Dispunere culori bezel

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
augustin87r

Dispunere culori bezel

Mesaj de augustin87r »

Salutare,

Am început să caut bezeluri pentru Vostok Amphibia și am găsit multe cu insert Seiko, dar nu sunt mulțumit de cum sunt amplasate culorile. Consider ca la Vostok este corect, roșu=pericol pe măsură ce te apropii de timpul stabilit.
La Seiko văd că e invers. De ce e roșu în primele 15 minute? La ce ajută? Am văzut alte bezeluri jumătate roșu, jumătate albastru?! E doar design?

Imagine

Imagine
Mircea

Re: Dispunere culori bezel

Mesaj de Mircea »

E vorba de bezeluri cu scop diferit.
Unele sunt ptr diving, altele sunt gmt-uri.....da o cautare pe google si gasesti informatii despre fiecare in parte.
Clipper

Mesaj de Clipper »

Daca te uiti cu atentie si la Vostok si la Seiko bucata rosie acopera masurarea a 20 de minute. In poza de exemplu, Vostok nu are o aliniere corecta, deci nici ca poza de produs si nici ca utilizare zilnica nu as lasa bezel sa stea in acea pozitie.
mihaieros

Mesaj de mihaieros »

Clipper scrie:...In poza de exemplu, Vostok nu are o aliniere corecta, deci nici ca poza de produs si nici ca utilizare zilnica nu as lasa bezel sa stea in acea pozitie.
Vostok-ul are bezelul OK. Cred ca e doar problema de unghiul din care s-a facut poza.
Vostok e un ceas probabil nu atat de performant dar a dovedit ca e un ceas bun, rezistent si nu in ultimul rand ieftin.
https://www.youtube.com/watch?v=B-JMoUoMtXo
Ceasoholic
Clipper

Mesaj de Clipper »

N-are treaba cu nimic din ce am scris eu. Ma refer la in ce pozitie este rotit bezel-ul.

Aceasta este o aliniere corecta de poza de produs si (in opinia mea) modul corect de purtat. Acum, fiecare poarta cum vrea bezel-ul rotit in ce pozitie a apucat, e iarasi alta discutie.

Imagine

Poza din acest articol: https://www.fratellowatches.com/breakin ... -amphibia/
augustin87r

Mesaj de augustin87r »

Mulțumesc. Văd că bezelul pentru ceasuri GMT are sens dacă ceasul mai are un arătător. Altfel, e mai util ca la Vostok, cu roșu când intri pe ultima sută de metri, sau în ultimele minute dintr-un deadline.

Nu înțeleg de ce ar fi evidențiate primele 20 de minute la un ceas simplu...
augustin87r

Mesaj de augustin87r »

M-am mai lămurit. La Amphibia e un countdown bezel, ca sa vezi mai simplu timpul până la terminarea unei operațiuni. Cel de diving e count-up bezel...

https://monochrome-watches.com/understa ... nt-scales/
dbonddental

Mesaj de dbonddental »

Clipper scrie:N-are treaba cu nimic din ce am scris eu. Ma refer la in ce pozitie este rotit bezel-ul.

Aceasta este o aliniere corecta de poza de produs si (in opinia mea) modul corect de purtat. Acum, fiecare poarta cum vrea bezel-ul rotit in ce pozitie a apucat, e iarasi alta discutie.

Imagine

Poza din acest articol: https://www.fratellowatches.com/breakin ... -amphibia/
Haios articolul...merci!
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

mihaieros scrie:
Clipper scrie:...In poza de exemplu, Vostok nu are o aliniere corecta, deci nici ca poza de produs si nici ca utilizare zilnica nu as lasa bezel sa stea in acea pozitie.
Vostok-ul are bezelul OK. Cred ca e doar problema de unghiul din care s-a facut poza.
Vostok e un ceas probabil nu atat de performant dar a dovedit ca e un ceas bun, rezistent si nu in ultimul rand ieftin.
https://www.youtube.com/watch?v=B-JMoUoMtXo
Tare de tot faza de la sfarsitul filmului cand trece cu ambele roti ale jeep-ului peste Amphibie. Ma-ntreb (fara rost?) daca mi-as pune un elvetian simplu/fara pretentii de care am sub rotile masinii... tzzzz.... asta seamana cu experimentul Orient-ului pus in congelator.
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

In reclama originala de la inceputul anilor ‘70 Amfibia era calcat cu basculanta grea nu cu SUV-ul. In rest a fost, fiert, congelat, supus la presiuni de pana la 30 atm si chiar mai sus (cedeaza in jur de 50 atm). Asa ca e loc de joaca.
catalin.v

Mesaj de catalin.v »

Heimdalg, totusi nu imi explic cum de nu se sparge plexicul! Carcasa e otel, rezista... dar geamul ala ce are, frate?!
Dupa filmul asta parca-parca mi-as dori o Amfibie, fir-ar ciorile sa fie :x !
" Pai nu ti-am spus ca n-am? Ce sa-ti fac eu daca n-am? De unde sa dau? N-am!"
heimdalg

Mesaj de heimdalg »

E un plexic mai gros si facut sa se deformeze elastic. Original se numeste lucite. Nu stiu daca are ceva in plus fata de orice alt plexic banal, dar grosimea, forma si modul de ansamblare in carcasa cu siguranta fac diferenta.
Scrie răspuns