Elvetienele mele second hand !

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
john_gabriel41

Elvetienele mele second hand !

Mesaj de john_gabriel41 »

Este prima data cand am cumparat ceasuri la mana a doua si prima data cand am cumparat ceasuri cu mecanism quartz , asa ca nu am dorit sa dau mai mult de 450 de lei de ceas . Unul l-am cumparat pentru aspectul sport iar pe celalalt pentru cadranul verde deosebit si ptr mecanismul eta care este laudat de multi pe forumuri , un ETA 251.272.
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa le cumpar curele noi , apoi la Tissot am vrut sa am neaparat noua generatie de ETA G10 si l-am dus la ceasornicar sa-i puna un G10.212 AB (doar power drive , fara termocompensare) si am avut de asteptat aproape 2 luni pana a venit mecanismul .
La Certina domnul care mi l-a vandut a dus ceasul inainte sa mi-l vanda la ceasornicarul dansului si i-a rupt clema de la baterie si un surubel , fapt care i-a afectat partea de cronometru , din fericire ceasornicarul la care merg i-a facut revzia completa si l-a reparat (mai are de schimbat bobina de registrul minutelor de la cronograf atunci cand va reusi sa faca rost de una).
Nu stiu daca a meritat investitia insa le-am cumparat ca sa le port , nu sunt ceasuri scumpe dar le prefer in locul unei copii si arata bine pentru varsta lor.

Imagine
Imagine
Imagine
mihaib78

Re: Elvetienele mele second hand !

Mesaj de mihaib78 »

Sunt foarte frumoase! Felicitari, sa le purtati sanatos!
watchhunter

Mesaj de watchhunter »

Mereu mi-a placut design-ul acestui model de Tissot, la fel si V8-ul.
john_gabriel41

Multumesc pentru apreciere , desi sunt vechi am vazut si eu de ce elvetienele sunt mai apreciate , fiecare indicator de pe cadran este exact unde trebuie sa fie , secundarul cade de fiecare data in acelasi loc si geamul safir nu este o "fita" asa cum credeam , Certina are aproape 20 de ani si totusi nu are geamul zgariat.

Dintre modelele de V8 cel mai mult imi plac cele care au bezelul inscriptionat cu verde , sunt deosebite si atrag atentia.
catalin68

Mesaj de catalin68 »

Daca nu va suparati,de unde ati cumparat curelele?
Nocturne

Mesaj de Nocturne »

Curelele cred ca sunt de la colegul nostru de forum. Gasesti anunt in sectiunea de vanzari. Sa ma corecteze initiatorul topicului daca gresesc.

PS: Arata foarte bine ambele ceasuri. felicitari!
nihilx

Mesaj de nihilx »

Ambele curele sunt comercializate si pe http://www.cousinsuk.com: cea cu cusaturi rosii are codul S42200 si costa 3.75 lire (https://www.cousinsuk.com/product/half- ... prix-rally) iar cea cu verde are codul S31667 si costa 5.25 lire (https://www.cousinsuk.com/product/padde ... rast-std-2).

Nu, nu am nici o treaba cu site-ul, doar le cunosc selectia de curele pe dinafara :) Si am ambele modele (alte culori) pe undeva prin mijlocul panopliei de mai jos (e mai veche poza, acum sunt mai multe):

Imagine
john_gabriel41

Am mai adaugat intre timp la colectie inca 2 ceasuri si am schimbat curelele la primele doua cu unele realizate manual de un coleg de forum dupa specificatiile personale ! Este placut sa readuci la viata ceasuri care poate ar fi sfarsit ca piese sau aruncate la gunoi , nu sunt in cea mai buna forma dar masoara timpul ireprosabil !
Imagine
Imagine
valentin1234

Mesaj de valentin1234 »

Felicitari JB, frumoasa mini-colectie! La mai multe :)
Ar fi interesant daca si alti colegi si-ar prezenta ceasurile.....vechi sau noi, rusesti...japoneze...elvetiene.....
adunate cu pasiune si fara mari pretentii.....pecuniare 8)

Spor!
"If you wear what you love, you've made a good choice!"
"Cand am plecat, v-am lasat saraci si prosti! Cand m-am intors v-am gasit si mai saraci si mai prosti!"
(C. Brancusi)
Alex Ionascu

Mesaj de Alex Ionascu »

Imi place foarte tare Hamilton-ul. Sa le purtati sanatos!
john_gabriel41

Multumesc , Hamiltonul l-am cumparat pentru impresia de robustete , un stil mai diferit de diver cat si pentru mecanismul quartz ETA 955.132 care si-a castigat renumele in timp . Cu acelasi mecanism sper sa gasesc un Bulova Super Seville !
john_gabriel41

Imi doream sa adaug la colectie si un ceas ana-digit care sa aiba la baza un mecanism ETA . O alegere destul de grea , mai ales ca aceste ceasuri sunt destul de scumpe chiar si la mana a doua asa ca pana la urma m-am oprit la un ceas Sector 850 care are un mecanism din seria E20.xxx , cu mai putine functii si fabricat in China. Dintre toate functiile lipsa fata de un ETA fabricat in elevetia cel mai mult ma deranjeaza ca nu are iluminat si nu sincronizeaza singur analogul cu digitalul , trebuie facut manual (mai intai potrivesti digitalul si apoi analogul dupa digital) dar isi pastreaza sincronizarea in timp.

Imagine
john_gabriel41

Nu imi permit un Breitling Aerospace dar un Certina DS Pro care foloseste acelasi mecanism ETA 988.332 este o alternativa potrivita , dupa buget !
Imagine
Imagine
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

john_gabriel41 scrie:Multumesc pentru apreciere , desi sunt vechi am vazut si eu de ce elvetienele sunt mai apreciate
Fara intentia de a polemiza, dar as intreba care este termenul de comparatie, doar pentru clarificari!

Exista niste ceasuri japoneze si germane care bat de de parte foarte multe marci elvetiene la capitolul finisaje si realizare tehnica.

Si o spune cineva care are doar cateva ceasuri germane si japoneze in colectie (vintage, nu moderne; cele moderne sunt din alta liga acum ...) si doar cateva ... zeci :mrgreen: de elvetiene ...
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Scrie răspuns