DA sau NU discutiilor despre replici?
Re: DA sau NU discutiilor despre replici?
Eu mai urmaresc TZ-UK , si nu-mi aduc aminte sa fi vazut ceva discutii despre falsuri.
Cred ca ''replici'' nu e termenul corect .
Toate cele bune
Nicu
Cred ca ''replici'' nu e termenul corect .
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
We all are born ignorant, but one has to work hard to remain stupid. Benjamin Franklin
Cred ca ceasul,ca bun mobil corporal,din patrimoniul personal,aduce prin vanzare venituri neimpozabile.Daca exista un cunoscator al codului fiscal pe forum,ar putea lamuri aceasta situatie.Alexandrion scrie:Sau sa interzicem chiar vanzarea ceasurilor pe forum pentru ca nu se plateste impozit la stat, ceea ce este iarasi ilegal.
Breitlingsource,de pilda,are o sectiune unde membrii pun intrebari despre autenticitate sau vaneaza falsuri pe ebay,pentru a fi indepartate.Am vazut si in alte parti discutii interesante despre replici,discutii in scop documentar.
Totusi,discutiile despre"ce replica sa imi cumpar" sau"s-a stricat mecanismul facut pe vapor",nu am vazut sa fie incurajate.
Putin aberant - aici este o clara diferenta - anumite vanzari personale si toate schimburile nu au nici un impozit si chiar daca unele poate ca ar avea niste impozite forumul acesta nu are absolut nici o datorie/obligatie sa verifice daca acestea sunt platite.Alexandrion scrie:Sau sa interzicem chiar vanzarea ceasurilor pe forum pentru ca nu se plateste impozit la stat, ceea ce este iarasi ilegal.
Corect este ca daca cineva vrea sa stie de veridicitatea unui ceas sa poata afla, mai departe de unde sa il cumpere, samd, nu cred ca este cazul.
-
Alexandrion
Doamne fereste
nici nu ma gandeam sa il vad pe dl Claudiu pe la taxe si impozite verificand tranzactiile. Este foarte posibil sa nu fie neaparat stipulat de lege ca trebuie sa platesti impozit ma mai interesez.
Ontopic: eu de exemplu nu ma pricep la ceasuri asa cum se pricep altii si sincer daca gasesc o "duda" vreau sa am unde sa intreb despre ea.
Ontopic: eu de exemplu nu ma pricep la ceasuri asa cum se pricep altii si sincer daca gasesc o "duda" vreau sa am unde sa intreb despre ea.
-
Alexandrion
boris scrie:Cred ca ceasul,ca bun mobil corporal,din patrimoniul personal,aduce prin vanzare venituri neimpozabile.Daca exista un cunoscator al codului fiscal pe forum,ar putea lamuri aceasta situatie.Alexandrion scrie:Sau sa interzicem chiar vanzarea ceasurilor pe forum pentru ca nu se plateste impozit la stat, ceea ce este iarasi ilegal.
Breitlingsource,de pilda,are o sectiune unde membrii pun intrebari despre autenticitate sau vaneaza falsuri pe ebay,pentru a fi indepartate.Am vazut si in alte parti discutii interesante despre replici,discutii in scop documentar.
Totusi,discutiile despre"ce replica sa imi cumpar" sau"s-a stricat mecanismul facut pe vapor",nu am vazut sa fie incurajate.
Daca vanzarile sunt repetitive si depasesc 35.000 eur pe an, de ex. masini atunci acestea trebuie declarate si impozitate.
Deci ceea ce am spus eu nu este corect. Imi cer scuze pentru dezinformare.
E firesc sa apara intrebari de genul ''e original?'' si e firesc sa si raspundem. E normal ca cine stie, sa ajute. Dar cand apare ceva de genul ''vreau sa cumpar o replica'', actiunea ar trebui sa fie clara! Subiect sters de catre moderator si un mesaj privat (cu un text standard) trimis catre initiatorul topicului.
Time is on my side!
Born an original, don`t die a copy!
Born an original, don`t die a copy!
Sunt destule ceasuri originale despre care sa vorbim , ar trebui limitate discutiile despre falsuri doar la autenticitate/neautenticitate.
--
cristi
cristi
Corect.Scurt si la obiect. De la falsuri la impozite cale lunga(coada vacii si stampila primariei)cristiur scrie:Sunt destule ceasuri originale despre care sa vorbim , ar trebui limitate discutiile despre falsuri doar la autenticitate/neautenticitate.
“Si veti cunoaste adevarul, iar adevarul va va face liberi.”
Nu stiu cum e cu Impreza aia, dar poate vrei ceva pe GPLbogdan_fondrea scrie:Poti sa ai ceva ce seamana. Sau, poti sa ai ceva ce este.
Nu stiu de ce sa imi cumpar un SUV cu tractiune fata si nu 4x4, nu stiu de ce sa imi cumpar un Impreza cu motor disel... doar pentru ca seamana cu ceva...
Observ ca nu s-a obosit nimeni sa-mi raspunda...
Deci, reiau in alta cheie (muzicala): daca eu, ceasornicar fiind, procur o carcasa de Rolex de la un ceas cu mecanismul distrus iremediabil, cumpar mecanismul pe care il pune firma Rolex in acel model (acelasi mecanism, la acelasi grad de finisare) si il montez in carcasa cu pricina se cheama ca este replica? Sau "franken"?
Pai atunci sunt fericitul detinator al unui ceas Omega De Ville Franken, ca mecanismul original (coaxial 2500A) s-a dus in aia ma-sii din motiv de bube-n cap din fabricatie si a fost inlocuit cu un 2500C (sau D?) de catre baietii veseli de la Omega. Sau daca fac ei misculatia "nu se pune"? Adicatelea, mai e Omega sau nu? Dar daca inlocuirea era facuta de Claudiu (cu mai multa grija, cred eu) mai era Omega? Pai da, ca doar are coxialu' si asta-i "de firma"... dar daca era un Hublot, cu un banal 7750 inauntru? Sau ceasul unui distins coleg de forum care i-a schimbat limbile din ratiuni estetice (cu un rezultat pozitiv, cred eu). Mai e original sau nu? Dar daca ar fi cumparat limbile de la producator, nu de la firma de ceasuri, tot original ramanea?
Sau vorba unuia - regret, nu mai stiu cine a spus-o: "Papa emite bule prin care reglementeaza sexul. Ma intreb ce si cum anume stie Papa ceva despre sex".
Deci, reiau in alta cheie (muzicala): daca eu, ceasornicar fiind, procur o carcasa de Rolex de la un ceas cu mecanismul distrus iremediabil, cumpar mecanismul pe care il pune firma Rolex in acel model (acelasi mecanism, la acelasi grad de finisare) si il montez in carcasa cu pricina se cheama ca este replica? Sau "franken"?
Pai atunci sunt fericitul detinator al unui ceas Omega De Ville Franken, ca mecanismul original (coaxial 2500A) s-a dus in aia ma-sii din motiv de bube-n cap din fabricatie si a fost inlocuit cu un 2500C (sau D?) de catre baietii veseli de la Omega. Sau daca fac ei misculatia "nu se pune"? Adicatelea, mai e Omega sau nu? Dar daca inlocuirea era facuta de Claudiu (cu mai multa grija, cred eu) mai era Omega? Pai da, ca doar are coxialu' si asta-i "de firma"... dar daca era un Hublot, cu un banal 7750 inauntru? Sau ceasul unui distins coleg de forum care i-a schimbat limbile din ratiuni estetice (cu un rezultat pozitiv, cred eu). Mai e original sau nu? Dar daca ar fi cumparat limbile de la producator, nu de la firma de ceasuri, tot original ramanea?
Sau vorba unuia - regret, nu mai stiu cine a spus-o: "Papa emite bule prin care reglementeaza sexul. Ma intreb ce si cum anume stie Papa ceva despre sex".
-
alin-stefan
Pt. IosiP-Daca imi permiti pot sa-ti dau eu un raspuns deocamdata.Un ceas original care a iesit pe poarta fabricii intr-o anumita perioada,are absolut toate piesele originale,o data ce dupa ani si ani s-au schimbat o parte din componente sau mecanismul complet(ex. tau) cu unul original dar din prezent,ceasul per total nu mai este ''originalul'',ci doar parti din originalul din perioada fabricatiei lui.Este doar parerea mea.
Ma intreb si eu: daca ceasului i s-a schimbat uleiul original, dupa service, mai este original sau nu?
Dar daca nu i-am lasat tipla pe geamul safir/ capacul spate, si am aruncat-o - mai este original sau nu?
Daca i-am ajustat bratara, si-am scos/ adaugat zale, mai este original sau nu?
Daca i-am pierdut catarama originala, si am inlocuit-o cu una generica mai este original sau nu?
Pai dupa ce trimit ceasul la service la PP, VC, AP, GO, L&S, JLC si ETC. si mi-l dau aia ca nou inapoi, cu garantie, ceasul nu mai este original? O fi vre-un franken? Sa fim seriosi!
Cred ca discutiile despre replici ordinare trebuie minimizate la maxim. Discutiile despre frankenuri nu trebuie nici ele dezvoltate prea mult.
Aici am o precizare: cred ca putem raspunde minimal unor intrebari/ sau sa facem comentarii mai ales cand un (l)user* vrea sa "prosteasca" alti useri (mai ales pe la sectiunea vanzari). Eu cred ca ar trebui sanctionata drastic punerea in vanzare de ceasuri false ("replica"). Pdap cred ca fiecare trebuie sa caste bine ochii, sa se informeze cu privire la ce cumpara.
Deci DA - discutiilor despre replici, dar fara dezvoltari ale subiectului. Ramane si la latitudinea si maturitatea userilor de a-si pierde timpul cu asa ceva, dar si responsabilitatea lor de a adauga apa la o balega mult prea moale, sau a desucraja asemenea discutii.
... si NU pt iosiP (dpv-ul meu): al tau Omega nu este franken, este un ceas original, un ceas un pic diferit de cel initial, despre care putem discuta liber pe forum (s-a si discutat din cate imi aduc eu aminte).
*(l)user = loser --> cu intentia de a nu se confunda cu ID-ul colegului nostru Ovidiu "user", pe care-l apreciez mult.
Dar daca nu i-am lasat tipla pe geamul safir/ capacul spate, si am aruncat-o - mai este original sau nu?
Daca i-am ajustat bratara, si-am scos/ adaugat zale, mai este original sau nu?
Daca i-am pierdut catarama originala, si am inlocuit-o cu una generica mai este original sau nu?
Pai dupa ce trimit ceasul la service la PP, VC, AP, GO, L&S, JLC si ETC. si mi-l dau aia ca nou inapoi, cu garantie, ceasul nu mai este original? O fi vre-un franken? Sa fim seriosi!
Cred ca discutiile despre replici ordinare trebuie minimizate la maxim. Discutiile despre frankenuri nu trebuie nici ele dezvoltate prea mult.
Aici am o precizare: cred ca putem raspunde minimal unor intrebari/ sau sa facem comentarii mai ales cand un (l)user* vrea sa "prosteasca" alti useri (mai ales pe la sectiunea vanzari). Eu cred ca ar trebui sanctionata drastic punerea in vanzare de ceasuri false ("replica"). Pdap cred ca fiecare trebuie sa caste bine ochii, sa se informeze cu privire la ce cumpara.
Deci DA - discutiilor despre replici, dar fara dezvoltari ale subiectului. Ramane si la latitudinea si maturitatea userilor de a-si pierde timpul cu asa ceva, dar si responsabilitatea lor de a adauga apa la o balega mult prea moale, sau a desucraja asemenea discutii.
... si NU pt iosiP (dpv-ul meu): al tau Omega nu este franken, este un ceas original, un ceas un pic diferit de cel initial, despre care putem discuta liber pe forum (s-a si discutat din cate imi aduc eu aminte).
*(l)user = loser --> cu intentia de a nu se confunda cu ID-ul colegului nostru Ovidiu "user", pe care-l apreciez mult.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Cred ca se poate face o distinctie clara intre un franken , un omagiu, o reeditare sau un fals .
Si mai cred ca ceasurile care au fost la reparat ( si la care au fost schimbate anumite componente ) sint 100% originale .
Toate cele bune
Nicu
Si mai cred ca ceasurile care au fost la reparat ( si la care au fost schimbate anumite componente ) sint 100% originale .
Toate cele bune
Nicu
[b]"Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and beat you with experience"- Mark Twain[/b]
Cred ca exista destule confuzii aici! Cred ca toti sunt de acord ca daca cineva intreaba "acest ceas este sau nu replica" , persoana respectiva ar fi bine sa primeasca un raspuns, eventual o justificare/demonstratie. Dar daca discuti despre " merita sa cumperi un ceas fals" - au fost foarte multe discutii si nu duc nicaieri. Discutia despre achizitia unui rezultat al unui furt este imorala(dincolo de calitatea produsului in sine). Si vinzarea unui fake este ilegala. Cred ca e clar ce am vrut sa zic.
Grig, ai multe sofisme in "argumentul" tau! Ce legatura are pielea unui animal cu un fake, submarine germane- si altele pe care le-ai scris acolo (extremismul mi se pare mai degraba ca face parte din argumentul tau, decit din pozitia mea)?! Si da, de cele mai multe ori nu numai ca e bine sa fi moral, dar e si rentabil (la modul smecheresc-morala laxa- cum pui problema, banuiesc ca nu te deranjeaza sa ai PC-ul plin de programe piratate, nu-i asa?)Ma apuca rasul cand citesc ce ai scris, scuza-ma, poti sa te superi, dar asta e!
P.S. Poate ar fi buna o rubrica de genul: Este original acest ceas?
Grig, ai multe sofisme in "argumentul" tau! Ce legatura are pielea unui animal cu un fake, submarine germane- si altele pe care le-ai scris acolo (extremismul mi se pare mai degraba ca face parte din argumentul tau, decit din pozitia mea)?! Si da, de cele mai multe ori nu numai ca e bine sa fi moral, dar e si rentabil (la modul smecheresc-morala laxa- cum pui problema, banuiesc ca nu te deranjeaza sa ai PC-ul plin de programe piratate, nu-i asa?)Ma apuca rasul cand citesc ce ai scris, scuza-ma, poti sa te superi, dar asta e!
Am sa incerc sa iti raspund punctual:Hayabusa scrie:Grig, ai multe sofisme in "argumentul" tau! Ce legatura are pielea unui animal cu un fake, submarine germane- si altele pe care le-ai scris acolo (extremismul mi se pare mai degraba ca face parte din argumentul tau, decit din pozitia mea)?! Si da, de cele mai multe ori nu numai ca e bine sa fi moral, dar e si rentabil (la modul smecheresc-morala laxa- cum pui problema, banuiesc ca nu te deranjeaza sa ai PC-ul plin de programe piratate, nu-i asa?)Ma apuca rasul cand citesc ce ai scris, scuza-ma, poti sa te superi, dar asta e!![]()
![]()
1. A interzice o discutie despre un subiect, indiferent daca acest subiect este ilegal sau imoral,se numeste CENZURA. Mai departe am dat doua exemple, fortate evident, despre cazuri ipotetice in care aceasta cenzura s-ar putea manifesta. Nu m-am gandit ca aceasta hiperbola ar putea sa nu fie inteleasa.
2. B-uhr nu are nici o legatura cu submarinele.
3. Daca vei reciti cu atentie post-ul meu, nu vei gasi nicaieri o acuza de extremism adresata tie.
4. Atat pe laptopul personal cat si pe cel de serviciu, NU AM NICI UN PROGRAM FARA LICENTA. Folosesc doar programe licentiate sau open-source. Daca exemplul a fost dat prin analogie cu calculatorul tau, nu si-a nimerit tinta!
Si mie mi se pare buna o astfel de rubrica. Dar nu cred ca va fi extrem de utilizata.
Fiecare dintre cei cu care te intalnesti in orice zi duce o lupta despre care tu nu stii nimic.