consiliere achizitie Seamaster vs. Speedmaster

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
bogdan_iasi

consiliere achizitie Seamaster vs. Speedmaster

Mesaj de bogdan_iasi »

Buna ziua.
Precum am mai declarat, o mare parte din achizitiile mele s-au bazat pe consilierea de pe acest site.

Astfel, va supun 2 ceasuri, pe care le am in vedere spre o posibila achizitie in curand. Astept parerile in special ale celor care detin aceste modele.

Imagine

Imagine

Sunt 2 ce ma intereseaza Omega Seamaster sau Omega Speedmaster.

Da, gusturile nu se discuta, dar astept cateva pareri, asupra lor (si promit solem sa le iau in considerare):

1. istorie
2. imagine
3. design si estetica
4. functionalitate
5. rezistenta in timp
6. rezistenta la uzura si patina
7. pret
8. disponibilitatea pe piata
9. piele sau metal
10. probleme posibil sa apara

Multumesc
bograd

Re: consiliere achizitie Seamaster vs. Speedmaster

Mesaj de bograd »

Destul de greu de ales intre cele doua. Cred ca singurul raspuns corect ar fi sa le cumperi pe amandoua :)
Daca vorbim de istorie Speedmasterul castiga detasat. Daca vorbim de robustete si fiabilitate, Seamsterul avand un mecanism mai simplu si WR300 cred ca iese un pic in fata. Avnad in vedere ca Seamsterul din poza pus de tine nu se mai fabrica cu calibrul 1120 si doar cu mecanismul co-axial 2500 pretul este cam la fel la cele doua.
Deci, destul de greu de ales in mod obiectiv dupa parerea mea.
Bob13

Mesaj de Bob13 »

Imagine
Imagine

Acesta este ceasul meu, in aceasta poza cu o curea Hirsch Medici, si, nu doar din punct de vedere istoric unde cred ca are un loc pe care putine ceasuri il au, dar si din punct de vedere estetic mi se pare perfect. 3750.50 este varianta pe care am ales-o, din punctul meu de vedere - adevaratul Moon Watch. "Am ales sa mergem pe luna, si nu pentru ca este usor, ci pentru ca e greu." - Kennedy
Este un ceas usor de citit, clar, simplu, si pe mine nu ma intereseaza sute de metrii de wr, asa ca seamaster din punctul meu de vedere nu are nici macar un plus.
Informatii despre el gasesti pe net mai mult decat despre orice alt ceas, asa ca ramane doar partea estetica de discutat, si, aici... frumusetea e in ochii privitorului. Pentru mine Omega = Speedmaster professional 3750.50 Atat!
Some people call it obsession, i call it passion.
kronozom

Mesaj de kronozom »

le am pe amandoua, le recomand pe amandoua fara retinere, sunt indiscutabil din categoria 'keepers'.

speedy-ul are mult mai multa istorie, dar smp-ul (NB: 2254) este si el pe cale sa devina un grail; se vinde foarte rapid pe forumuri cand apare cate unul la vanzare. smp este in plus poate ceva mai versatil.

una peste alta, indiferent pe care il cumperi acum, mai devreme sau mai tarziu probabil ca o sa ti-l doresti si pe celalalt.
What is this life if, full of care,
We have no time to stand and stare.
controller

Mesaj de controller »

din pacate :( , nu am niciunul (deocamdata :twisted: )...dar imi permit sa-ti sugerez si o a treia varianta: Seamaster Aqua Terra
mi se pare ca merge perfect la orice tinuta, are vedere la "motoras" (un "+" dpmdv la un mecanic/automatic) si nici cu WR-ul nu sta chiar rau.

just a thought :wink:
If time is money, I'll spend my money on time.
bograd

Mesaj de bograd »

kronozom scrie: una peste alta, indiferent pe care il cumperi acum, mai devreme sau mai tarziu probabil ca o sa ti-l doresti si pe celalalt.
Asta e si parerea mea.
Imi place foarte mult 2254-ul meu, dar cu siguranta urmatorul ceas va fi un speedy pro.
kronozom

Mesaj de kronozom »

in ordinea asta le-am luat si eu :)
What is this life if, full of care,
We have no time to stand and stare.
Hayabusa

Mesaj de Hayabusa »

Da, mie mi-a fost greu sa aleg asa ca (poza cu un telefon :( ) :
Imagine
tty