pe produsul final, inovatiile la alte elemente nu la mecanisme (in principal). Poate ne lamureste autorul subiectului si producator al falsului, de ca s ales sa "produca" un fals ? Referitor la intrebarea care este limitata cu
Blowup scrie:Oltenisme ori ba rupeti din context si aduceti in context... literatura. Sunt atatea contradictii in cele scrise de dumneavoastra ca mi-am pierdut interesul. Contradictia suprema este comparatia Unitas si in house in care va aruncati cu atata ardoare dupa ce ati trambitat ca telul a fost exclusiv Panerai cu Unitas. Respectul meu l-ati pierdut total odata cu afisarea falsului. Va rog sa ma excludeti din acest subiect de acum incolo, nu merit atentia dumneavoastra. Va urez ura ori atentie maxima pe ce doriti si pe mine sa ma scutiti. Repet, nu merit atentia dumneavoastra, ma zdrobiti cu superioritatea dovedita pana acum si nu este nevoie de mai mult. Va rog sa aveti mila.
Blowup

Mesaj de Blowup »

Nu ati fi avut parte de interventia mea daca nu ne impartaseati cu ipocrizie falsul "produs" de dumneavoastra. Hotia este hotie ... .
Tokoloshe ... snobletea obliga.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Aveti dreptate. Am rugamintea catre unul din moderatori sa stearga poza postata de mine, impreuna cu toate comentariile lui Blowup.
In semn de respect fata de ceilalti useri, nu este ok sa poluam forumul cu astefel de mizerii.
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Ca sa raman totusi on-topic in incercarea de a-mi argumenta punctul de vedere, va propun doua ceasuri (de la acelasi Jomashop).

http://www.jomashop.com/omega-watch-23230422101001.html
Seamaster Planet Ocean Black Dial Men's Watch
Pret: 3.685 USD (pentru ambele versiuni - 42 si 45,5mm), circa 4.000 USD pe Amazon
Mecanism in house 8500
Bratara de otel

vs.

http://www.jomashop.com/panerai-watch-pam01000.html
Luminor Base Logo Acciaio Black Dial Men's Watch
Pret: 4.375 USD, circa 4.700 USD pe Amazon
Mecanism Unitas
Curea de piele

Daca imi argumenteaza cineva de ce Panerai are "mai mult brand" si costa mai mult va raman indatorat. Renuntati, va rog, la argumentatia "Este de firma, deci costa mult", pentru ca il comparam cu un ceas care nu are "mai putina firma".
marian_sro

Mesaj de marian_sro »

6 pagini inutile de lamentari.
Eu va puneam sa platiti spațiul pe server.
Ce aduce bun forumului topicul asta? Sau macar despre ce se discuta?
Mail la Panerai ati dat?
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

marian_sro scrie: Ce aduce bun forumului topicul asta? Sau macar despre ce se discuta?
Mail la Panerai ati dat?
Pai uite, macar ne-am lamurit ca nu Panerai modifica mecanismele, ci ETA, in ciuda a ce vehicula prin primele pagini de discutie unul din colegi.

Da, le-am scris si celor de la Panerai. Multumesc de sfat.

"Dear Panerai Representative,

Following the advice of the marian_sro user from www.ceasornicarul.ro - who lacks the knowledge or ability to express a documented point of view - I would highly appreciate your input regarding your price policy regarding the Unitas-base Luminor models.
Kind regards,"

Fericit acum?
borsy

Mesaj de borsy »

Daca tot e off topic ma bag si eu. :lol:
Cica la noi in Romanica, luna ianuarie 'vine' cu cele mai multe depresii! :lol:
Pentru mine treaba e simpla, ai bani, cumperi, n-ai bani, stai la coada!
In alta ordine de idei, in orice domeniu ar fi, firma se plateste.
„Nu sunt deștept, dar când mă uit în jur prind curaj" Ion Creanga
cataradoi

Mesaj de cataradoi »

Dar eu nu sunt in Romania. :roll:
Am senzatia ca ne invartim in jurul cozii.
Eu nu contest principiul enuntat de tine "firma se plateste", am mai stabilit asta.
Eu intreb de ce Panerai cu Unitas este mai scump decat Omega cu 8500? Este Panerai mai multa firma decat Omega?
Razvee

Mesaj de Razvee »

Cred că subiectul acesta avea potențialul de a fi interesant, dar din păcate a alunecat pe panta unui război personal cu un brand, iar menționarea acelui exemplar „confecționat“ e total nefericită pe un forum de oameni pasionați de ceasuri. Nu ar trebui să vă mire unele reacții mai virulente – lumea de aici respinge falsurile, ceasurile franken, experimentele cu modele care vor să pară ceea ce nu sunt. Și mie îmi place Panerai, mi-am dorit un ceas care să aibă un design similar, dar nu am „fabricat“ unul ci am luat cu 200 de dolari un Wenger quartz care aduce cu Panerai ca stil, inclusiv la cheiță. Mi s-a părut modul onest de a-mi satisface un moft estetic.

Întrebarea aceasta din urmă, legată de comparația Omega 8500 vs Panerai cu Unitas conține miezul pe care eu unul l-aș fi considerat interesant: ce branduri/companii/manufacturi oferă „mai mult ceas“ în bugetul X. Și care branduri nu o fac. Dacă discuția ar fi curs doar în această direcție, am fi putut ajunge la câteva concluzii interesante.

Altminteri la întrebarea dvs de ce costă modelul Panerai cutare atât de mult, răspunsul e foarte simplu: pentru că se poate vinde la acel preț. Dacă nu s-ar vinde, nu ar costa atât. E un echilibru între cerere și ofertă.
EX-UL

Mesaj de EX-UL »

Clipper scrie:Acest thread s-a dovedit cum am crezut inca de prima, ca e complet inutil, iar in ciuda mesajelor primite, cataradoi continua pe aceeasi linie - forumul sa fie doar o unealta care sa ii confirme lui ca da, Panerai e o porcarie, e marketing bullshit 100%, deci ca sa ii valideze propria opinie si motive pentru care nu are un Panerai la mana. Cand te cantonezi din prima in ideea "Am un blocaj mental sa platesc 3-4000 de euro pentru un ceas cu Unitas in el", e clar unde vrei sa duci discutia - nicaieri.

Nu are sens nici sa sustii ca vrei sa faci comparatia doar pe Panerai cu Unitas, nu ai cum sa reduci Panerai doar la Panerai cu Unitas, e o dovada clara de rea intentie si chiar si rautate.
Altă probă de off topic. :)
Cătălin, nu pune la suflet, se vede de la o poștă că ”adevărul” este de partea ta, doar că astrele refuză să se alinieze și dau ”apă la moară” conspiratorilor. :cry:
Când orgoliul străluceşte prea tare, orice înţelepciune se întunecă. Paulo Coelho
Scrie răspuns