grig scrie:La mine coletul a fost asigurat suplimentar la valoarea reala. 1% din valoarea coletului. (si am platit si tva inca 19% din aceasta valoare

...)
La fel procedez si io dupa ce am patit pocinogul !
Am primit un ceas ex overseas si fiind ambalat precar nu mai functiona. Am descoperit ca ar mai fi avut ceva probleme, reparatii si alte detalii estetice de care nu fusesem avizat si am convenit cu vanzatorul sa 'dam la zero ' tranzactia. I-am retrimis pachetul cu posta romana cu nr. de urmarire, cu valoare declarata, dar fara confirmare de primire. Evident (pt ca de asem cazuri e vb ) nu l-a primit, nici eu nu primit refund c/v ceasului - am pierdut si pretul lui si 2 * tariful de transport: pe site-ul postei din tara de destinatie nu apare nici ca 'intrat in sistem'. La expediere am prezentat ceasul si lucratorului vamal de la posta ( pentru inspectia fizica la export

), dar in afara de posibilitatea urmaririi coletului pana la iesirea din RO, alte info despre el nici nu am mai avut. Posta Romana a amanat un raspuns sau macar cercetarea situatiei : intai pentru 15 zile, 20 zile, apoi 20 zile lucratoare, adica 30 zile calendaristice si pana la urma la cererea mea scrisa de informare ref. status expeditie am primit mesajul standard: " Stimate Domn, Va rugam sa acceptati scuzele noastre pentru inconvenientele cauzate. Va asiguram ca situatia creata este in atentia noastra, Posta Romana avand ca preocupare permanenta, imbunatatirea calitatii propriilor servicii si implicit satisfacerea clientilor. Sesizarea dumneavoastra a fost inaintata compartimentelor specializate din cadrul Companiei Nationale Posta Romana S.A. In urma incheierii cercetarilor veti primi un raspuns. Va multumim pentru increderea acordata! "
In concluzie, pe linga o ambalare serioasa, recomand din toata inima asigurarea, indiferent de curierul folosit, la toata valoarea. Mai ales daca pachetul vine din UE (nu se platesc nici un fel de taxe). Daca vine din USA, datorita tva, e o alta problema.