Reglare abatere Seiko 5

Discutii intre pasionati.
Încuiat
rubin

Re: Reglare abatere Seiko 5

Mesaj de rubin »

Daca aveai la un Patek sau un Vc mai ziceam sa-ti faci probleme dar la un Seiko 5 chiar nu conteaza la cat costa !
Iti poti permite sa il schimbi la 5 ani si oricum nu se va strica in mai putin de 10 !

In legatura cu antisocurile raspunsul este da !
Dar .. nu conteaza foarte mult in practica. Personal eu consider ca prezenta antisocurilor este mai mult o metoda de marire a numarului de rubine decat o solutie reala. Daca axele rotilor dintate sunt facute din material bun atunci ele pot rezista si 100 ani fara antisoc si pot da exemplu calibrele 2XX de la Omega ce sunt foarte robuste si unele nu au antisoc nici macar la balansier. :shock:
Sunt sisteme similare si la cladiri dar acolo fortele si solicitarile impun aceasta metoda ca fiind mult mai eficienta in fata seismelor decat construirea unei cladiri de o rigiditate extrema.
Seiko a mai pus doua axe cu antisocuri si iata ca in loc de 17 rubine :D :wink: ajungem la 21 dar fara ca acest adaos sa fie mai mult decat o miscare de marcheting. :idea:
Sau bongiorno....
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Au si antisocurile acestea un anumit rol si anume sa nu rupa axele ...sistem similar suspensiei de la masini.Astfel axele rotitelor se pot misca in sus sau in jos si , datorita acelor ,,arculete" aflate in jurul rubinelor (unor rubine ,majoritatea al celor de la axul balansului) axul nu se rupe .Ca sisteme intilnite ar fi multe si cred ca ar merita un topic intreg pe tema asta

http://www.temporis.ro/articles/glosar- ... bloc-video

sau aici

http://en.wikipedia.org/wiki/Incabloc_s ... ion_system

asa ca fie ca se numesc antisoc ,incabloc ,triplex ,Kif-flector sau alte multe sisteme inrudite care in principiu au acelasi rol de a amortiza socurile suferite de ceasuri in timpul utilizarii.
Asa este ,Seiko dar nu numai au montat astfel de sisteme pe diferite rotite din lantul cinematic si sigur daca nu ar fi avut un rol important si bine definit nu ar fi fost puse . Spre exemplificare eu am ceasuri care au roata anker rupta care la Seiko este prevazuta cu antisoc .Sint convins ca daca acel ceas ar fi avut si acolo acel sistem antisoc atunci axul respectiv ar fi scapat nevatamat.
In alta ordine de idei ,chiar daca se numeste Omega si chiar daca are antisoc eu am mecanism din seria 2xx cu ax balans rupt ,desi acest mecanism derivat din seria 30 este calul de bataie al lor fiind considerat cel mai fiabil.

Aici mecanismul vechi fara antisoc

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... Omega_30_0

Si aici cu antisoc ,un mecanism derivat din primul

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db. ... &Omega_267
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
gherghin nicolae
Moderator

Mesaj de gherghin nicolae »

Scuze ...lipsa text ...si anume eu am Omega cu antisoc ,seria 2xx cu ax balans rupt .Asa ca orice este posibil .
Poate sa confirme atit Claudiu cit si altii dintre dvs .,colegii forumisti care au ax sau au avut axe balans rupte la Omega.
Nu am reusit sa editez mesajul anterior ,si sa includ acest text.
,,Daca ne-am putea vinde EXPERIENTA , la pretul care ne-a costat , am fi cu totii MILIONARI "
-Abigail Van Buren
,,Investitia in cunoastere are cea mai buna dobinda "
iosiP

Mesaj de iosiP »

valistoica1 scrie:Apreciez extrem de mult acest site pentru ca marea majoritate a membrilor sai , desi nu sintem cu totii doctori , judecatori , artisti , profesori sau mai stiu eu ce soi de oameni scoliti foarte sus , stie sa manifeste o doza inalta de respect , bun simt , cordialitate , amicitie , spirit de ajutorare , etc , caracteristici pe care nu o sa ajungi sa le intilnesti dumneata pe extrem de multe alte forumuri . Si ca sa ti-o spun pe sleau , altundeva ai fi avut parte de primiri mult mai "calduroase" .
Subscriu la cele de mai sus! Am fost moderator pe doua forumuri (nu orologere ci dedicate unui alt domeniu, unde chiar am pretentia ca ma pricep) si am intalnit destule persoane de genul lui incubus. Atata doar ca pe forumurile respective astfel de specimene erau prompt catalogate drept troll si trimise sa cante la alta masa.

Cred ca viata este prea scurta si prea stresanta ca sa ne mai enervam si in "exercitiul pasiunii".
razvyy

Mesaj de razvyy »

rubin scrie: Personal eu consider ca prezenta antisocurilor este mai mult o metoda de marire a numarului de rubine....

Seiko a mai pus doua axe cu antisocuri si iata ca in loc de 17 rubine :D :wink: ajungem la 21 dar fara ca acest adaos sa fie mai mult decat o miscare de marcheting. :idea:
Nu cred ca poti spune ca un atisoc aduce un rubin in plus ! Rubinul este rubin, antisocul este antisoc. Vezi Omega cal 242, 243 (fara antisoc) au acelasi numar de rubine ca si 244 sau 245 (cu antisoc).
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
rubin

Mesaj de rubin »

Un lagar obisnuit are un rubin. Unul cu antisoc are un rubin mobil si un altul adaugat peste acesta deci sunt doua. Sunt ceasuri care la acelasi producator si la aceeasi arhitectura constructiva au numere variabile de rubine si tocmai datorita prezentei sau nu a unor lagare cu antisoc.
Sau bongiorno....
razvyy

Mesaj de razvyy »

rubin scrie:Un lagar obisnuit are un rubin. Unul cu antisoc are un rubin mobil si un altul adaugat peste acesta deci sunt doua. Sunt ceasuri care la acelasi producator si la aceeasi arhitectura constructiva au numere variabile de rubine si tocmai datorita prezentei sau nu a unor lagare cu antisoc.
:) Am inteles acum. Dar daca-s suprapuse... se numara de 2 ori? :?:
Авиатор•Аврора•Адмиральские•Амфибия•Буран•Волна•Восток•Заря•Кировские•Командирские•Луч•Маяк•Молния•
Москва•Океан•Победа•Полёт•Ракета•Родина•Россия•Сатурн•Сигнал•Слава•Спортивные•Спутник
•Стрела•Хрусталь•Чайка•Штурманские
incubus

Despre antisocsi si alte specimene

Mesaj de incubus »

Mdaa..d-le rubin ce sa fac n-am decat un amarat de Seiko 5 de 200 euro, dehhh...daca dumeata vii cu solutia sa-mi iau altu` oricand, poate dvs va permiteti eu nu. Pt mine 200 euro nu-s de colea si de aceea imi pun tot felul de intrebari legate de mecanismul lui agitandu-i pe unii pe forum. Cad despre expicatiile legate de antisoc sunt atat de puerile ca m-au amuzat cat sunt eu de neinitiat in mecanica de ceasuri :lol: :lol: :lol: . Tot aici Gherghin Nicolae a dat amanunte interesante si i-am apreciat parerea.
D-le iosipP te rog nu mai ma caracteriza dumneata pe mine si analiza, cand dai de specimene sau troli ca mine -- m-a mai facut cineva asa si nu mi-a tradus ce este , ignora-ma daca nu poti da detalii sau alte explicatii la ceea ce discutam aici si ne intereseaza. Ma puteti caracteriza dumneata sau altii la alt subiect :evil:
Apropo domnilor care va deranjez si sariti de tur`n`sus ma puteti lamurii pin ala urma cu problema reglatului orei dand limbile inapoi? :wink:
...calatorule, de vei ajunge odata pe muntele Cassino, opreste-te o clipa.Poate vei auzi si acum suierul gloantelor, vuietul obuzelor si gemetele ranitilor....(Sven Hassel-Montecassino)
valistoica1

Mesaj de valistoica1 »

Da , va lamuresc eu cum stau lucrurile , domnule Incubus . Ideea este ca dumneata nu vei putea fi lamurit niciodata , de absolut nimeni . Asta e adevarul gol-golut .
calin gabi

Mesaj de calin gabi »

Nu se poate un "Ignore total " din partea tuturor a inceput sa se polueze forumul si avem lucruri mai interesante de discutat,impresii de la Intilnirea Ceasornicar poze,etc.
Nici un om nu este liber, dacă nu este propriul său stăpân
eugenbt

Mesaj de eugenbt »

d-le incubus, rubin s-a oferit sa te ajute sa iti reglezi ceasul. ar fi costat probabil o nimica toata, bani care i-ai fi castigat facand altceva decat sa pierzi timpul tau si mai ales al altora punand aceesi intrebare la care ti s-a raspuns de mai multe ori. iti mai raspund si eu inca o data: se poate regla ceasul pe care-l ai, dand limbile inapoi. nu inseamna nimic un reglaj la o zi sau doua. acelasi reglaj il poti face la orice alt ceas, indiferent ca este de 5 Euro sau de 500000 Euro. totul este sa nu incerci sa faci ventilator din el in felul acesta. cu stima, eugen.
rubin

Mesaj de rubin »

Domnule incubus, daca ati dat 200 euro pe un Seiko 5 atunci chiar v-ati pacalit. Trebuia sa platiti pe el intre 50 si 100 euro.
In rest pot spune deja ca am dat explicatii puerile incercand sa ma adaptez destinatarului, am incercat o explicatie pe care sa o inteleaga toata lumea.
Sunteti incurabil si deja imi pierd rabdarea --- rog un ban macar ! :!: :!: :!: :(
Sau bongiorno....
incubus

Reglare abatere Seiko 5

Mesaj de incubus »

valistoica1 scrie:Da , va lamuresc eu cum stau lucrurile , domnule Incubus . Ideea este ca dumneata nu vei putea fi lamurit niciodata , de absolut nimeni . Asta e adevarul gol-golut .
Nu mai spuneti?...ia dati detalii interesante si mai vedem
...calatorule, de vei ajunge odata pe muntele Cassino, opreste-te o clipa.Poate vei auzi si acum suierul gloantelor, vuietul obuzelor si gemetele ranitilor....(Sven Hassel-Montecassino)
incubus

Reglare abatere Seiko 5

Mesaj de incubus »

eugenbt scrie:d-le incubus, rubin s-a oferit sa te ajute sa iti reglezi ceasul. ar fi costat probabil o nimica toata, bani care i-ai fi castigat facand altceva decat sa pierzi timpul tau si mai ales al altora punand aceesi intrebare la care ti s-a raspuns de mai multe ori. iti mai raspund si eu inca o data: se poate regla ceasul pe care-l ai, dand limbile inapoi. nu inseamna nimic un reglaj la o zi sau doua. acelasi reglaj il poti face la orice alt ceas, indiferent ca este de 5 Euro sau de 500000 Euro. totul este sa nu incerci sa faci ventilator din el in felul acesta. cu stima, eugen.
Cred ca aveti o problema dvs si cei iritati de intrebarile mele puerile or not, repet ceasul are 30 zile si este in garantie, de aceea nu doresc sa umblu de nou in el. Nu este problema mea ca nu lamuriti omul simplu si cla. Raspundeti decat ambiguu ceea ce ma deruta si mai mult. Unii spun ca asa e normal, altii ca nu. Eu ajung la o incet-incet la o concluzie: este o hiba a mecanismului din proiectare si poate ceda sau nu in timp. Asta este Seiko 5 Sport un ceas facut pentru masele populare si asamblat in China!!! :( :(
incubus

Despre casul meu Seiko 5 Sport

Mesaj de incubus »

rubin scrie:Domnule incubus, daca ati dat 200 euro pe un Seiko 5 atunci chiar v-ati pacalit. Trebuia sa platiti pe el intre 50 si 100 euro.
In rest pot spune deja ca am dat explicatii puerile incercand sa ma adaptez destinatarului, am incercat o explicatie pe care sa o inteleaga toata lumea.
Sunteti incurabil si deja imi pierd rabdarea --- rog un ban macar ! :!: :!: :!: :(
Domne, iar vorbiti aiurea`n tramvai :!: 50-100 euro un Seiko 5 Sport Diver ???? Poate fakurile care le vedeti pe net costa atat...sau gasiti originale la pretul asta dar cu quartz poate si second hand.. :lol: Apropo...daca iti pierzi rabdarea nu te mai baga`n discutii cu mine din care nu aflu nimic interesant si...poti sa-ti dai ban singur :wink:
Încuiat