Sunt în căutare de mărci de ceasuri care au realizat ceasuri decente calitativ prin anii 80-90 dar care între timp au dispărut din atenția publicului. Fie că s-au desființat, fie că au fost cumpărate și au început să scoată ceasuri neinteresante.
Ce am găsit până acum ar fi Ebel și Concord. Nu aș include aici Zodiac și Eterna care mi se pare că au decăzut înainte de anii 80.
De ce caut mărci "răposate"? Evident, din motive de preț. De ce anii '80 - '90? Pentru că începând cu anii '80 ceasurile au un design mai acceptabil din punctul meu de vedere și am senzația că au început în general să fie echipate și cu mecanisme mai bune.
Mărci bune în trecut
Re: Mărci bune în trecut
Chronoswiss, Eberhard, Corum (modele dress, mai aless), chiar si Franck Muller.
Iti pasa inteleg de aspect/design? Anii 80-90 daca alegi ceasuri sport e probabil extrem de usor sa dai peste ceasuri care arata demodat, ori mergi pe dressy cum zice bonheur ori poate sa iei ceva si mai vechi, anii 60-70, dar s-ar putea ca exemplarele in stare buna sa te cam coste ceva.
-
Legionarul
Da, mă interesează să fie minim din anii '80. Mă interesează și ceasuri sport și cele clasice, nu fac discriminări. Ca idee am văzut destul de multe Ebel, Zenith, Omega din perioada aia care pentru mine arată acceptabil. Dar mă interesează mărci care nu mai sunt la modă acum pe ideea că pot găsi ceva mai ieftin decât Zenith sau Omega la calitate similară.
Sector Golden Eagle, Swatch-uri, ceasuri tip regatta yacht timer (Atlantic, Lemania, FC, TNG, Heuer…), Tissot Seastar, Seiko cu 7A48 moon phase, Citizen ana-digi, eternul Casio…
-
Legionarul
Mulțumesc. Aș pune și Universal Geneve pe listă.bonheur scrie:Chronoswiss, Eberhard, Corum (modele dress, mai aless), chiar si Franck Muller.