Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Discutii intre pasionati.
Scrie răspuns
GEO

Re: Noutati, aparitii ceasuri noi, stiri interesante, etc.

Mesaj de GEO »

Adica un kinetic sau spring drive nu intra in categoria ceasurilor? Cum adica?
timetwister

Mesaj de timetwister »

http://www.omegawatches.com/baselworld-2015/en

Dintre noutatile prezentate pentru Basel World 2015, ca aspect general, imi plac Globemaster-ul si Speedmaster-ul 57 pentru revenire, respectiv cadranul inovator. Nici Snoopy-ul alb nu arata rau si nu cred ca ar fi o achizitie rea. Speed-ul cu cadran alb a capatat popularitate in ultimul timp iar Snoopy-ul nu este niciodata de ajuns.
Globemaster-ul, cu infatisarea unui Constellation reinventat, cu un bezel "fluted" atinge zona Datejust-ului si nu imi inspira originalitate. Omega are insa alibiul ca a mai folosit acest tip de bezel, si ma gandesc la carcasele Constellation in forma de C.
Chiar daca e introdus ca un produs nou, posibil viitoare colectie, nu inteleg de ce nu l-au numit Constellation. Cu aceasta revenire s-ar fi facut putina dreptate. Desi o preferinta personala, nu as fi purtat modelele actuale de Constellation nici macar pe ascuns.
Cu toate astea, Omega dezamageste colectionarii pentru anul 2015. In loc sa fie un an de celebrare, a ales sa le bag sub nas un White Side of the Moon. In lipsa de altceva, probabil ca Snoopy va fi alegerea logica, automat de colectie.

PS. "Rolex nu doarme" ori "S-a trezit Rolex". Chiar daca am cazut in tentatia de a sublinia ca Rolex continua sa vanda un produs foarte vechi in comparatie cu concurenta, imi dau jos palaria pentru noul calibru 3255. S-a cam echilibrat balanta.

Cu respect
Achraf
Moderator

Mesaj de Achraf »

Si daca tot ai amintit de Rolex, sa amintim si de Tudor:

Baselworld 2015: Tudor launches the in-house North Flag the MT5621
http://www.salonqp.com/updates/new_watc ... orth-flag/

The MT5621 movement features a silicon balance spring, beating at 28,800 bph (4Hz) and has a 70-hour power reserve. In line with the watch’s rugged styling, the movement’s finishing is largely brushed and sand-blasted, with polished screws on the rotor, mainplate and escapement bridge for contrast.
Il y a d'enivrant [...] le plaisir aristocratique de déplaire! - Baudelaire
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

https://www.youtube.com/watch?v=TA8h7vy9Fik

Interesanta colectie si ciudat ca nu isi tine ceasurile automatice pe winder 8)
- Mi-am bagat toti banii intr-un Rolex.
- De ce ai facut asta?
- Ca sa fie intr-un ceas bun.
tgd

Mesaj de tgd »

ate14 scrie:Astept Pelagos...
A si sosit!
http://www.hodinkee.com/blog/the-new-tu ... e-movement

Imagine
cnd

Mesaj de cnd »

E frumos, dar cam prea mult scris pe cadran..
timetwister

Mesaj de timetwister »

Bogdan11 scrie:https://www.youtube.com/watch?v=TA8h7vy9Fik

Nu este o colectie. Este o adunatura de ceasuri de marca, cumparate in graba ca de un lautar. Puse la un loc langa un morman de tigari de foi doar pentru ca sunt scumpe si pentru ca sar in ochi, dupa cum remarca proprietarul. Cine ar fi zis ca un ceas merge bine cu cancerul la plamani ???
Hard time, is about time, time is money, money never sleep... ori motivul pentru care a cumparat un Breguet este ca nu a mai vazut niciunul la fel pana atunci. Pe buneeeeeee ?
Nu vad truda sau pasiune acolo. Insa remarc ca au si americanii manelistii lor.

Avem emoticon pentru starea de greata ??
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

timetwister scrie:[)
Nu este o colectie. Este o adunatura de ceasuri de marca, cumparate in graba ca de un lautar.quote]
Eram la munca si am vizionat clipul fara sunet,deci nu l-am auzit cum vorbeste. Dintre toate de acolo, as lua AP Michael Schumacher, doar ca o amintire a pilotului, atat. Restul, daca le-as primi gratis, nu le-as refuza :)
Americanilor in general le place sa se laude, sa iasa cat mai mult in evidenta, sa fie " flashy" ...

Am invatat un lucru mai putin bun si anume : unii colectionari au tendinta de a-si rezuma colectiile la un anumit tip de ceasuri. Spre exemplu avem colectionari doar de ceasuri rusesti, doar de elvetiene si doar de japoneze, doar de vintage etc. . Mai gasim si elvetiene + japoneze,dar mai rar. Daca X sau Y isi ia un altfel de ceas, este automat pus la zid si lovit cu pietre. Cel putin eu asa am patit si patesc in continuare. Cand am inceput cu ceasurile rusesti, oamenii au ras de mine si m-au exteriorizat. Cand mi-am luat japoneze, cei cu elvetienele au ras de mine si cei cu ceasuri rusesti nu au mai vorbit cu mine. Inca nu sunt ca si calul de la caruta care vede doar inainte si sper sannu ajung asa vreodata.
Dvs. cum apreciati ceasurile vintage, poate va displac ceasurile gen Hublot si/sau AP...dar sa stiti ca sunt la mare cautare. Tot mai putini apreciaza istoria si traditia marcilor de ceasuri.
- De ce ai facut asta?
savu21

Mesaj de savu21 »

-Am vazut si eu clipul, unele sunt Ok cum ar spune personajul( m-a fermecat AP Royal Oak dual time cu cadran albastru...nu l-as refuza ) dar am dat peste o adunatura hidoasa si de prost gust: ceasurile lui Floyd Mayweather https://www.youtube.com/watch?v=dV8XhzFv5gM
Astea chiar ar merge vandute la taraba intr-un bazar oriental .
Bogdan11

Mesaj de Bogdan11 »

savu21 scrie: o adunatura hidoasa si de prost gust: ceasurile lui Floyd Mayweather .
Ceea ce noua ni se pare normal, lui ii se pare banal.
- De ce ai facut asta?
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

cnd scrie:Un ceas frumos de la Longines aparut la Basel :)
http://novelties.longines.com/the-longi ... iver-1967/
aluminium bezel
Longines nu au aflat că suntem în anul 2015? Cred că doar firmele entry-level mai folosesc aluminiu la bezel. Și nici măcar aceia dacă mă gândesc bine. Nu cumpărați niciodată ceasuri care au aluminiu la bezel.
SATELLITE WAVE
Poseidon
Membru Special

Mesaj de Poseidon »

Bogdan11 scrie:https://www.youtube.com/watch?v=TA8h7vy9Fik

Nu are de ce să le țină pe winder pentru că nu le poată și interesul lui este ca piesele să rămână noi nouțe. Pe winder ceasurile se uzează. Asta nu este o colecție, este o investiție. Cum ai spune că vrei să colecționezi Krugeri. Individul a achiziționat tot ce a găsit mai scump și mai fancy, iar apoi a umplut două cutii. Când va rămâne fără bani de cocaină o să înceapă să le vândă. Băiat deștept.
SATELLITE WAVE
Scrie răspuns